Frank Júlia

Frank Júlia 1946. február 15-én született, gasztro-újságíró és szakácskönyvíró. Feltehetően nincsen olyan magyar háztartás, ahol ne lenne legalább egy Frank Júlia által írt szakácskönyv, mostanáig 129 szakácskönyvet írt, melyek sikeréről mindent elárul a tény, hogy négy és fél millió darabot adtak el belőlük az elmúlt évtizedek

Zenei kategóriák

WRITERS: 109
1/9789631358162.jpg

Tészták sütve, főzve - frank júlia konyhája

Szerző: Frank Júlia

Habár az élelmiszerárak az egekbe szöktek, a tészta még abban az esetben is olcsó nyers-anyagnak számít, ha valamilyen egyéb élelmiszerrel, fűszerrel, zöldséggel, tejtermékkel, húsfélével vegyítjük, raguval keverjük, mártással öntözzük. Receptkönyvünk gondoskodik róla, hogy a háziasszony minél változatosabb tésztaételeket kÃ

1/9789631357899.jpg

Levesek - frank júlia konyhája - 100 recept -

Szerző: Frank Júlia

Magyar konyha leves nélkül nem létezik! A magyar ember eszik leggyakrabban levest a világon. Ugyanakkor számos országban egyáltalán nem alakult ki a levesevés szokása. Régen talán az lehetett a leves elterjedtségének oka hazánkban, hogy kevés alapanyagból is lehet sok levest főzni, azzal pedig megtölteni a gyomrot. Ma már más ok miatt fo

1/9789631357745.jpg

Svédasztal magyarosan

Szerző: Frank Júlia

Eredetileg svéd szokás, hogy a vendégeknek szánt összes ételt-italt egyszerre kiteszik az asztalra, ahonnan ki-ki kedve és gusztusa szerint válogat. Svédasztalos büféről akkor beszélünk, ha a büféasztalon többféle hideg és meleg étel, desszert és ital található. Sok-sok előnye mellett az egyik, hogy ki-ki olyan ételt szed a tányérj

1/9789631357608.jpg

Zöldséges ételek - nem csak vegetáriánusoknak - frank júlia konyhája

Szerző: Frank Júlia

A Frank Júlia konyhája sorozat egy újabb kötetét tartják a kezükben, amelyben ínycsiklandó zöldséges ételek receptjeit osztom meg Önökkel. Azonban ne közismert köreteket és főzelékeket keressenek benne, mert ilyenek itt - helyszűke miatt - nem találhatók. Csak az újfajta, ízletes fogásokat írtam le, amelyek legújabb kísérletezés

1/9789631357349.jpg

Gyümölcsös nyalánkságok - frank júlia konyhája -

Szerző: Frank Júlia

A kötetben mintegy száz finomságot, pontosabban gyümölcsös nyalakodni valót talál a kedves Olvasó, amelyekkel ínyét kényeztetheti. A desszertek minden szempontból könnyűek, azaz egyrészt könnyű őket elkészíteni, másrészt a gyomrot sem terhelik meg. Vannak közöttük hidegek, sőt jegesek, pl. parfé, szorbet, fagylalt, és jócskán t

7/9631357006.jpg

Sajtos és gombás ételek - frank júlia konyhája -

Szerző: Frank Júlia

A `Frank Júlia konyhája` című sorozat második kötetét tartják a kezükben. A sajt és a gomba - együtt vagy külön - a hagyományos és az ínyenc ételek elengedhetetlen alapanyaga. Mindkettő egészséges élelmiszer, amely számtalan variációban használható. Vannak közöttük drága és ritka fajták, de a mindennapi étkezéshez szüksége

6/9631356712.jpg

Nem kell mindig libamáj -

Szerző: Frank Júlia

A nagy tapasztalatú gasztronómiai szakíró, a kitűnő gyakorló szakács és háziasszony évtizedeken át gyűjtött konyhai tapasztalatainak gyűjteménye, amely számtalan olyan konyhai és háztartásvezetési tudnivalót, tanácsot, fortélyt tartalmaz a főzés folyamatával, az alapanyagokkal, edényekkel, eszközökkel kapcsolatban, melyeket a ha

6/9631356947.jpg

Szárnyasok - szárnyasételek csirkéből... - frank júlia konyhája

Szerző: Frank Júlia

A gasztronómiai paletta minden színét felöleli a Corvina Kiadó most induló sorozata, amelynek szerzője Frank Júlia, a Magyarországon és külföldön is jól ismert szakíró. Ezúttal elsősorban a nyersanyagok állnak rendezőelvként a középpontban. Az egyes kötetek receptjei egy-egy fő alkotóelemre épülnek, és szó szerint százfélekép

6/9631356705.jpg

Ünnepi asztal - 199 recept különleges alkalmakra

Szerző: Frank Júlia

Frank Júlia új szakácskönyve a hagyományos ünnepi étkezések összeállításához és elkészítéséhez nyújt segítséget ételsorok és kipróbált receptek formájában. A karácsonyi és húsvéti ünnepkör gasztronómiai kínálatán túl a hétköznapi élet ünnepi pillanatait, a névnapok, születésnapok, évfordulók, családi összejöv

6/9631356064.jpg

A rosenstein

Szerző: Frank Júlia

A Rosenstein vendéglő voltaképpen egy nagy-nagy család konyhája-tűzhelye-ebédlője, ahol a betérőnek csodálatos gasztronómiai élményekben lehet része. Ahol az étel az, aminek hívják, ahol a hamisítatlan magyar és a nemzetközi konyha fogásai egyaránt megtalálhatók. A Rosenstein név fogalom, amely egybeforrott a nagyszerű minőséggel

5/9631355674.jpg

Európa konyhája -

Szerző: Frank Júlia

Frank Júlia új szakácskönyve körbekalauzol az Európai Unióban, és megismertet a régiók és tagállamaikkonyhájának jellegzetességeivel.A receptekből teljes nemzeti ételsorok állíthatók össze, s a hozzávalók csupa olyan alapanyagot tartalmaznak, amelyek Magyarországon is beszerezhetők.

5/9631355667.jpg

Gyerekzsúr - receptek kicsiknek és nagyobbaknak - (hőség)

Szerző: Frank Júlia

Hogyan rendezzünk gyerekzsúrt? A négy-hat évesek megvendégeléséhez ötleteket adó receptek után külön fejezet szól a tíz éven felülieknek, hasznos konyhai tanácsokkal látva el őket, hogy maguk is elkészíthessék a könnyű recepteket.Nem feledkezik meg azonban a szerző a gyerekeketkísérő felnőttekről sem, s ötletes vendégvá

5/963135502X.jpg

Könnyed magyar konyha

Szerző: Frank Júlia

Az Alapítvány az Egészséges Településekért kezdeményezésére született kötet nemcsak sok izgalmas receptet tartalmaz, hanem életszemléletetis közvetít. A könnyű ételek fogyasztása csak egyik eleme az egészséges életmódnak, melynek eléréséhez a könyv sok hasznos gyakorlati tanácsot ad, s melyhez néhány ..

4/9631354679.jpg

Magyar parasztkonyha

Szerző: Frank Júlia

Fank Júlia, számos szakácskönyv sikeres szerzőjeaz egyszerű, tápláló, ugyanakkor különleges ízvilágotképviselő parasztkonyha legjellegzetesebb receptjeit gyűjtötte egybe, hogy segítségükkel változatosabbá tehessük étkezésünket.

Booklist

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean ante ante, viverra a ornare sed, convallis sed est. Proin felis sapien, adipiscing quis eleifend vel, sodales vitae sapien. Donec vel lacus leo, eu convallis metus. Cras egestas feugiat tortor, vitae interdum augue aliquam a. Sed nec augue id orci egestas commodo in eget magna. Nunc eleifend diam non odio laoreet placerat gravida nulla bibendum. Phasellus tempus imperdiet suscipit.

Booklist

Mauris risus nulla, pulvinar vitae sagittis a, pharetra nec tellus. Suspendisse varius enim ac felis mattis aliquam. Aenean et justo quis ipsum gravida lacinia. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec lacinia bibendum cursus. Nullam nec pellentesque lacus. In porta erat in tortor rhoncus quis accumsan magna pretium. Nulla posuere magna eget mauris lacinia in mollis sem fermentum. Donec mollis adipiscing mauris, ut posuere enim rhoncus ut. Nunc commodo vestibulum orci vel placerat. Cras sed risus libero. Donec ac lacus vitae lectus mattis commodo id vitae libero. Etiam lorem odio, volutpat nec pulvinar sit amet, tincidunt ut lacus. Pellentesque consequat arcu vel nisi lobortis in pellentesque orci sollicitudin. Cras gravida lacus turpis, consectetur porttitor lectus. Cras malesuada tortor id neque porta ut semper quam iaculis.

Booklist

Nulla ut tortor quam, a luctus nunc. Nulla condimentum diam porttitor arcu placerat tincidunt. Nunc non augue ipsum. Nulla facilisi. Phasellus feugiat augue in ipsum egestas semper. Suspendisse blandit, nisl ullamcorper blandit sollicitudin, sem leo auctor lectus, et volutpat mauris elit et odio. Ut elementum risus in metus mollis tristique vulputate nulla interdum. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Duis vitae orci dui, ut facilisis dui.