BOOKS: 4827
4/9789634338208.jpg

Damaszt és paprikás csirke

Szerző: Péterfy-novák Éva - Szentesi Éva

Péterfy-Novák Éva és Szentesi Éva első közös kötetében az olvasók bepillanthatnak a szerzők életébe, barátságába és konyhájába. Hol vidámabb, hol szomorúbb, egyedül vagy éppen közösen megélt történeteket ismerhetünk meg, s az elbeszéléseket a szerzők legkedvesebb receptjei egészítik ki. Balatoni kiruccanás, kisoroszi kará

4/9789634478966.jpg

Szépségek és finomságok

Szerző: Muszula Tímea

Ha meg tudtad álmodni, meg is tudod tenni - ez Muszula Tímea jelmondata, aki az elmúlt évek során először a hazai virágkötészetbe hozott új színt, majd szépérzéke, kreativitása és tenni akarása révén a gasztronómiában is marandandót alkotott. Muszula Timi életútja rengeteg nő számára jelent inspirációt, könyvében, a 2016-os el

5/9789635650149.jpg

Régi receptek, mai desszertek

Szerző: Ötvös Zsuzsanna

Dobos-torta, mákos guba, zserbó, hókifli és isler – mindenki ismeri és szereti őket, és óhatatlanul emlékeket idéznek fel. A nagymama utánozhatatlan, pihepuha mézes krémese; a kókuszkocka, amelyet kisgyerekként is boldogan mártogattunk a csokiba, majd meghempergettünk a kókuszreszelékben; a családi ünnepek elmaradhatatlan Esterházy-tor

8/9789638924391.jpg

Ételekr?l és borokról... - borgasztronómia napjainkban

Szerző: Mészáros Gabriella

A szerző 30 éve gyűjti saját tapasztalatait étel- és borpárosítások terén. Az alapokat tárja az olvasók elé, útmutatót adva azoknak, akik igényes de kissé bizonytalan fogyasztók. Szik Mátyás örökös sommelier bajnok előszava, Győrffy Zoltán utóhangja, Tallián Hedvig és Jásdi István fülszövege egészíti ki a kötetet.

5/9786155417658.jpg

Magyar bisztrókonyha

Szerző: Bernáth József

A bisztró szó hallatán szerintem mindenkinek más jut az eszébe… Lesz, akinek egy hangulatos, kockás abroszos étterem ugrik be először, másoknak az ízgazdag házias ételek, melyek bőséges adagokban kerülnek fel a tányérokra.Az én bisztrómban sincs ez másképp! Gyorsan elkészíthető, finom ételeket kínálok ebben a kötetben. Jól isme

5/9786155417641.jpg

Életem a konyhában

Szerző: Raj Ráchel

Raj Ráchel jó szívvel és finom ételekkel invitálja családtagjait és kedves barátait a pénteki asztalhoz. Ebből a meghitt eseményből bontakozik ki a zsidó hagyományőrző, de egyben újító receptgyűjtemény, amelyben Ráchel bepillantást enged a világába, családi hétköznapjaiba és az ünnepekbe. Megismerjük, ahogy édesanyjától ell

5/9786155767050.jpg

Fermentáljunk! - savanyú káposzták, kimcsik, fermentált zöldségek, gyümölcsök és

Szerző: Simonsson, Asa

Káposzta, só, víz… és idő. Csupán ennyi kell ahhoz, hogy elkészítsük az egyik legegészségesebb élelmiszert, a savanyú káposztát.A fermentálás, az élelmiszerek tartósításának hagyományos módszere, nem csupán meghosszabbítja a hozzávalók élettartamát, és fokozza a bennük lévő természetes ízeket, hanem megvan az a jelentős

0/9786150076584.jpg

Mindenféle liktáriomoknak csinálásárul - pekry erzsébet receptgyűjteménye

A kötet egy eddig még nem publikált 17-18. századi receptgyűjteményt ad közre, amely a gasztronómiatörténet, életmódtörténet, művelődéstörténet mellett betekintést enged a gyógyítás és gyógyszerkészítés történetébe is. A könyvben olvasható 358 recept sütemények, egyéb desszertek, kompótok, lekvárok, likőrök elkészít

4/9789634478737.jpg

Buddha-tálak - egészséges és változatos - 50 tálnyi energia

Szerző: Dusy, Tanja

LEGYEN KEREK A VILÁG!Finomságokkal teli tálak a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozáshoz50 zamatos EGYTÁLÉTELRECEPT REGGELIRE, EBÉDRE és VACSORÁRAKönnyen VARIÁLHATÓ, praktikus alapreceptekA gasztronómia ÚJ TRENDJE: élvezd az evést, és ÉREZD JÓL MAGAD!

4/9789634478065.jpg

Nagyon vegán - 5 hozzávaló 5 perc

Szerző: Pope, Roxy - Pook, Ben

Ki mondta, hogy vegánnak lenni bonyolult és drága mulatság? Számolj le az idejétmúlt mítosszal! Nyisd ki a hűtőt vagy a kamrát, kapj elő 5 hozzávalót, és jó eséllyel isteni vegán ételt varázsolhatsz belőle! Roxy és Ben ráadásul egyszerű alapanyagokat használ, amelyek könnyen beszerezhetők bárki számára. Az ételek gyorsan elké

5/9786155417634.jpg

Bea konyhája 2.

Szerző: Gáspár Bea

Gáspár Bea előző könyvéből megtudhattuk, hogyan lett az egyszerű vidékiroma lányból országosan ismert, közszeretetnek örvendő Bea asszony, akitőlreceptjein keresztül elleshetjük életszeretetét, azt, hogy hogyan lehet az asztalörömeivel a családot összetartani, a gyerekeket és Győzikét jó útra terelgetni.Új könyvében is hasonl

3/9789633412961.jpg

160 grammos szénhidrátdiéta - kedvencek könnyebben - életmódkönyv

Szerző: Vrábel Krisztina

A kezedben tartott könyvben a kedvenc hazai ételeket alakítottam át úgy, hogy azok ízükből, jellegükből ne veszítsenek, ellenben kalóriatartalmuk alacsonyabb legyen a megszokott elkészítési módhoz képest. Az összetevőiket pedig úgy válogattam, hogy azok megfeleljenek az inzulinrezisztenseknek és cukorbetegnek ajánlott 160 grammos szén

4/9789634753858.jpg

Paleolit szakácskönyv (új borító)

Szerző: Szendi Gábor-mezei Elmira

A modern kor embere elveszítette kapcsolatát a természettel – sőt saját magával is. Bár génjeinket tekintve kőkori emberek vagyunk, étrendünket legtöbb esetben mégsem ennek megfelelően alakítjuk ki. Szendi Gábor és Mezei Elmira legendás szakácskönyve megmutatja, miként térhetünk vissza ősi önmagunkhoz, hogy összhangban élhessünk

8/9786158112574.jpg

Vegetáriánus ételek ünnepnapokra

Szerző: Hémangi Dévi Dászi

Az ünnepek kiragadják az embereket a hétköznapokból. Amikor egy családvagy baráti társaság körbeüli az ínycsiklandó fogásokkal megrakottasztalt, az a jeles napok egyik fénypontja. Már maga az étel is jelzi,hogy az adott nap eltér a megszokottól. Ilyenkor minden háziasszonypróbálja a legfinomabb menüvel elkápráztatni szeretteit, így

3/9789633557020.jpg

7-féle - egyszerű ötletek a hét minden napjára

Szerző: Oliver, Jamie

Jamie Oliver az elmúlt 20 év alatt „tévés szakácsból” a gasztronómia megkerülhetetlen alakjává vált. Népszerűsége A pucér szakács (2002) magyar megjelenése óta itthon is töretlen, „éves rutinnᔠvált, hogy majd minden ősszel megjelenik egy új Jamie-könyv, hogy a lelkes olvasók újabb és újabb Jamie-fortélyokkal ismerkedhessen

Szakácskönyvek

Szakácskönyvek