BOOKS: 5635
0/9789630675055.jpg

Csángó galuska - moldvai magyar étkezési hagyományok és receptek -

Szerző: Nyisztor Tinka - Pákozdi Judit

A moldvai csángó magyarok körében még soha, senki nem írt le receptet, kézzel írott feljegyzések sem forogtak az asszonyok között, soha nem is főztek kötött szabályok szerint. A csángó magyarság fogyása, elvándorlása, asszimilációja az elmúlt évtizedekben felgyorsult, ezért érezték a szerzők: Nyisztor Tinka moldvai etnográfus é

nopic.jpg9/9789639936591.jpg

Bögrés sütemények - ízkalauz

Exkluzív kivitelű sorozatunkkal új ötleteket kínálunk a modern konyha remekeiből. A változatos, izgalmas fűszerezésű ételeket ínycsiklandó ételfotók, és könnyen követhető leírások mutatják be. Kiváló receptjeink mellett feltüntettünk néhány hasznos információt. Az árkategória és a nehézségi fok megjelölése segít eldönt

9/9789639889583.jpg

300 recept kenyérsütő géphez

Ime egy 300 receptet és ugyanannyi ételfotót tartalmazó könyv, amely sós és édes kenyerek, édes kelt tészták, sütemények és házi lekvárok készítését mutatja be. Pompás illatokkal áraszthatjuk el konyhánkat, és tetszés szerint belekóstolhatunk a változatos, puha és ínycsiklandozó kenyérfélékbe. A receptek minden gyártó kenyÃ

8/9789638797339.jpg

Tésztaételek kiskönyve

Szerző: Beke Csilla

A tészta boldoggá tesz...mert bármilyen módon készítjük is el, mindig ellenállhatatlanul finom. Lepjük hát meg önmagunkat és szeretteinket a földkerekség legfinomabb tésztaételeivel! - A konyhaművészet legfontosabb klasszikus tésztái és legjobb receptjei a világ minden tájáról. - Minden recepthez csodaszép, egyoldalas, színes fotó ..

8/9789638780478.jpg

Teljes izraelita szakácskönyv

Szerző: Kauders, Marie

A hagyományos zsidó konyhának ez az alapműve először 1885-ben, majd a hatalmas sikerre való tekintettel 1890-ben „lényegesen bővített és javított” változatban jelent meg Prágában. Mint minden jó szakácskönyv, ez is nagy szellemi kaland, egy régi kor és kultura tükre. Az olvasó a 767 receptet böngészve nemcsak az ortodox konyha szigo

8/9789638766373.jpg

Egy álruhás étteremkritikus titkos élete

Szerző: Reichl, Ruth

Ruth Reichl a modern gasztronómia egyik legjelentősebb, sokoldalú személyisége: egyetemi tanár, a népszerű amerikai Gourmet Magazine főszerkesztője, több tévéműsor társproducere, a Modern Library 10 kötetes gasztronómiai sorozatának szerkesztője, rádiós műsorvezető. Számos könyvsiker fűződik a nevéhez. Korábban 6 éven át volt a ..

nopic.jpg0/9780620446358.jpg

Hungarian culinary art

Szerző: Hajni István, Kolozsvári Ildikó

Könyvünk a Magyar konyhát mutatja be egy új formában receptekkel és csodálatos képekkel. Minden recepthez megtalálható a kész étel fotója. A könyv angol és német nyelvű egy könyvön belül. Elsősorban ezt a kiadványt külföldieknek szántuk, hogy a Magyar konyha legjobbjait maguk is el tudják készíteni a saját otthonukban.

5/9789635308651.jpg

Jamie természetesen - 100 recept a kertemből -

Szerző: Oliver, Jamie

Beleszerettem a kertembe, különösképpen a veteményesbe! Bizony, tényleg megesett, hogy puszit adtam a legszebb, legritkább zöldségeimnek, egyik-másik fát talán meg is ölelgettem, és forró nyári napokon néha fülemet a földre szorítva hallgatom, hogyan nőnek a növények körülöttem.Ha ezt bűnnek tartod, hát vess tömlöcbe, és dobd e

0/9789630678315.jpg

Mai magyar konyha

Szerző: Bereznay Tamás

Bereznay Tamás meglehetősen ismert a gasztronómia iránt érdeklődők körében. A Nők Lapjában vezetett, rendkívül népszerű rovata révén hetente több százezer olvasóhoz jutnak el fantáziadús, mégis egyszerű receptjei, a Köztársasági Elnöki Hivatal illetve a patinás Kárpátai Étterem szakácsaként pedig azt is elmondhatja magáról

1/9789631359367.jpg

Kleines ungarisches kochbuch (új borítóval!)

E könyvecske 1934-ben jelent meg először. Jelen kiadvány ennek német nyelvű, átdolgozott kiadása. A könyv eredetileg a magyar konyha iránt érdeklődő külföldi szakácsok és háziasszonyok részére íródott, s így lehetséges, hogy a mai hazai Olvasók számára talán csalódást okoz majd. De a külföldre szakadt hazánkfiainak a legegysz

2/9789632511085.jpg

Pörköltek és paprikások

A mai magyar konyha alapjai a honfoglalás előtt alakultak ki. Vadászó életmódot gyakorló őseink ismerték a fontosabb konyhatechnológiai eljárásokat: a húsokat nyárson sütötték, főzték, füstölték, a gyümölcsöket aszalták, és használtak bográcshoz hasonlatos edényeket. Készítettek szárított tésztaféléket, mint a tarhonya va

0/9789630672306.jpg

Az én ízvilágom

Szerző: Bódi Margó

Nem csupán egy szakácskönyvről van szó, hanem egy életrajzi könyv is. Házias ételek mellett , rafinált fortélyok , könnyfakasztó igaz történeteket is megismerhetünk Margó életéből.

1/9789631358421.jpg

Halak, vadak - frank júlia konyhája

Szerző: Frank Júlia

„Tisztában vagyok étkezési szokásainkkal, vagyis azzal, hogy itthon nem sok halat, és még annál is kevesebb vadhúst fogyasztunk. Sajnos. Az a néhány halétel, ami húsvétkor és karácsonykor az asztalunkra kerül, nem reprezentálja azt a sok finomságot, amit a halhúsból el lehet készíteni. A legáltalánosabban elterjedt tonhal nem drága, ..

9/9789639659308.jpg

Mielőtt a dugót kihúzná 2009 - kézikönyv borkedvelőknek -

Szerző: Sztanev Bertalan

A könyv lapjain keresztül azt az üzenetet szeretnénk az olvasókhoz eljuttatni, hogy a bor élményt jelent, legyen az egy pincelátogatás, terített asztala vagy borfesztivál. A bor nekünk szól, és minket szeretne megszólítani. Nyitottsággal, érdeklődő kíváncsisággal közeledve mindez a munka nem volt hiábavaló." (Borbás Mária) A köny

0/9789630958936.jpg

Sütés főzés nagykönyve - lépésről lépésre -

A tökéletes sütés-fÅ‘zés nem tökéletes embert, csupántöké letes odafigyelést kíván. Na és persze egy jól hasz -nál ható szakácskönyvet, amely nemcsak recep teket kínál,hanem el is igazít a bevásárlásban, a konyhai munkálatokban,a tálalásban.Könyvünk valódi ötlettár azoknak, akik már belefáradtaka mindennapos fÅ‘zésbe, az Ã

Életmód

Életemód, gasztronómiai könyvek