Kútvölgyi Mihály : Poultry - lasting flavours - (szárnyas ételek)

ID: 000091370
Értékelés:

0 / 5

ISBN: 9789638647894
Megjelenés éve: 0
Állapot: Új idegennyelvű könyv
Ezt a terméket jelenleg nem lehet rendelni. Rendelési szándékát emailben jelezheti.
CART: Amennyiben nem találja a keresett könyvet az oldal alján található email címre küldje el a könyv címét, szerzőjét, esetleg a megjelenés évét, mi válaszban megküldjük árajánlatunkat, milyen áron, időn belül tudjuk a könyvet küldeni.

A paraszti élet hétköznapjainak fontos részesei voltak a szárnyasok. A ház körül, a kertben, a mezőn vagy a folyókban az állatok megtalálták táplálékuk nagyobb részét, az így termelt hús és tojás a család egyik legfontosabb élelemforrása volt, s egyben folyamatos bevételt is jelentett. A hagyományos módon, természetes körülmények között nevelt régi magyar baromfifélék húsa sötétebb, kevésbé puha, ám sokkal ízletesebb és táplálóbb, mint a tömegélelemmé vált mai baromfiféléké. Hagyományos ételeink eredeti ízvilágát csak ilyen húsok felhasználásával találhatjuk meg ismét. Ehhez nyújtanak segítséget Kútvölgyi Mihály többéves Kárpát-medencei kutatómunkával összeállított receptjei és fotói, amelyeket most egy kötetbe gyűjtve nyújtunk át a Tisztelt Olvasónak.(Angol nyelvű kiadás)

Hasonló könyvek

9/9789639614710.jpg

Bioételek gabonából

Szerző: Kútvölgyi Mihály

Jó fél évszázada – gyerekkoromban – Üllőn a Berkes utcában még csépeltek a gazdáknál. Pajtásaimmal ott lábatlankodtunk a gépeknél, a kezünkkel szeleltük a magokat és úgy ettük.

3/9630033542.jpg

Fénybojtár

Szerző: Kútvölgyi Mihály

9/9789639614710.jpg

Bioételek gabonából

Szerző: Kútvölgyi Mihály

Jó fél évszázada – gyerekkoromban – Üllőn a Berkes utcában még csépeltek a gazdáknál. Pajtásaimmal ott lábatlankodtunk a gépeknél, a kezünkkel szeleltük a magokat és úgy ettük.

8/9789638667861.jpg

Vadételek - megőrzött ízek -

Szerző: Kútvölgyi Mihály

A Megőrzött ízek néprajzi szakácskönyv sorozat befejező kötete. A Kárpát-medencei vadgazdálkodás története,az ételkészítés néprajza, az ételek elkészítőinek történetei, gyöny

4/9639614221.jpg

Halételek - megőrzött izek -

Szerző: Kútvölgyi Mihály

Néprajzi szakácskönyvsorozatunk 7. kötete válogatást adaz ország szinte összes tájegységénekhalétel-receptjeiből. Mindezt színes étel-éstájfotókkal illusztrálva. Ismerteti a magyaro

7/9638667819.jpg

Ehető virágok

Szerző: Kútvölgyi Mihály

Az ember ősidők óta fogyaszt növényeket, virágokat. nagyanyáink megsárgult szakácskönyveiben számos ital és húsétel tartalmaz ehető virágokat. Az olvasó ebben a könyvben is megtalál

9/9789639614239.jpg

Fish food - lasting flavours -

Szerző: Kútvölgyi Mihály

A megőrzött ízek néprajzi szakácskönyvsorozat 7.kötetének - Halételek - angol nyelvű változata.Válogatást ad az ország szinte összes tájegységének halétel-receptjeiből, színes ét

8/9789638667809.jpg

Geflügelgerichte - überlieferte gastronomie - (szárnyas ételek)

Szerző: Kútvölgyi Mihály

A paraszti élet hétköznapjainak fontos részesei voltak a szárnyasok. A ház körül, a kertben, a mezőn vagy a folyókban az állatok megtalálták táplálékuk nagyobb részét, az így termel