
Apicius : Szakácskönyv a római korból
A Római Birodalom állami tisztviselojeként muködo Marcus Gavius Apicius nevéhez fuzodik a Kr. u. 1. században kiadott egyik legkorábbi szakácskönyv. A könyv a teljes receptgyujteményt közli, külön fejezet foglalkozik a mu írójával, a történeti háttérrel. Képet kapunk a római császárkori háztartásról, étkezési szokásokról, és ezek pannoniai vonatkozásairól. Az ókori és mai fuszernövények szakszeru azonosítása egészíti ki a kötetet. Képanyaga a pannoniai emlékekbol ad válogatást, edények, konyhai felszerelések, lakoma-ábrázolások teszik teljessé a kultúrtörténeti anyagot.
Hasonló könyvek
Gundel szakácskönyv
A Gundel dinasztia története egyet jelent a magyar gasztronómia és a magyar vendéglátás történetével. Az alapító kortársai olyan nagy, a vendéglátást ma is meghatározó személyisége
Babaszakácskönyv
Levesek,főzelékek,gombócok,palacsinták,kalácsok és sok más finomság
Diabetes szakácskönyv
Hogyan tarthatja vércukorszintjét kordában?Mi módon orizheti meg fittségét?Kötetünk hasznos tanácsokkal és hatvan nagy hozzáértéssel összeállított recepttel segíti az egészséges él
Szakácskönyv
A konyhaművészet éppen olyan, mint a divat. Állandóan más és más. Ám a divatban is vannak örök darabok, melyek hagyományőrzők és korszerűek egyszerre. Ilyen a jó szakácskönyv is: tu
Almás szakácskönyv
Az alma az egyik legismertebb, legkedveltebb gyümölcs, majdnem mindenütt megterem. Sokféle almát ismerünk, a savanykástól az édesig, a lédústól a kemény húsú, omlós, porhanyósig. ..