BOOKS: 4827
8/9789638894243.jpg

Színek és ízek - szakácskönyv

Szerző: Segal Viktor

Segal Viktor igen ismert a csúcsgasztronómia iránt érdeklődők körében. Korábbi munkahelyei között olyan szállodák és éttermek szerepelnek, mint a Hilton Budapest, a Hilton Tel Aviv vagy a belvárosi Baraka. Segal Viktor első szakácskönyve, a Színek és ízek kedvenc hozzávalóit veszi sorra, a tőle megszokott, fúziós konyha alapelvei s

3/9789633030257.jpg

Lakoma - a görög, török, ciprusi, libanoni, marokkói, tunéziai és máltai konyhák

Szerző: Váncsa István

Váncsa István új szakácskönyve a Lakoma című sorozat első darabja, amely a mediterráneumból a görög, török, ciprusi, libanoni, marokkói, tunéziai és máltai konyhákat fogja át, 650 különlegesen finom recepttel. A könyv (akár a szerző előző szakácskönyve, amelyből már csaknem harmincezer példány fogyott, és séfek, éttermek i

9/9789639973237.jpg

Larousse gasztronómiai lexikon

A Larousse gasztronómiai enciklopédia 1938-ban jelent meg először, és azóta a kulináris ismeretek első számú forrásának számít. Nem szakácskönyv, hiszen 4000 szócikkében minden megtalálható a legkülönfélébb receptektől kezdve a főzési eljárásokig, a hozzávalókig, az alapanyagok fajtáinak leírásáig, a konyhai felszereléseki

9/9771219704058.jpg

Borkalauz 2010-2011

Szerző: Rohály-mészáros

Könyvünket azoknak ajánljuk, akik évtizedes pályafutásunk alatt hűséggel olvasták a Borkalauzt. Ajánljuk azoknak is, akik meg tudják különböztetni a nagy munkával, sok tapasztalattal készült borleírásokat a divat szülte kedves könyvektől. A Borkalauz már 16. éve a hazai minőségi bortermelésnek legjavát mutatja be. A könyv tartalm

1/9789631359404.jpg

Házi receptjeim (4 féle borítóval)

Aki szeret főzni, gyűjti is az emlékezetes vagy egyszerűen csak jó recepteket: a nagymama töltött káposztáját, a tévében látott egzotikus finomságot, a szomszéd néni sütijét, a barátok új grillváltozatát, vagyis az innen-onnan való recepteket. Vagy ha valami miatt különösen jól sikerül a rakott kel, a karácsonyi bejgli, gyorsan l

3/9789633493120.jpg

A mi süteményeskönyvünk - váncza könyv

Szerző: Váncza József

1925-ben vették lajstromba a „Váncza sütő-krémpor” védjegyét, később pedig sokféle kitűnő magyar termék (sütőpor, vanillincukor, szalalkáli, főzős vanília- és csokoládéízű krémpor, hidegen kikeverhető krémek és pudingok) megalkotását. A nosztalgiakönyv Váncza József recepjeit az eredeti rajzokkal, új tematikus rendbe helye

2/9789632512051.jpg

A nagyi sütije - nagymamáink receptjei

Ha valaki, akkor a nagymamáink aztán igazán tudják, mitől lesz egy sütemény felejthetetlen élmény, gyermekeink és unokáink kedvence. Megtanulták ők is a saját édesanyjuktól, nagymamájuktól a jól bevált recepteket, melybe aztán belesütötték szívüket-lelküket. Négy nagymama 100 süteményreceptjét gyűjtöttük össze, melyeket lá

1/3380001456523.jpg

Gundel's hungarian cookbook - kis magyar szakácskönyv, angol

Szerző: Gundel Károly

E könyvecske 1934-ben először németül, majd angolul, később franciául jelent meg, sőt néhány receptje japánul is. Csak ezek után adták ki magyarul, majd a szerző halála után oroszul, csehül és olaszul.
A mű sikerét bizonyítja, hogy első megjelenése óta számos kiadást ért meg, és szakmabeliek, valamint szakmán kívüliek szá

0/9789630961608.jpg

Villámkonyha - könnyedén, finomat 30 perc alatt

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok időt a mindennapokból. Több mint 300 recept közül válogathatunk, miközben a kötet lépésről lépésre v

2/9789632890357.jpg

Kenyérfélék és péksütemények nagykönyve

Szerző: Ingram, Christine-shapter, Jennie

A kenyér a világon mindenütt az egyik legalapvetőbb és legkedveltebb élelmiszer. Formája, íze, készítési módja országról országra különbözik – egy azonban közös: a meleg kenyér illatának senki sem tud ellenállni. Ebből a könyvből megtudhatja a kenyérkészítés fortélyait, olvashat a kenyérsütés történetéről, a különböz

8/9789638894236.jpg

A mangalica

Szerző: Bereznay Tamás

A világhírű magyar fajta története, a legjobb magyar séfek receptjeivel—A mangalica egy Magyarországon őshonos disznófajta, mely az utóbbi években nagy népszerűségnek örvend az ínyencek körében, ennek ellenére még mindig nem készült róla szakácskönyv. Ebben a hiánypótló kötetben egy részletes tanulmány mutatja be a fajta tört

nopic.jpg7/9789637268854.jpg

Egyszemélyes ínyenckonyha - kreatív főzés egyedül élőknek

Szerző: Möller, Hildegard

Csak magára főz, és szívesen vinne egy kis ötletet és lendületet a főzésbe? Könyvünk megmutatja, hogyan főzhet viszonylag kis erőfeszítéssel változatosan – akár rohan éppen, akár van ideje egy kis kényeztetésre. Nem kell többet maradékon élni, napokon keresztül ugyanazt enni!Hildegard Möller kifejezetten az egyszemélyes háztartá

3/9789633100288.jpg

Életadó ételeink

Szerző: Pollan, Michael

„Fogyasszon ételeket. Ne túl sokat. Főleg növényeket.”– foglalja össze Michael Pollan ahelyes táplálkozás legfontosabb szabályait.Ám arra is felhívja a figyelmünket, hogy a feladatkorántsem olyan egyszerű, mint ahogyezek alapján gondolnánk. Mit értünk pontosan„étel” alatt?Milyen élelmiszernek tekintett termékek nemtartoznak bele a

9/9789639614703.jpg

Kilófaló finomságok

Szerző: Szoó Judit

Kilófaló sütemények után finomságok? Bizony! Sütemények és édességek mellett egyre több étel, leves és vacsorának való receptjét is tartalmazza a Kilófaló sorozat második kötete.Szoó Judit konyhájában továbbra is teljes gőzzel folyik a munka, mert a 28 kilós fogyásnak köszönhetően megtanuta tartani az elért súlyát úgy, hogy ..

9/9789639614710.jpg

Bioételek gabonából

Szerző: Kútvölgyi Mihály

Jó fél évszázada – gyerekkoromban – Üllőn a Berkes utcában még csépeltek a gazdáknál. Pajtásaimmal ott lábatlankodtunk a gépeknél, a kezünkkel szeleltük a magokat és úgy ettük. Édesanyám mindig mondta nekem, jól nézd meg, kisfiam, mert minden búzaszemen ott van Jézus arcképe. Én nagyítót is szereztem, és úgy nézegettem. Az

Szakácskönyvek

Szakácskönyvek