Frank Júlia : Halak, vadak - frank júlia konyhája
Tisztában vagyok étkezési szokásainkkal, vagyis azzal, hogy itthon nem sok halat, és még annál is kevesebb vadhúst fogyasztunk. Sajnos. Az a néhány halétel, ami húsvétkor és karácsonykor az asztalunkra kerül, nem reprezentálja azt a sok finomságot, amit a halhúsból el lehet készíteni. A legáltalánosabban elterjedt tonhal nem drága, és nagyon sokféle étel készíthető belőle. Természetesen a tengeri halak között vannak nagyon drága, különleges minőségűek, de ezeket nem minden nap eszi az ember. (A receptek között bőven találnak olcsóbb halfajtából készíthető ételt.) A tenger gyümölcsei (kagyló, rák, polip, tintahal stb.) pedig a legínyencebbeknek is csodálatos ízélményt kínálnak!A vadhús ugyancsak nagyon egészséges húsfajta, sok benne az ásványi anyag, és nem zsíros. Élvezeti értéke magas, magyarán, nagyon finom! Tudom, hogy nem olcsó, de néha engedjék meg maguknak! E kötetben szereplő ételek nagy része ünnepi alkalmakra tartogatott receptek, de találnak köztük hétköznapra való ízletes
Hasonló könyvek
Befőzés - lekvárok, savanyúságok, mártások ,italok - frank júlia konyhája
Szerző: Frank Júlia
A könyvben szereplő összes befőtt, lekvár és savanyúság már bizonyított, hiszen egy részük a nagymamám féltve őrzött régi receptje, más részük pedig újfajta, modern, de kipróbál
Levesek - frank júlia konyhája - 100 recept -
Szerző: Frank Júlia
Magyar konyha leves nélkül nem létezik! A magyar ember eszik leggyakrabban levest a világon. Ugyanakkor számos országban egyáltalán nem alakult ki a levesevés szokása. Régen talán az lehet
Zöldséges ételek - nem csak vegetáriánusoknak - frank júlia konyhája
Szerző: Frank Júlia
A Frank Júlia konyhája sorozat egy újabb kötetét tartják a kezükben, amelyben ínycsiklandó zöldséges ételek receptjeit osztom meg Önökkel. Azonban ne közismert köreteket és főzeléke
Sajtos és gombás ételek - frank júlia konyhája -
Szerző: Frank Júlia
A `Frank Júlia konyhája` című sorozat második kötetét tartják a kezükben. A sajt és a gomba - együtt vagy külön - a hagyományos és az ínyenc ételek elengedhetetlen alapanyaga. Mindket
Szárnyasok - szárnyasételek csirkéből... - frank júlia konyhája
Szerző: Frank Júlia
A gasztronómiai paletta minden színét felöleli a Corvina Kiadó most induló sorozata, amelynek szerzője Frank Júlia, a Magyarországon és külföldön is jól ismert szakíró. Ezúttal elsős
Levesek - frank júlia konyhája - 100 recept -
Szerző: Frank Júlia
Magyar konyha leves nélkül nem létezik! A magyar ember eszik leggyakrabban levest a világon. Ugyanakkor számos országban egyáltalán nem alakult ki a levesevés szokása. Régen talán az lehet
Saláták és salátamártások - frank júlia konyhája
Szerző: Frank Júlia
A népszerű és különleges, konyhafogasra is felakasztható sorozat legújabb darabja, mely az idénynek megfelelően saláták és mártások izgalmas receptjeit tartalmazza.
Sajtos és gombás ételek - frank júlia konyhája -
Szerző: Frank Júlia
A `Frank Júlia konyhája` című sorozat második kötetét tartják a kezükben. A sajt és a gomba - együtt vagy külön - a hagyományos és az ínyenc ételek elengedhetetlen alapanyaga. Mindket