BOOKS: 5635
0/9789630986465.jpg

Családi receptek

Szerző: Fűszeres Eszter

Fűszeres Eszter – miközben számos jól használható hétköznapi és ünnepi fogás receptjét mutatja be nekünk – közben mesél a szidó családi hagyományokról. Kétgyermekes családanyaként tudja, hogy milyen az, amikor az egész családról kell gondoskodni, mindezt a hagyományos recepteket életben tartva vagy felelevenítve, gazdaságosan

4/9789634330448.jpg

Energiafalatok - fehérjedús, egészséges receptek a kirobbanó életerőért

Lejárt a müzliszeletek ideje, az energiafalat az új szupernasi! A csodás tápanyagokat rejtő falatok mindenki egészségére válnak.Edzés utáni gyorssegélyre vagy tartós immunvédelemre vágysz? Jó közérzetre, magas energiaszintre mindennap? A könyvben található 15 recept mindegyike fehérjedús, kizárólag alacsony GI-indexű szénhidrátot

5/9786155178962.jpg

Főzzünk fűszernövényekkel!

Szerző: Volk, Renate És Fridhelm

A könyv arra buzdít mindenkit, hogy használjon a főzéshez vad- és fűszernövényeket: fekete nadálytövet, medvetalpat vagy tyúkhúrt. Készítsük a spenótos lasagnét podagrafűvel és gyermekláncfűvel, vagy a zöldfűszeres túrókrémbe csabaírét és borágót is tegyünk. Az ínycsiklandó, egészséges receptek izgalmas és új ötletek k

5/9786155178955.jpg

Süssünk kenyeret! - receptek kenyérsütő gépekhez

Szerző: Beile, Mirjam

Kézikönyvünk útmutatásával lépésről lépésre sajátíthatjuk el a kenyérsütő gép használatát. Így biztosan sikerülni fog a kenyérsütés! A szerzőnő, aki pék és cukrász, fantáziadús recepteket kínál tájjellegű kenyerek és zsemlék sütéséhez. A rafinált receptek, a teljes kiőrlésű kenyerek, az édes és gluténmentes keny

6/9789636355715.jpg

Liszt- és cukormentes ételek - a gyógyító szakács

Szerző: Csigó Zita

Napjaink felgyorsult életmódjára válaszul az utóbbi években számos táplálkozási trend, diéta látott napvilágot, melyek jótékony és esetlegesen káros hatásai között néha igencsak nehéz eligazodni. A kiegyensúlyozott, egészségtudatos étrend azonban nem egyenlő az élethosszig tartó megvonással, fogyókúrával, sőt! Elegendő néh

6/9789636353360.jpg

Laktózmentes ételek - a gyógyító szakács

Szerző: Csigó László

A laktózérzékenység, azaz a tejben és a különböző tejtermékekben található tejcukor lebontásának képtelensége a magyar lakosság körében nagy arányban előforduló táplálékintoleráns állapot. Az intolerancia megállapítását követő legfontosabb lépés a laktózt tartalmazó élelmiszerek elhagyása, és ezzel párhuzamosan egy ú

0/9789630986267.jpg

Legyél te is a konyhád mestere

Szerző: Bernáth József

"Idén ősszel Bernáth József séf újra egy felnőtteknek szóló szakácskönyvvel készül, melyben hónapról hónapra mutat be az olvasóknak szezonális alapanyagokat (minden hónapban hármat), és ezek alapján 3 izgalmas ételt. Az ételfotók mellett ebből a könyvből most sem hiányozhatnak majd a fázisfotók, hiszen József továbbra is nagy

3/9789633412046.jpg

99 mákos-diós édesség - 33 színes ételfotóval

Szerző: Lajos Mari, Hemző Károly

Élénken él emlékezetemben egy valahai fiatalember töredelmes vallomása, mely szerint számára az a legnagyobb karácsonyi ajándék, ha egy nagy tepsinyi „egyszemélyes” mákos bejglit kap. Hogy az milyen? Olyan, mint az „igazi”, csak sokkal kisebb, és marokra fogva, apró harapásokkal lehet bekebelezni. A fiatalember azóta már ifjú nagypapa, ..

8/9786158033145.jpg

Kóstolj bele az ájurvédába! - 70 vegetáriánus recept

Szerző: Hémangi Dévi Dászi

A Kóstolj bele az ájurvédába című szakácskönyv a természetes gyógymódként alkalmazott táplálkozás és az egészségmegőrzés ősi hagyományokon alapuló tudományába enged betekintést.Ez a több ezer éves tudás minden ízében ajándék a ma emberének. Az egyént helyezi a középpontba: sajátos testtípusunkra, egyéni jellemzőinkre, ..

2/9789632518749.jpg

Desszertek rizsből

Szerző: Liptai Zoltán - Balogh Tamás

A rizs csoda-alapanyag: nem egyszerűen a világ népességének döntő hányadának alapvető tápláléka, de isteni, gyors desszertek is készülhetnek belőle - keleti és nyugati ízlés szerint egyaránt.

2/9789632518718.jpg

Különleges halételek

Szerző: Liptai Zoltán - Ruff István

A halból készült ételek változatosabbá teszik étrendünket és a hal élettanilag is hasznos táplálék. Sajnos hazánkban csak édes vízi halak fordulnak elő. Magyarországon az átlag háztartásban a hal évente csak párszor kerül az asztalra, pedig finom húsféleség. Érdemes többféle elkészítési módot megtanulni. Ez a kiadvány segí

2/9789632518657.jpg

Muffinsütős finomságok

Szerző: Liptai Zoltán - Ruff István

Van már évtizede is, hogy kitört a muffinláz, és aki csak tehette, beszerezte a spéci sütőformát szenvedélye tárgyának ideális megtestesítésére. Mára sok háztartásban porosodik legalább egy, külön erre a sütire kialakított, több lyukú alkalmatosság. Mit kezdjünk vele, ha már új időknek új szele fúj a konyhában? Eme kiadvány

5/9786155417214.jpg

Vegán reggeli

Szerző: Nagy Zita

A BOOOK Kiadó egészségtudatos sorozata új könyvvel bővül, mely ezúttal amindennapjainkat megalapozó, energiával feltöltő reggeliket helyezi a fókuszba.Szerzője Nagy Zita - a Zizi kalandjai bloggere - vegán recepteket kínál a húsmentesgasztronómia világából, ízletesen szemléltetve a növényi alapú konyha gazdagságát,szépségét é

5/9786155417238.jpg

Gastrock - akkordokra írt szakácskönyv

Szerző: Fábián Anita, Pritz Péter

A BOOOK Kiadó gondozásában megjelenő GASTROCK egy három az egybenszakácskönyv: egyszerre működik receptkönyvként, rock-enciklopédiakéntés akár képregényként is.A főként könnyed hangvételű, szórakoztató GASTROCK kötetben30 eredeti receptet kínálunk, amelyet sajátos asszociációk révén közkedveltzenekarokhoz társítva találta

3/5999033930260.jpg

Goodfood - világkonyha v. évf. - 2016/9.

"Milliók kedvenc ­gasztro­magazinja megérkezett Magyarországra!Ízek a világ minden tájáról, gasztronómiai kalandok hónapról hónapra:• „Ízpompás”, könnyen elkészíthető receptek• Remek ötletek, fantasztikus fotók• Hazai receptek, érdekes írások• BBC-hitelesség és -minőség 108 oldalon• Ha valami finomra vágyik, de nem szeret

3/9789633578599.jpg

Paradicsomszósz

Szerző: Deiana, Hermina

Olaszország csupa dráma, csupa szerelem, csupa lelkesedés - miért is ne fordulnánk szenvedéllyel az olasz konyha felé?Ebben a könyvben végigkísérhetjük, ahogy Hermina nem csak a szerelmet találja meg az ő Antoniójánál, hanem azt is megismeri, milyen a tészta, ha al dente. Megtudja, hogyan dézsmálta meg az ifjú Antonio a szombati buli hev

Életmód

Életemód, gasztronómiai könyvek