Kútvölgyi Mihály : Ehető virágok
Az ember ősidők óta fogyaszt növényeket, virágokat. nagyanyáink megsárgult szakácskönyveiben számos ital és húsétel tartalmaz ehető virágokat. Az olvasó ebben a könyvben is megtalálja akár az akác vagy a bodza virágának hagyományos elkészítési módját, de azoknak a mai konyhára igazított változatát is.
Hasonló könyvek
Zöldséges ételek a kárpát-medencéből
Szerző: Kútvölgyi Mihály
Azt írják a régi kertészeti könyvek, hogy minden jóravaló birtoknak és gazdaságnak nélkülözhetetlen kelléke a konyhakert ennek kell adnia a mindennapi fogyasztásra való, háztart
Fish food - lasting flavours -
Szerző: Kútvölgyi Mihály
A megőrzött ízek néprajzi szakácskönyvsorozat 7.kötetének - Halételek - angol nyelvű változata.Válogatást ad az ország szinte összes tájegységének halétel-receptjeiből, színes ét
Poultry - lasting flavours - (szárnyas ételek)
Szerző: Kútvölgyi Mihály
A paraszti élet hétköznapjainak fontos részesei voltak a szárnyasok. A ház körül, a kertben, a mezőn vagy a folyókban az állatok megtalálták táplálékuk nagyobb részét, az így termel
Fischgerichte - überlieferte gastronomie -
Szerző: Kútvölgyi Mihály
A sorozat legújabb kötetének: a Halételek című néprajziszakácskönyvnek német nyelvű változata.Válogatást adMagyarország szinte összes tájegységénekhalétel-receptjeiből, mindezt sz
Geflügelgerichte - überlieferte gastronomie - (szárnyas ételek)
Szerző: Kútvölgyi Mihály
A paraszti élet hétköznapjainak fontos részesei voltak a szárnyasok. A ház körül, a kertben, a mezőn vagy a folyókban az állatok megtalálták táplálékuk nagyobb részét, az így termel