BOOKS: 5635
0/9789630367615.jpg

A 100 legjobb túrós recept

Jöjjön el Óbudára, egy jó túrós csuszára -- csalogata régi dal. Miért ne mennénk? Hiszen a túrós ételekvalamennyiünk kedvencei közé tartoznak. Ki édesen, kisósan, szalonnával szereti a túrós tésztát. De dúsantejfölözve ám! Mert a túró meg a tejföl szinte mindigegyütt jár, úgy az igazi, akár sós, akár édes ételrőlvan sz

7/9630367677.jpg

A 100 legjobb palacsinta

A palacsintát legtöbben desszertként ismerjük, s a lekvárral, mazsolás túróval, diós töltelékkel vagy kakaós masszával megtöltött, felcsavart vagy háromszögre hajtott, porcukorral megszórt, esetleg csokoládéval leöntött finomságokra gondolunk. Pedig a palacsinta `pályafutása` nem ezzel kezdődött. Eredete a kerek, kövön vagy bronz

5/8071495393.jpg

Falusi disznóvágás

Szerző: Tolnai Kálmán

A szerző Európa egyik legismertebb gasztronómusa volt, akinek receptkönyvei több mint egymillió példányban keltek el Magyarországon, de számos könyvét francia, angol és német nyelvre is lefordították. A Falusi disznóvágás című könyve elsősorban azokhoz szól, akik szeretik a magyar konyhát, a magyaros ízeket. Olyan egyedülálló, á

7/9638477741.jpg

Szakácskönyv a római korból

Szerző: Apicius

A Római Birodalom állami tisztviselojeként muködo Marcus Gavius Apicius nevéhez fuzodik a Kr. u. 1. században kiadott egyik legkorábbi szakácskönyv. A könyv a teljes receptgyujteményt közli, külön fejezet foglalkozik a mu írójával, a történeti háttérrel. Képet kapunk a római császárkori háztartásról, étkezési szokásokról, és

5/9639485043.jpg

Befőzés - dzsemek, zselék, mártások

Szerző: Oetker Dr.

Nem lehet mindent megvásárolni, hanem saját magunknak kell elkészíteni. A magas gyümölcstartalmú dzsemek, finom zselék,pikáns mártások és ízletesen eltett gyümölcsök is akkor okoznak valódi élvezetet, ha saját konyhánkban készülnek. Aki ezeket a finomságokat élvezni szeretné, ebben a könyvben több mint 100 receptet talál. A rész

6/963990608X.jpg

Az ember főztje

Szerző: Patay László

Az ételkészítés elsősorban kultúra, másodsorban filozófia, harmadsorban szakmai tudás, negyedsorban konyhaeszköz kérdése, és csak ötödsorban,... ha nem még hátrébb az ételek rendje. Ezért ez a könyv nem is puszta receptgyűjtemény, hanem többévezredes férfifőzésünk kultúrantropológiai számbavétele.

7/9635287085.jpg

Testkontroll szakácskönyv - fit for life -

Szerző: Diamond, Marilyn

Ennek a könyvnek a segítségével újfajta egészséges étkezési szokásokat sajátíthatunk el. Ha az eddigi fogyókúrák csődöt mondtak, mégis szeretne lefogyni és megőrizni az ideális súlyát, próbálja ki a könyvben közölt recepteket. A könyvben leírt ételek nemcsak jók, de jót is tesznek önnek. Készítse el és kóstolja meg a z

0/9632100534.jpg

Juhételek - megőrzött izek -

Szerző: Kútvölgyi Mihály

A rackajuh jellgzetes magyar fajta-csak ott található, ahol magyarok laknak. Húsa rendkívül finom, zsírban szegény, energiaértéke és ásványianyag tartalma magas. Kútvölgyi Mihály fényképezőgéppel több éven keresztül járta aKárpát-medencét. Az erdélyi havasokban, a Hortobágyon, a Nagykunságban, a Dunántúlon örökítette meg a k

6/10000062081.jpg

Pár kérdés a pácolásról és a grillezésről - receptklub 3. -

Hogyan készítsünk elo egy grillpartit? Milyen tüzeloanyagot válasszunk? Mit és hogyan pácoljunk be? Mennyi ideig használjunk fuszerfürdot? Mi is az a másodperc-teszt? Milyen húst és mikor érdemes felhasználni? Mindez megtudható Receptklub Kézikönyv-sorozatának legújabb részébol. Mint mindenben, a grillparti esetében is nagyban megkönny

2/9631352571.jpg

Gyümölcsös, húsos és zöldséges rétesek

Az osztrák-magyar konyha elengedhetetlen desszertje a rétes, amelyet tölthetnek almával vagy meggyel, mákkal vagy káposztával, kínálhatják édesen vagy sósan, sőt olykor tejszínnel megöntözve. Ebben a kötetben a klasszikus felhasználás mellett a hagyományos alaptészta mostanság divatba jött elkészítési módjaival is megismerkedhet az ..

3/9639283593.jpg

Zöldségek enciklopédiája

Szerző: Ingram, Christine

útmutató a világ zöldségeihez és felhasználásukhoz. Több mint 180 különböző zöldségfajta és több mint 100 recept - fotókkal. A könyv részletesen foglalkozik a zöldségek fajtáival, felhasználási területükkel, előkészítésükkel és főzési, vásárlási és tárolási tanácsokat is ad.

6/10000061836.jpg

Sztárkonyha - receptklub 4. -

Bizonyára sokukban felmerült már, de jó volna egyszer kedvenceik konyhájában megfordulni, felemelgetni a lábasok fedelét: vajon mi is fo bennük. Hiszen amit eszünk, azzá leszünk, s köztudomású, hogy a sztárok, ugye lettek valakivé... Most az 5. születénapját ünneplo Receptklub segít Önöknek közelebb kerülni, ha nem is a húsos fazé

1/9633051830.jpg

Kezdők és haladók mindentudó szakácskönyve

Szerző: Domokos Lászlóné

A közös étkezés minden család életében fontos szerepet játszik. Sok háziasszonyt visszariaszt azonban az ebéd vagy a vacsora elkészítésének bonyolultsága vagy költségei. Ez a szakácskönyv lépésrol lépésre vezeti be az olvasót a konyhamuvészetek rejtelmeibe. A finomabbnál finomabb ételek elkészítését bárki megtanulhatja, a lege

5/9638475886.jpg

A zsirszegény konyha szakácskönyve

Szerző: Lfn

Ami finom, az hízlal és egészségtelen. - tartja a közhiedelem. Most megbizonyosodhat arról, hogy lehet finom az, ami egészséges! A könyvben több mint 250 receptet talál az almaborban főtt sonkától csirkés-majonézes rizssalátán át a zöldségtortáig. Az ínycsiklandó, ugyanakkor zsírszegény ételek receptjei bármely alkalomra felhaszn

Életmód

Életemód, gasztronómiai könyvek