Kútvölgyi Mihály : Szárnyas ételek - megőrzött izek -
A paraszti élet hétköznapjainak fontos részesei voltak a szárnyasok. A ház körül, a kertben, a mezőn vagy a folyókban az állatok megtalálták táplálékuk nagyobb részét, az így termelt hús és tojás a család egyik legfontosabb élelemforrása volt, s egyben folyamatos bevételt is jelentett. A hagyományos módon, természetes körülmények között nevelt régi magyar baromfifélék húsa sötétebb, kevésbé puha, ám sokkal ízletesebb és táplálóbb, mint a tömegélelemmé vált mai baromfiféléké. Hagyományos ételeink eredeti ízvilágát csak ilyen húsok felhasználásával találhatjuk meg ismét. Ehhez nyújtanak segítséget Kútvölgyi Mihály többéves Kárpát-medencei kutatómunkával összeállított receptjei és fotói, amelyeket most egy kötetbe gyűjtve nyújtunk át a Tisztelt Olvasónak.
Hasonló könyvek
Zöldséges ételek a kárpát-medencéből
Szerző: Kútvölgyi Mihály
Azt írják a régi kertészeti könyvek, hogy minden jóravaló birtoknak és gazdaságnak nélkülözhetetlen kelléke a konyhakert ennek kell adnia a mindennapi fogyasztásra való, háztart
Bioételek gabonából
Szerző: Kútvölgyi Mihály
Jó fél évszázada gyerekkoromban Üllőn a Berkes utcában még csépeltek a gazdáknál. Pajtásaimmal ott lábatlankodtunk a gépeknél, a kezünkkel szeleltük a magokat és úgy ettük.
Bioételek gabonából
Szerző: Kútvölgyi Mihály
Jó fél évszázada gyerekkoromban Üllőn a Berkes utcában még csépeltek a gazdáknál. Pajtásaimmal ott lábatlankodtunk a gépeknél, a kezünkkel szeleltük a magokat és úgy ettük.
Vadételek - megőrzött ízek -
Szerző: Kútvölgyi Mihály
A Megőrzött ízek néprajzi szakácskönyv sorozat befejező kötete. A Kárpát-medencei vadgazdálkodás története,az ételkészítés néprajza, az ételek elkészítőinek történetei, gyöny
Halételek - megőrzött izek -
Szerző: Kútvölgyi Mihály
Néprajzi szakácskönyvsorozatunk 7. kötete válogatást adaz ország szinte összes tájegységénekhalétel-receptjeiből. Mindezt színes étel-éstájfotókkal illusztrálva. Ismerteti a magyaro
Ehető virágok
Szerző: Kútvölgyi Mihály
Az ember ősidők óta fogyaszt növényeket, virágokat. nagyanyáink megsárgult szakácskönyveiben számos ital és húsétel tartalmaz ehető virágokat. Az olvasó ebben a könyvben is megtalál
Juhételek - megőrzött izek -
Szerző: Kútvölgyi Mihály
A rackajuh jellgzetes magyar fajta-csak ott található, ahol magyarok laknak. Húsa rendkívül finom, zsírban szegény, energiaértéke és ásványianyag tartalma magas. Kútvölgyi Mihály fényk