Maradéktalanul
Szerző: Eisenstock Ildikó
Ötletek, tippek a maradék alapanyagok és elkészült ételek felhasználására.
Szerző: Eisenstock Ildikó
Ötletek, tippek a maradék alapanyagok és elkészült ételek felhasználására.
Szerző: Albrecht Éva
Ön egy olyan receptkönyvet tart a kezében, melyben egyszerű, hétköznapi ételek leírásai vannak. Nem törekszik teljességre és nincsenek benne ételcsodák, csupán néhány ötlet az egészséges étkezéshez. Finom, ízletes fogások, melyek egyaránt szolgálhatják az egészség megőrzését vagy helyreállítását, a súlyfelesleg könnyű
Szerző: Borszékiné Rétháti Ágnes
A fejlett országokhoz hasonlóan hazánkban is egyre nagyobb az érdeklődés a reformtáplálkozás iránt: így a különféle korszerű termékek már sok falusi bolt polcán is megtalálhatóak. Étkezésünk megváltoztatását soha nem késő elkezdeni. Én - családommal együtt - körülbelül tíz éve láttam neki, mivel férjemmel együtt súlyos ..
Szerző: Hargitai György
Ebben a kötetben, akárcsak az elsőben, főként a gyümölcsökről, zöldségekről, gabonaféleségekről ejtünk szót. Ez a kivételezés nem azt jelenti, hogy mindenkinek szigorú vegetáriusnak kell lennie. Az állati eredetű ételeknek is vannak előnyeik, azonban az arányok - a növényi és állati eredetű élelmiszerek fogyasztás terén
Tudja-e, hogy az alma valóságos gyógyszer, mert rendszres fogyasztásakor várható a vérkoleszterinszint csökkenése, a vércukor stabilizálódása, az étvágy kisebb lesz..., hogy akik a brokkolit szeretik és gyakran élnek vele, azoknak kisebb a kockázatuk rákos betegségekre..., hogy a gyömbér segít a tengeribetegség megelőzésében..., ho
A közép-európai konyhának régebben különösen, de még ma is kedvelt fogásai a különféle gombócok.Számos, szinte felsorolhatatlan változata létezik: édes gombóc kelt tésztából, krumplis tésztából a legkülönfélébb gyümölcsökkel, lekvárokkal töltve.Sós gombócok köretnek húsok mellé vagy önálló ételként sonkával, húss
Szerző: Grüner, Antje
Könnyen, gyorsan, finomat sorozatunkban megtalálhatja a legjobb recepteket, elolvashatja fogyókúraötleteinket, tájékozódhat a korszerű táplálkozásról és mindezt rengeteg színes fotó teszi szemléletesebbé. Ha lépésről lépésre követi a leírásokat és megszívleli a csokorba gyüjtött jó tanácsokat, garantált a siker.
Szerző: Connolly, Pat
Ez a könyv több mint egy egyszerű szakácskönyv, mivel út-mutatást nyújt az étkezéshez, az életmódhoz és a jobb közérzet eléré-séhez. A rengeteg új, ízletes recepten kívül, mely mindenféle étel elkészítéséhez segítséget nyújt a fételektl kezdve egészen a desszer-tekig és az italokig, A Candida albicans élesztmentes szakácsk
Szerző: Tmc
Szakemberek egyedülálló tanácsaival minden recept elkészítésénél hosszúperceket takaríthat meg. A könyv segítségével nagy sikert érhet elcsaládjánál és vendégeinél, mert bármilyen igényes ebéd vagy vacsoraelkészítése játék lesz az Ön számára.A hagyományos ételeken túl számos ország főzési szokásait iselsajátíthatja. ..
`Mindennapi kenyerünket add meg nekünk...` -- hangzanak fel százmilliók ajakán nap mint nap az ősi ima szavai. Mert a kenyér -- élet. A legtöbb kultúrában ősidőktől fogva különös (sőt vallásos) tisztelet övezi a kenyeret. Valószínű, hogy az őskori emberek eleinte az éretlen, még tejes, édes vadgabona-szemeket kicsipegették a kalá
Olcsó, olcsó étel! Nekem először e kifejezés hallatán a vajas párizsis szendvicsek, és a rántotta különböző formái jutnak az eszembe, amelyeket enyhén szólva meguntam. Hogy miért? Mert ugyanúgy, mint más, én is voltam diák, és oda-vissza végigettem már az összes párizsis, tojásos változatot, ha meg kellett húzni a nadrágszíjat ..
Ki gondolta volna, hogy a konyhai eszközök robbanásszerű fejlődése, a legmagasabb technológiákat felhasználó, csillogó űrbázisokhoz hasonló modern konyhák programozható főzőedényei sem szorították ki a divatból ősrégi főzőalkalmatosságunkat, a bográcsot, sőt napjainkban népszerűsége egyre inkább nő. Bogrács, kondér, üst,
Az idő országútján az ünnepek a mérföldkövek. Jelzik az eltelt időt, szakaszokra bontják, és lehetővé teszik, hogy szakadatlan vándorlásunk során meg-megállva, kifújjuk magunkat, lerázzuk az út porát, visszapillantsunk múltunkba, és előretekintsünk a jövőnk felé. Ilyenkor nemcsak magunkra gondolunk, hanem eleinkre is, akik feltör
Az ünnepség rendezője figyelmet kér, mindenki abbahagyja pillanatnyi foglalatosságát és feszülten vár. Lekapcsolják a világítást, majd gördülő asztalon betolják az égő gyertyákkal díszített szépséges remekművet, a gyönyörű, emeletes tortát, amit mindenki lelkendezve, tapssal fogad. Tűzijáték petárdái durrannak, és rajzolnak ..
`Mai étkezésünk megszokott bevezető étel, a leves, alig háromszáz éve még szinte teljesen hiányzott a magyar konyhából. Ez alól kivétel csupán a borsóleves meg a tehénhúslé vagy más néven húsleves volt. A régi gyakorlat szerint az ételeket különféle levekben főzték -- olykor két-háromfélében is --, de a leveket nem adták asz
`A sajtkészítés tudományát a borkészítéssel és a serfőzéssel lehet csak összehasonlítani. Nem csak ősisége, hanem összetettsége révén, továbbá, hogy a sajtkészítésnél is mikroorganizmusok játsszák a főszerepet.Véletlen felfedezések egész sora vezethetett odáig, míg az ember rájött, hogy tejelő háziállatainak (szarvasmarh
Életemód, gasztronómiai könyvek