Frank Júlia
Frank Júlia 1946. február 15-én született, gasztro-újságÃró és szakácskönyvÃró.
FeltehetÅ‘en nincsen olyan magyar háztartás, ahol ne lenne legalább egy Frank Júlia által Ãrt szakácskönyv, mostanáig 129 szakácskönyvet Ãrt, melyek sikerérÅ‘l mindent elárul a tény, hogy négy és fél millió darabot adtak el belÅ‘lük az elmúlt évtizedek
WRITERS: 109
Tészták sütve, főzve - frank júlia konyhája
Szerző: Frank Júlia
Habár az élelmiszerárak az egekbe szöktek, a tészta még abban az esetben is olcsó nyers-anyagnak számÃt, ha valamilyen egyéb élelmiszerrel, fűszerrel, zöldséggel, tejtermékkel, húsfélével vegyÃtjük, raguval keverjük, mártással öntözzük. Receptkönyvünk gondoskodik róla, hogy a háziasszony minél változatosabb tésztaételeket kÃ
Levesek - frank júlia konyhája - 100 recept -
Szerző: Frank Júlia
Magyar konyha leves nélkül nem létezik! A magyar ember eszik leggyakrabban levest a világon. Ugyanakkor számos országban egyáltalán nem alakult ki a levesevés szokása. Régen talán az lehetett a leves elterjedtségének oka hazánkban, hogy kevés alapanyagból is lehet sok levest főzni, azzal pedig megtölteni a gyomrot. Ma már más ok miatt fo
Svédasztal magyarosan
Szerző: Frank Júlia
Eredetileg svéd szokás, hogy a vendégeknek szánt összes ételt-italt egyszerre kiteszik az asztalra, ahonnan ki-ki kedve és gusztusa szerint válogat. Svédasztalos büféről akkor beszélünk, ha a büféasztalon többféle hideg és meleg étel, desszert és ital található. Sok-sok előnye mellett az egyik, hogy ki-ki olyan ételt szed a tányérj
5/9789635490202.jpg
Zöldséges ételek - nem csak vegetáriánusoknak - frank júlia konyhája
Szerző: Frank Júlia
A Frank Júlia konyhája sorozat egy újabb kötetét tartják a kezükben, amelyben Ãnycsiklandó zöldséges ételek receptjeit osztom meg Önökkel. Azonban ne közismert köreteket és fÅ‘zelékeket keressenek benne, mert ilyenek itt - helyszűke miatt - nem találhatók. Csak az újfajta, Ãzletes fogásokat Ãrtam le, amelyek legújabb kÃsérletezés
Gyümölcsös nyalánkságok - frank júlia konyhája -
Szerző: Frank Júlia
A kötetben mintegy száz finomságot, pontosabban gyümölcsös nyalakodni valót talál a kedves Olvasó, amelyekkel Ãnyét kényeztetheti. A desszertek minden szempontból könnyűek, azaz egyrészt könnyű Å‘ket elkészÃteni, másrészt a gyomrot sem terhelik meg. Vannak közöttük hidegek, sÅ‘t jegesek, pl. parfé, szorbet, fagylalt, és jócskán t
Sajtos és gombás ételek - frank júlia konyhája -
Szerző: Frank Júlia
A `Frank Júlia konyhája` cÃmű sorozat második kötetét tartják a kezükben. A sajt és a gomba - együtt vagy külön - a hagyományos és az Ãnyenc ételek elengedhetetlen alapanyaga. MindkettÅ‘ egészséges élelmiszer, amely számtalan variációban használható. Vannak közöttük drága és ritka fajták, de a mindennapi étkezéshez szüksége
Nem kell mindig libamáj -
Szerző: Frank Júlia
A nagy tapasztalatú gasztronómiai szakÃró, a kitűnÅ‘ gyakorló szakács és háziasszony évtizedeken át gyűjtött konyhai tapasztalatainak gyűjteménye, amely számtalan olyan konyhai és háztartásvezetési tudnivalót, tanácsot, fortélyt tartalmaz a fÅ‘zés folyamatával, az alapanyagokkal, edényekkel, eszközökkel kapcsolatban, melyeket a ha
Szárnyasok - szárnyasételek csirkéből... - frank júlia konyhája
Szerző: Frank Júlia
A gasztronómiai paletta minden szÃnét felöleli a Corvina Kiadó most induló sorozata, amelynek szerzÅ‘je Frank Júlia, a Magyarországon és külföldön is jól ismert szakÃró. Ezúttal elsÅ‘sorban a nyersanyagok állnak rendezÅ‘elvként a középpontban. Az egyes kötetek receptjei egy-egy fÅ‘ alkotóelemre épülnek, és szó szerint százfélekép
Ünnepi asztal - 199 recept különleges alkalmakra
Szerző: Frank Júlia
Frank Júlia új szakácskönyve a hagyományos ünnepi étkezések összeállÃtásához és elkészÃtéséhez nyújt segÃtséget ételsorok és kipróbált receptek formájában. A karácsonyi és húsvéti ünnepkör gasztronómiai kÃnálatán túl a hétköznapi élet ünnepi pillanatait, a névnapok, születésnapok, évfordulók, családi összejöv
A rosenstein
Szerző: Frank Júlia
A Rosenstein vendéglÅ‘ voltaképpen egy nagy-nagy család konyhája-tűzhelye-ebédlÅ‘je, ahol a betérÅ‘nek csodálatos gasztronómiai élményekben lehet része. Ahol az étel az, aminek hÃvják, ahol a hamisÃtatlan magyar és a nemzetközi konyha fogásai egyaránt megtalálhatók. A Rosenstein név fogalom, amely egybeforrott a nagyszerű minÅ‘séggel
Európa konyhája -
Szerző: Frank Júlia
Frank Júlia új szakácskönyve körbekalauzol az Európai Unióban, és megismertet a régiók és tagállamaikkonyhájának jellegzetességeivel.A receptekbÅ‘l teljes nemzeti ételsorok állÃthatók össze, s a hozzávalók csupa olyan alapanyagot tartalmaznak, amelyek Magyarországon is beszerezhetÅ‘k.
Gyerekzsúr - receptek kicsiknek és nagyobbaknak - (hőség)
Szerző: Frank Júlia
Hogyan rendezzünk gyerekzsúrt? A négy-hat évesek megvendégeléséhez ötleteket adó receptek után külön fejezet szól a tÃz éven felülieknek, hasznos konyhai tanácsokkal látva el Å‘ket, hogy maguk is elkészÃthessék a könnyű recepteket.Nem feledkezik meg azonban a szerzÅ‘ a gyerekeketkÃsérÅ‘ felnÅ‘ttekrÅ‘l sem, s ötletes vendégvá
Könnyed magyar konyha
Szerző: Frank Júlia
Az AlapÃtvány az Egészséges Településekért kezdeményezésére született kötet nemcsak sok izgalmas receptet tartalmaz, hanem életszemléletetis közvetÃt. A könnyű ételek fogyasztása csak egyik eleme az egészséges életmódnak, melynek eléréséhez a könyv sok hasznos gyakorlati tanácsot ad, s melyhez néhány ..
Magyar parasztkonyha
Szerző: Frank Júlia
Fank Júlia, számos szakácskönyv sikeres szerzÅ‘jeaz egyszerű, tápláló, ugyanakkor különleges ÃzvilágotképviselÅ‘ parasztkonyha legjellegzetesebb receptjeit gyűjtötte egybe, hogy segÃtségükkel változatosabbá tehessük étkezésünket.
Booklist
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean ante ante, viverra a ornare sed, convallis sed est. Proin felis sapien, adipiscing quis eleifend vel, sodales vitae sapien. Donec vel lacus leo, eu convallis metus. Cras egestas feugiat tortor, vitae interdum augue aliquam a. Sed nec augue id orci egestas commodo in eget magna. Nunc eleifend diam non odio laoreet placerat gravida nulla bibendum. Phasellus tempus imperdiet suscipit.
Booklist
Mauris risus nulla, pulvinar vitae sagittis a, pharetra nec tellus. Suspendisse varius enim ac felis mattis aliquam. Aenean et justo quis ipsum gravida lacinia. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec lacinia bibendum cursus. Nullam nec pellentesque lacus. In porta erat in tortor rhoncus quis accumsan magna pretium. Nulla posuere magna eget mauris lacinia in mollis sem fermentum. Donec mollis adipiscing mauris, ut posuere enim rhoncus ut. Nunc commodo vestibulum orci vel placerat. Cras sed risus libero. Donec ac lacus vitae lectus mattis commodo id vitae libero. Etiam lorem odio, volutpat nec pulvinar sit amet, tincidunt ut lacus. Pellentesque consequat arcu vel nisi lobortis in pellentesque orci sollicitudin. Cras gravida lacus turpis, consectetur porttitor lectus. Cras malesuada tortor id neque porta ut semper quam iaculis.
Booklist
Nulla ut tortor quam, a luctus nunc. Nulla condimentum diam porttitor arcu placerat tincidunt. Nunc non augue ipsum. Nulla facilisi. Phasellus feugiat augue in ipsum egestas semper. Suspendisse blandit, nisl ullamcorper blandit sollicitudin, sem leo auctor lectus, et volutpat mauris elit et odio. Ut elementum risus in metus mollis tristique vulputate nulla interdum. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Duis vitae orci dui, ut facilisis dui.