Könyv kategóriák
Sütögetés lávakövön
„Technikai” szakácskönyv-sorozatunk, a „Kátay szakácskönyvek” új darabja egy újabb érdekes és egészséges eljárással ismertet meg, változatos és ízletes receptekkel.
Barbecue - grillezés otthon és a szabadban -
Szerző: Treuille, Eric-erath, Birgit
A Barbecue nagyszerű móka, hiszen a tűzzel játszunk. Ízletes, fűszeres, füstös, sistereg. Kell ennél több? - kérdi Eric Treuille főzősikolai tanár és hivatásos konyhafőnök. Mindenki szereti a grillrácsról levett, sistergő fogásokat. Eric Birgit Erath fűszerszakértővel fogott össze, hogy kikísérletezze számunkra a pácok titkos ö
Nagyi és nati szakácskönyve
Szerző: Kövesdi Natália
A makrobiotika magyar ízléshez és étkezési hagyományokhoz igazított gazdag ízvilágát kínálja a szerző, aki családjával együtt évek óta e táplálkozási rend szerint él, és főzőtanfolyamain hallgatói ezreit győzte meg előnyeiről. Bevezetőjét az elmúlt évek során szerzett tapasztalataival illusztrálja, receptgyűjteményében p
Konyhai kisokos
Szerző: Verő Juli-jámbor Zsóka
Ezernyi aranyat érő jó tanács háziasszonyoknak. Mi a különbség a habarás és a rántás között? Mit tegyünk a túl sós, vagy a leégett étellel? Hogyan készülnek a mártások? Hogyan aszaljunk, kandírozzunk? Ilyen és ehhez hasonló kérdések sokaságára találjuk meg a választ ebben a nélkülözhetetlen kézikönyvben.
Nagy fűszerkalauz
Szerző: Nagy Elvira
Só, bors, paprika, majoránna, szegfűszegUgye ismerősek?A hagyományos fűszereket jól ismerjük, hisz nap, mint nap ezekkel ízesítjük ételeinket. Nélkülük elképzelhetetlen a sütés-főzés, ám hajlamosak vagyunk időről időre ugyanazokat a fűszereket használni.Angyalgyökér, gyömbér, izsóp, kalánfű, sáfrány, szezám, tárkonyEzekr
77 tavaszi menü
Szerző: Pelle Józsefné
Mit főzzek ma ebédre?Milyen desszert illik a főételhez?Szeretnénk megkönnyíteni a háziasszonyok dolgát, hogy mindezen kérdésekben gond nélkül dönthessenek. Kiadványunkban számos komplett menüt ajánlunk a tavaszi hónapokra.
Gyümölcsös inyencségek
Szerző: Nagy Elvira
5.Gyümölcsös ínyencségek Ételek és italok gyümölcsökből. Nemcsak egészségesek, rendkívül finomak is! Csábítóan különleges ízvilág cseresznyéből, kiviből, körtéből, hamvas őszibarackból… Mindennapi gyümölcsök, amelyekre egy teljes menü fölépíthető az előételektől a leveseken, mártásokon és gyümölcsös húsok
Nagy diétáskönyv
Szerző: Piros, Christa
A diéta szót hallván többnyire nyögvenyelős, ízetlen, fûrészporra emlékeztető vagy pépes ételekre gondolunk, sőt legtöbben a fogyókúrával azonosítják. Erről szó sincs, a diéta megváltoztatott, speciális étkezési módot jelent. Egyáltalán nem kell számûzni az étrendből minden jó falatot, csupán a felhasznált nyersanyagokon, ..
Édességek, csemegék
Neves szerzők kitűnő receptjei.
Életmód
Életemód, gasztronómiai könyvek