Apicius : Szakácskönyv a római korból

ID: 000062833
Értékelés:

0 / 5

ISBN: 9638477741
Megjelenés éve: 0
Állapot: Új könyv
Ezt a terméket jelenleg nem lehet rendelni. Rendelési szándékát emailben jelezheti.
CART: Amennyiben nem találja a keresett könyvet az oldal alján található email címre küldje el a könyv címét, szerzőjét, esetleg a megjelenés évét, mi válaszban megküldjük árajánlatunkat, milyen áron, időn belül tudjuk a könyvet küldeni.

A Római Birodalom állami tisztviselojeként muködo Marcus Gavius Apicius nevéhez fuzodik a Kr. u. 1. században kiadott egyik legkorábbi szakácskönyv. A könyv a teljes receptgyujteményt közli, külön fejezet foglalkozik a mu írójával, a történeti háttérrel. Képet kapunk a római császárkori háztartásról, étkezési szokásokról, és ezek pannoniai vonatkozásairól. Az ókori és mai fuszernövények szakszeru azonosítása egészíti ki a kötetet. Képanyaga a pannoniai emlékekbol ad válogatást, edények, konyhai felszerelések, lakoma-ábrázolások teszik teljessé a kultúrtörténeti anyagot.

Hasonló könyvek

0/9789630976466.jpg

Gundel szakácskönyv

A Gundel dinasztia története egyet jelent a magyar gasztronómia és a magyar vendéglátás történetével. Az alapító kortársai olyan nagy, a vendéglátást ma is meghatározó személyisége

nopic.jpg2/9789632380650.jpg
nopic.jpg8/9639678074.jpg
9/9639409519.jpg

Babaszakácskönyv

Levesek,főzelékek,gombócok,palacsinták,kalácsok és sok más finomság…

4/9639574321.jpg

Diabetes szakácskönyv

Hogyan tarthatja vércukorszintjét kordában?Mi módon orizheti meg fittségét?Kötetünk hasznos tanácsokkal és hatvan nagy hozzáértéssel összeállított recepttel segíti az egészséges él

9/9789639552418.jpg

Szakácskönyv

A konyhaművészet éppen olyan, mint a divat. Állandóan más és más. Ám a divatban is vannak örök darabok, melyek hagyományőrzők és korszerűek egyszerre. Ilyen a jó szakácskönyv is: tu

1/9789631353273.jpg

Almás szakácskönyv

Az alma az egyik legismertebb, legkedveltebb gyümölcs, majdnem mindenütt megterem. Sokféle almát ismerünk, a savanykástól az édesig, a lédústól a kemény húsú, omlós, porhanyósig. ..

nopic.jpg5/963747540X.jpg