Könyv kategóriák
Erdélyi finomságok könyve
Szerző: Bordás Mihály
Bordás Mihály több évtizedes gyűjtőmunkája eredménye a 200 autentikus erdélyi ételrecept. Klasszikus szakácskönyv ez, a tárkonyos levestől a padlizsánkrémen át az ordás palacsintáig. Nyárson, bográcsban is! Mindennapra, ünnepekre, praktikus tanácsokkal.Benke Ilonka erdélyi háziasszony mondja: „Mivel alapjában véve azon fordul meg ..
Csángó galuska - moldvai magyar étkezési hagyományok és receptek -
Szerző: Nyisztor Tinka - Pákozdi Judit
A moldvai csángó magyarok körében még soha, senki nem Ãrt le receptet, kézzel Ãrott feljegyzések sem forogtak az asszonyok között, soha nem is fÅ‘ztek kötött szabályok szerint. A csángó magyarság fogyása, elvándorlása, asszimilációja az elmúlt évtizedekben felgyorsult, ezért érezték a szerzÅ‘k: Nyisztor Tinka moldvai etnográfus é
Bögrés sütemények - Ãzkalauz
ExkluzÃv kivitelű sorozatunkkal új ötleteket kÃnálunk a modern konyha remekeibÅ‘l. A változatos, izgalmas fűszerezésű ételeket Ãnycsiklandó ételfotók, és könnyen követhetÅ‘ leÃrások mutatják be. Kiváló receptjeink mellett feltüntettünk néhány hasznos információt. Az árkategória és a nehézségi fok megjelölése segÃt eldönt
300 recept kenyérsütő géphez
Ime egy 300 receptet és ugyanannyi ételfotót tartalmazó könyv, amely sós és édes kenyerek, édes kelt tészták, sütemények és házi lekvárok készÃtését mutatja be. Pompás illatokkal áraszthatjuk el konyhánkat, és tetszés szerint belekóstolhatunk a változatos, puha és Ãnycsiklandozó kenyérfélékbe. A receptek minden gyártó kenyÃ
Tésztaételek kiskönyve
Szerző: Beke Csilla
A tészta boldoggá tesz...mert bármilyen módon készÃtjük is el, mindig ellenállhatatlanul finom. Lepjük hát meg önmagunkat és szeretteinket a földkerekség legfinomabb tésztaételeivel! - A konyhaművészet legfontosabb klasszikus tésztái és legjobb receptjei a világ minden tájáról. - Minden recepthez csodaszép, egyoldalas, szÃnes fotó ..
Teljes izraelita szakácskönyv
Szerző: Kauders, Marie
A hagyományos zsidó konyhának ez az alapműve elÅ‘ször 1885-ben, majd a hatalmas sikerre való tekintettel 1890-ben „lényegesen bÅ‘vÃtett és javÃtott” változatban jelent meg Prágában. Mint minden jó szakácskönyv, ez is nagy szellemi kaland, egy régi kor és kultura tükre. Az olvasó a 767 receptet böngészve nemcsak az ortodox konyha szigo
Egy álruhás étteremkritikus titkos élete
Szerző: Reichl, Ruth
Ruth Reichl a modern gasztronómia egyik legjelentősebb, sokoldalú személyisége: egyetemi tanár, a népszerű amerikai Gourmet Magazine főszerkesztője, több tévéműsor társproducere, a Modern Library 10 kötetes gasztronómiai sorozatának szerkesztője, rádiós műsorvezető. Számos könyvsiker fűződik a nevéhez. Korábban 6 éven át volt a ..
Hungarian culinary art
Szerző: Hajni István, Kolozsvári Ildikó
Könyvünk a Magyar konyhát mutatja be egy új formában receptekkel és csodálatos képekkel. Minden recepthez megtalálható a kész étel fotója. A könyv angol és német nyelvű egy könyvön belül. ElsÅ‘sorban ezt a kiadványt külföldieknek szántuk, hogy a Magyar konyha legjobbjait maguk is el tudják készÃteni a saját otthonukban.
Jamie természetesen - 100 recept a kertemből -
Szerző: Oliver, Jamie
Beleszerettem a kertembe, különösképpen a veteményesbe! Bizony, tényleg megesett, hogy puszit adtam a legszebb, legritkább zöldségeimnek, egyik-másik fát talán meg is ölelgettem, és forró nyári napokon néha fülemet a földre szorÃtva hallgatom, hogyan nÅ‘nek a növények körülöttem.Ha ezt bűnnek tartod, hát vess tömlöcbe, és dobd e
Mai magyar konyha
Szerző: Bereznay Tamás
Bereznay Tamás meglehetÅ‘sen ismert a gasztronómia iránt érdeklÅ‘dÅ‘k körében. A NÅ‘k Lapjában vezetett, rendkÃvül népszerű rovata révén hetente több százezer olvasóhoz jutnak el fantáziadús, mégis egyszerű receptjei, a Köztársasági Elnöki Hivatal illetve a patinás Kárpátai Étterem szakácsaként pedig azt is elmondhatja magáról
Kleines ungarisches kochbuch (új borÃtóval!)
E könyvecske 1934-ben jelent meg elÅ‘ször. Jelen kiadvány ennek német nyelvű, átdolgozott kiadása. A könyv eredetileg a magyar konyha iránt érdeklÅ‘dÅ‘ külföldi szakácsok és háziasszonyok részére Ãródott, s Ãgy lehetséges, hogy a mai hazai Olvasók számára talán csalódást okoz majd. De a külföldre szakadt hazánkfiainak a legegysz
Pörköltek és paprikások
A mai magyar konyha alapjai a honfoglalás elÅ‘tt alakultak ki. Vadászó életmódot gyakorló Å‘seink ismerték a fontosabb konyhatechnológiai eljárásokat: a húsokat nyárson sütötték, fÅ‘zték, füstölték, a gyümölcsöket aszalták, és használtak bográcshoz hasonlatos edényeket. KészÃtettek szárÃtott tésztaféléket, mint a tarhonya va
Az én Ãzvilágom
Szerző: Bódi Margó
Nem csupán egy szakácskönyvről van szó, hanem egy életrajzi könyv is. Házias ételek mellett , rafinált fortélyok , könnyfakasztó igaz történeteket is megismerhetünk Margó életéből.
Halak, vadak - frank júlia konyhája
Szerző: Frank Júlia
„Tisztában vagyok étkezési szokásainkkal, vagyis azzal, hogy itthon nem sok halat, és még annál is kevesebb vadhúst fogyasztunk. Sajnos. Az a néhány halétel, ami húsvétkor és karácsonykor az asztalunkra kerül, nem reprezentálja azt a sok finomságot, amit a halhúsból el lehet készÃteni. A legáltalánosabban elterjedt tonhal nem drága, ..
Szakácskönyvek
Szakácskönyvek