
Locatelli, Giorgio : Ízek itáliája - tankönyv haladóknak, kézikönyv séfeknek
Olaszországban tanult meg főzni, Párizsban tökéletesítette tudását, londoni éttermében varázsolta ünneppé az étkezést. A világhírű olasz séf számára az evés nem pusztán ételek fogyasztása, hanem rítus, az élet tisztelete. Az Ízek Itáliája több mint receptgyűjtemény. Tankönyv a kedvtelésből szakácskodóknak, mert kézen fogva, az alapoktól kezdve magyarázza el az igazi olasz ételek trükkjeit. Kézikönyv a séfeknek, mert enciklopédikus alapossággal tárgyalja az ételkészítés évszázados fortélyait, az alapanyagok kombinálásának titkát, az ízek, aromák vegyítésének tudományát. Ötleteket ad arra is, hogyan lehet egy hagyományos ételt újjáéleszteni úgy, hogy a legelőkelőbb éttermek étlapján is megállja a helyét.
Hasonló könyvek
Gofri
Legyen szó kedélyes, családi körben eltöltött délutáni kávézgatásról vagy gyermekünk szülinapi zsúrjáról, a gofri mindig sikert arat. Igazi kedvence nemcsak a fiatal, de az idősebb k
Koktélkönyv
A több mint 200 kevert ital leírásával és 100 színes fényképpel illusztrált kézikönyv a legismertebb recepteket tartalmazza. A könyv bevezeto részében betekintünk a kevert italok tört
Wok
Több mint 40 könnyen elkészíthető és kipróbált recept. Ismert és kedvelt fogások a világ minden részéről. Nagyszerű receptek frissensültekhez, előételekhez, de a mindennapi étkezés
A trx kézikönyve
Szerző: Dawes, Jay
Erő, robbanékonyság, törzsstabilitás, flexibilitás, egyensúlyfejlesztés? Létezik olyan módszer, amely mindezt egyszerre és hatékonyan képes megvalósítani: a felfüggesztéses edzést (S
Tenisz kézikönyv
A tenisz életkortól függetlenül milliók kedvenc játéka szerte a világon. Az élversenyzők felkészítésében rendkívül fontos a sport hátterében található tudományos eredmények ismer
A darts kézikönyve
Állj te is bátran a dobóvonalra, A darts kézikönyve felvértez a kellő tudással! A darts történetétől kezdve, a megfelelő nyilak kiválasztásán át, egészen a helyes beállásig tőlün
Ízek szicíliája
Szerző: Locatelli, Giorgio
Megízlelni Szicíliát, a Földközi-tenger aranyló búzamezőkkel, dús citrus- és olajfaligetekkel, lankás szőlősökkel teli szigetét. A neves olasz séf, Giorgo Locatelli új könyve nem pus