BOOKS: 4827
0/9786150082202.jpg

Házi pékség - macera és kovász nélkül

Szerző: Csonka Enikő

Semmi macera, semmi kovasz!Ahogy azt tőlünk már megszokhattátok, ismét egy olyan receptgyűjteménnyel érkezünk melynek minden egyes receptjét könnyedén el tudtok készíteni! Választásunk ezúttal a péksüteményekre esett, kiegészítve egy-két gyorsan elkészíthető süteménnyel! A könyvben minden egyes recept kipróbált, számtalanszor

5/9786155698033.jpg

Szeretetkonyha - család-gyermekek-egymásra figyelés 60 mentes recepttel

Szerző: Légrádi Ildikó-kiss Mona

Légrádi Ildikó gazdasági mérnök, mentálhigiénés szakember és képi kifejezéspszichológiai szaktanácsadó, aki tartott előadást itthon és határon túl is. Kiss Mona speciális blogger, sütő-főző tanfolyamokat tart, számos rendezvényen vesz részt, mint előadó. Alapító tagja a Tegyünk Együtt egymásért csapatának, a Csak a Mentes ..

1/9789631366891.jpg

Skandináv karácsony - több mint 80 ünnepi recept

Szerző: Hahnemann, Trine

Skandináviában a karácsony egész időszaka advent első vasárnapjától szilveszterig az ünnepek jegyében telik, amelyben a hagyományok tisztelete és a korszerű stílus egyformán jelen van. Az otthonosság érzését, a már nálunk is ismert dán szóval, a „hyggét” a gyertyafény, a melegség, a sütemények és édességek sokasága teremti

8/9789638967091.jpg

Ünnepi ételek - az otthon ízei

Ebből a könyvből megtudhatja, hogyan lehet gyönyörű és ízletes ünnepi ételeket olyan könnyedén elkészíteni, hogy kedve támad majd a hétköznapokat is ünneppé varázsolni egy fenséges vacsorával! Szerzőnk egy igazi konyhatündér, aki imád főzni! Ételei egytől-egyig könnyedén elkészíthetőek, ráadásul a felhasznált alapanyagok

2/3380002470801.jpg

Magyar konyha - 2020. szeptember 44. évfolyam 9. szám

Ízelítő a tartalomból:- Szabadok paradicsoma – Interjú dr. Csernus Imre pszichiáterrel- Terítéken a szőlő- Magyar ízek – A bogárzói gomolya- Mettől meddig rácos? – Rác ételek a magyar konyhában- „A somlói valóban a nászéjszakák bora!” – Interjú Kolonics Károly borásszal- Főzőiskola – Levesek- A csodás csicseriborsó

5/9786155417603.jpg

A rost jó!

Szerző: Soltész Erzsébet - Gajda Zoltán

Az élelmi rost jó! Hogy miért? Választ kapunk rá ebben a hiánypótló könyvben. Bizonyított, hogy az élelmi rostokban gazdag étrend segíthet az egészségmegőrzésben és számos betegség megelőzésében, mégis kevesen tudják, hogyan valósítható meg a mindennapokban.A téma iránt elkötelezett dietetikus szerzők, Soltész Erzsébet és G

5/9786155640452.jpg

Hatszáz tojás, egy se görbe molnár julia szakátskönyve 1854

Szerző: Saly Noémi

SALY NOÉMIHatszáz tojás, egy se görbeMolnár Julia szakátskönyve 1854Gasztronómiánk történetének sötét foltja éppen az az időszak, amikor az úgynevezett „magyar konyha” kialakult. A 19. század első kétharmadában kinyomtatott szakácskönyvek németből fordított, lopott holmik. Ezért érdemes előkotorni a múzeumi kézirattárak, csa

3/9789633247884.jpg

Gastrohobbi 2. - receptek a hétköznapokra

Szerző: Csonka Enikő - Varga Gergő

A nagy sikerű GastroHobbi-szakácskönyv szerzői közkívánatra új kötettel jelentkeznek. A korábbi könyvhöz hasonlóan ezúttal is a közösségi főzőcsatornájuk legkedveltebb receptjeit válogatták egy csokorba. Céljuk, hogy könnyen beszerezhető alapanyagokból, mindenki számára egyszerűen és gyorsan elkészíthető, egészséges és fin

6/9786156122520.jpg

Holnapra is marad

Szerző: Pokorny Lia

Ki gondolta volna, hogy a bolygó védelme a konyhában kezdődik, fakanállal a kezünkben? Pokorny Lia igen. A színésznő évek óta nagyon tudatosan táplálkozik, és ennek következtében rengeteg tudatosan főző, hasonlóan gondolkozó, hazai barátot ismert meg. Rendszeresen kiáll a természetvédelem mellett, következetesen, érzékenyen, a rá

5/9786155417597.jpg

Válogatós gyerekek

Szerző: Ambrus Éva

Ambrus Éva hozzátáplálásról szóló első könyve, az Anya, kérek még! óriási népszerűségnek örvend a kisgyerekes családok körében. A kiadványban megtalálható sok-sok hasznos tanács és egészséges finomság édesanyák tömegét tette magabiztossá a gyerektáplálásban. Ám a legtöbb apróság életében egyszer csak elérkezik az a

4/9789634476986.jpg

Szakácskönyv kétbalkezeseknek - átdolgozott kiadás

Szerző: Nemere Ilona

Ezt a könyvet az esendő, erőfeszítéseikért viszont nagyon is becsülnivaló kétbalkezeseknek írtam. Ők azok, akiket a legnagyobb igyekezettel létrehozott alkotás után is csak így dicsérnek: ki gondolta volna…?! Jó, ha nem teszik hozzá: tényleg te csináltad? Bezzeg az ezermesternek, aranykezűnek elkönyvelt embertársaink sikertelensége a

2/3380002465487.jpg

Magyar konyha - 2020. július-augusztus 44. évf. 7-8. szám

Ízelítő a tartalomból:- „Titokban ettük a bajai halászlét” – Interjú Gryllus Dorkával és Simon Kornéllal- A kínai mandula – Terítéken az őszibarack- Mosolygó alma, csengő barack – Ültessünk gyümölcsfát- Gasztrotúra Miskolcon- Az író, aki bableves lett - Jókai Mór és a gasztronómia- Cukrásziskola – Hideg klasszikusok- Nyár

6/9786156189066.jpg

Legújabb szakácskönyv - a polgári konyha, házi cukrászat és a diétás főzés ismer

Szerző: Podruzsik Béla

Jelen könyvemnek a megírásánál tőlem telhetőleg igyekeztem lehetőleg mindenre kiterjeszteni a figyelmemet. A szakácsművészet azonban olyan méretű anyagot ölel fel, hogy azzal kétszer ilyen terjedelmű könyvet is könnyűszerrel meg lehetne tölteni. Azon tisztelt olvasók, akik maguk is elég otthonosak a szakácsművészetben, kissé külön

4/9789634476832.jpg

Életem receptjei

Szerző: Berry, Mary

Főzzünk úgy, mint Mary…Mary Berry, a szakácsművészet nagyasszonya élete legjobb receptjeit gyűjtötte össze új könyvében, amely senki konyhájából sem hiányozhat, aki komolyan veszi a főzést, legyen akár abszolút kezdő vagy a sütés-főzés hétpróbás mestere. A nyolcvanas éveit taposó, ám roppant fiatalos sztárszakács receptjei

2/3380002459684.jpg

Magyar konyha - 2020. június 44. évfolyam 6. szám

Ízelítő a tartalomból: Mikor jön létre lélekkör? – Interjú Kapitány Ágnessel és Kapitány Gáborral - Nyakunkon az uborkaszezon - Magyar ízek – A Másik BoltZöldségeskert a magasban - Magyar főnök a tenger alatt – A norvég Under étterem üzletvezetőjével, Révai Miklóssal beszélgettünk - Péklapát – Kakaós tekercsReggeli a szaba

Szakácskönyvek

Szakácskönyvek