BOOKS: 5635
0/9789630686617.jpg

Süteményeskönyv

Szerző: Bereznay Tamás

Bereznay Tamás második kötetét tartja kezében az olvasó: a Mai magyar konyha című könyv sikerét megismételni szándékozó Süteményeskönyvet. A sikerhez – de legalábbis a népszerűséghez – minden hozzávaló adott: egy fiatal, kreatív és tehetséges szakács, számos finomság elkészítésének részletes leírása, szemet gyönyörköd

7/9789637334481.jpg

Hagyományos disznótoros ételek - receptekkel

Szerző: Majthényi László - Nagy Zoltán

A magyarság életében a mai napig sok szempontból rendkívül fontos esemény a disznóvágás, a disznótor, a disznótoros ételek készítése. A könyv érdekfeszítően és rendkívül széleskörűen mutatja be népi kultúránk e lényeges szokásrendszerét, gyakorlati tartalmát. Mindemellett mintegy 60 recept buzdít a különféle disznótoros ..

9/9789639544925.jpg

Finom, gyors vacsorák

Csupa villámgyorsan összeüthetõ vacsorának való fogás receptjét találjuk meg ebben a kötetben. A rövid konyhatechnikai bevezetõt és fõzési gyorstalpalót követõen húsos, halas fogások, egytálételek, édességek, krémek, szendvicsfajták, tészták készítésének leírásai között válogathatunk.

0/9789630680400.jpg

Történetek a serpenyőmből

Szerző: Ginger, Rebecca

Egy háromgyermekes család vidám, illusztrált történetein keresztül ismerkedhetünk meg a könyvben szereplő ételekkel, azok elkészítésével.

9/9789639905115.jpg

Mit érdemes megvenni? - a 100 legjobb magyar bor 2010.

Szerző: Pálffy István

Immár harmadik éve, hogy novemberben, az újbor bemutatása után Pálffy István, az egykori híradós, saját borkalauzzal jelentkezik. Könyve vásárlói tanácsadó: arról szól, hogy 2010-ben melyik az a 100 magyar bor, amelyet szerinte érdemes megvenni és megkóstolni. Az ajánlásokat árkategóriákra bontja, mert van jó bor, iható bor 1000 F

9/9789639919556.jpg

A halászlé titkai

Szerző: Zelenák János

A halászlé hungarikum.A szellemes,anekdotákkal fűszerezett könyv végigvezeti az olvasót a hal beszerzésétől a tálalásig, részletesen leír minden mozzanatot, így akár a kezdő „ szakácsok „ is bátran kezdhetnek életük első halászléjükhöz.

9/9789639258495.jpg

Egészséges receptek télen nyáron - cuisine 1.

Enni szabad, sőt fontos! Ám úgy, hogy élvezzük, és közben fogyjunk is, ugyanakkor kellő energiánk legyen az élethez – ez már nem könnyű feladat! Könyvünk abban nyújtsegítséget, hogy mindezt változatos módon tehessük. Ajánljuk mindazoknak, akik kedvelik az ínyencségeket, a különleges, mégis egyszerű ételeket, és szívesen el is

3/9789633709566.jpg

Casa moro - a spanyol és arab konyha ízei

Sam és Samantha a mézesheteiket Spanyolországban és Marokkóban utazgatva töltötték, és ezen a háromhetes kiránduláson fedezték fel és fektették le konyhaművészetük és filozófiájuk alapelveit. E kötetben részletesen kifejtik elképzeléseiket, és elmagyarázzák, hogyan jutnak el újabb és újabb ízek, ízösszeállítások kidolgoz

7/9789637714405.jpg

Az első szakácskönyvem - konyhatündérek

Szeretnél valamit főzni? Szeretnéd tudni, hogyan lesz a paprikából lecsó? Vagy ennél sokkal jobban izgat egy gyümölcstorta? Pont neked és a hozzád hasonló fiatalokhoz szól ez a könyv, hogy első szakácskönyvedből megismerd a sütés, főzés kalandokkal teli és élvezetes világát.A Blikk Nők könyvek sorozatban lát napvilágot a tinik

2/9789632970486.jpg

Ízek itáliája - tankönyv haladóknak, kézikönyv séfeknek

Szerző: Locatelli, Giorgio

Olaszországban tanult meg főzni, Párizsban tökéletesítette tudását, londoni éttermében varázsolta ünneppé az étkezést. A világhírű olasz séf számára az evés nem pusztán ételek fogyasztása, hanem rítus, az élet tisztelete. Az Ízek Itáliája több mint receptgyűjtemény. Tankönyv a kedvtelésből szakácskodóknak, mert kézen fo

3/9789633707098.jpg

A főzés öröme

Szerző: Trotter, Charlie

Az autodidakta, rögtönzésre mindig kész séf ritka, mint a fehér holló. Charlie Trotter mesterszakács ihletforrás mindazok számára, akik szeretnek otthon főzni. Trotter televíziós főzőshow-jában kötetlen stílusú főzőleckék során mutatta be, milyen egyszerűen lehet jó alapanyagokból változatos fogásokat készíteni. Trotter azt az ..

9/9789639905108.jpg

Chili & vanília

Szerző: Mautner Zsófia

Mautner Zsófia Magyarország legnépszerűbb gasztroblogjának, a Chili&Vaníliának a szerzője. 5 évig dolgozott brüsszeli diplomataként, közben pedig szorgalmasan írta itthon egyre népszerűbb internetes naplóját szenvedélyéről, a főzésről. Itt saját konyhai kalandjairól és kísérleteiről, kedvenc receptjeiről, külföldi éttermi él

3/9789633468883.jpg

Athén - gasztronómia egy 4000 éves városban - ízek városa

Sorozatunk harmadik, gazdag képanyagú szakácskönyve az ínycsiklandozó recepteken túl bepillantást enged a görög étkezési szokásokba, és arról is tudósít, hogy ma vagy 2500 évvel ezelőtt mit ettek nap mint nap a hellének, és miként készítették el étküket akár a szegényebb, akár a gazdagabb athéni lakosok

9/9789639659384.jpg

Magyar nemzeti szakácskönyv

Szerző: Czifray István

Czifray István 1829-ben kiadott szakácskönyve majd 200 éves kora ellenére a legkevésbé sem csupán kultúrtörténeti érdekesség, hanem olyan hasznos alapmű a ma háziasszonyának, amelyből gasztronómiai szempontból hihetetlenül gazdag és eddig ismeretlen világ rajzolódik ki. A magyar konyha lassan kezdi újra felfedezni elfeledett hagyomán

Életmód

Életemód, gasztronómiai könyvek