BOOKS: 5635
9/9789639973237.jpg

Larousse gasztronómiai lexikon

A Larousse gasztronómiai enciklopédia 1938-ban jelent meg először, és azóta a kulináris ismeretek első számú forrásának számít. Nem szakácskönyv, hiszen 4000 szócikkében minden megtalálható a legkülönfélébb receptektől kezdve a főzési eljárásokig, a hozzávalókig, az alapanyagok fajtáinak leírásáig, a konyhai felszereléseki

9/9771219704058.jpg

Borkalauz 2010-2011

Szerző: Rohály-mészáros

Könyvünket azoknak ajánljuk, akik évtizedes pályafutásunk alatt hűséggel olvasták a Borkalauzt. Ajánljuk azoknak is, akik meg tudják különböztetni a nagy munkával, sok tapasztalattal készült borleírásokat a divat szülte kedves könyvektől. A Borkalauz már 16. éve a hazai minőségi bortermelésnek legjavát mutatja be. A könyv tartalm

1/9789631359404.jpg

Házi receptjeim (4 féle borítóval)

Aki szeret főzni, gyűjti is az emlékezetes vagy egyszerűen csak jó recepteket: a nagymama töltött káposztáját, a tévében látott egzotikus finomságot, a szomszéd néni sütijét, a barátok új grillváltozatát, vagyis az innen-onnan való recepteket. Vagy ha valami miatt különösen jól sikerül a rakott kel, a karácsonyi bejgli, gyorsan l

3/9789633493120.jpg

A mi süteményeskönyvünk - váncza könyv

Szerző: Váncza József

1925-ben vették lajstromba a „Váncza sütő-krémpor” védjegyét, később pedig sokféle kitűnő magyar termék (sütőpor, vanillincukor, szalalkáli, főzős vanília- és csokoládéízű krémpor, hidegen kikeverhető krémek és pudingok) megalkotását. A nosztalgiakönyv Váncza József recepjeit az eredeti rajzokkal, új tematikus rendbe helye

2/9789632512051.jpg

A nagyi sütije - nagymamáink receptjei

Ha valaki, akkor a nagymamáink aztán igazán tudják, mitől lesz egy sütemény felejthetetlen élmény, gyermekeink és unokáink kedvence. Megtanulták ők is a saját édesanyjuktól, nagymamájuktól a jól bevált recepteket, melybe aztán belesütötték szívüket-lelküket. Négy nagymama 100 süteményreceptjét gyűjtöttük össze, melyeket lá

1/3380001456523.jpg

Gundel's hungarian cookbook - kis magyar szakácskönyv, angol

Szerző: Gundel Károly

E könyvecske 1934-ben először németül, majd angolul, később franciául jelent meg, sőt néhány receptje japánul is. Csak ezek után adták ki magyarul, majd a szerző halála után oroszul, csehül és olaszul.
A mű sikerét bizonyítja, hogy első megjelenése óta számos kiadást ért meg, és szakmabeliek, valamint szakmán kívüliek szá

0/9789630961608.jpg

Villámkonyha - könnyedén, finomat 30 perc alatt

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok időt a mindennapokból. Több mint 300 recept közül válogathatunk, miközben a kötet lépésről lépésre v

2/9789632890357.jpg

Kenyérfélék és péksütemények nagykönyve

Szerző: Ingram, Christine-shapter, Jennie

A kenyér a világon mindenütt az egyik legalapvetőbb és legkedveltebb élelmiszer. Formája, íze, készítési módja országról országra különbözik – egy azonban közös: a meleg kenyér illatának senki sem tud ellenállni. Ebből a könyvből megtudhatja a kenyérkészítés fortélyait, olvashat a kenyérsütés történetéről, a különböz

8/9789638894236.jpg

A mangalica

Szerző: Bereznay Tamás

A világhírű magyar fajta története, a legjobb magyar séfek receptjeivel—A mangalica egy Magyarországon őshonos disznófajta, mely az utóbbi években nagy népszerűségnek örvend az ínyencek körében, ennek ellenére még mindig nem készült róla szakácskönyv. Ebben a hiánypótló kötetben egy részletes tanulmány mutatja be a fajta tört

nopic.jpg7/9789637268854.jpg

Egyszemélyes ínyenckonyha - kreatív főzés egyedül élőknek

Szerző: Möller, Hildegard

Csak magára főz, és szívesen vinne egy kis ötletet és lendületet a főzésbe? Könyvünk megmutatja, hogyan főzhet viszonylag kis erőfeszítéssel változatosan – akár rohan éppen, akár van ideje egy kis kényeztetésre. Nem kell többet maradékon élni, napokon keresztül ugyanazt enni!Hildegard Möller kifejezetten az egyszemélyes háztartá

3/9789633100288.jpg

Életadó ételeink

Szerző: Pollan, Michael

„Fogyasszon ételeket. Ne túl sokat. Főleg növényeket.”– foglalja össze Michael Pollan ahelyes táplálkozás legfontosabb szabályait.Ám arra is felhívja a figyelmünket, hogy a feladatkorántsem olyan egyszerű, mint ahogyezek alapján gondolnánk. Mit értünk pontosan„étel” alatt?Milyen élelmiszernek tekintett termékek nemtartoznak bele a

9/9789639614703.jpg

Kilófaló finomságok

Szerző: Szoó Judit

Kilófaló sütemények után finomságok? Bizony! Sütemények és édességek mellett egyre több étel, leves és vacsorának való receptjét is tartalmazza a Kilófaló sorozat második kötete.Szoó Judit konyhájában továbbra is teljes gőzzel folyik a munka, mert a 28 kilós fogyásnak köszönhetően megtanuta tartani az elért súlyát úgy, hogy ..

9/9789639614710.jpg

Bioételek gabonából

Szerző: Kútvölgyi Mihály

Jó fél évszázada – gyerekkoromban – Üllőn a Berkes utcában még csépeltek a gazdáknál. Pajtásaimmal ott lábatlankodtunk a gépeknél, a kezünkkel szeleltük a magokat és úgy ettük. Édesanyám mindig mondta nekem, jól nézd meg, kisfiam, mert minden búzaszemen ott van Jézus arcképe. Én nagyítót is szereztem, és úgy nézegettem. Az

Életmód

Életemód, gasztronómiai könyvek