Könyv kategóriák
Csibefalatok
Szakácskönyvünk minden receptjét először 1000 háztartásban kipróbálták. Az így összegyûjtött tapasztalatokat, tippeket dolgozták fel neves mesterszakácsok. Étvágygerjesztő fotókkal illusztrálták. Pontos adatokat közlünk a különböző ételek tápanyagértékéről, elkészítési idejükről, valamint arról is, melyik ételhez mil
Micimackó sütő-főző könyve
Szerző: 51522
Sok új és izgalmas ételt készíthetnek a gyerekek a szülőkkel együtt Micimackó és barátai társaságában. A könyv hét fejezetében bemutatkoznak a tészták, saláták, szendvicsek, főtt ételek, édességek, italok és végül, de nem utolsó sorban - ahogy Micimackó mondaná - egy egészen különleges dolog is sorra kerül...
Hagyományos magyar konyha - magyar
A külföldi ínyencek számára készült szakácskönyv a magyar konyha minden jobb magyar étteremben felszolgált alapfogásainak elkészítési módját ismerteti, ügyelve nemcsak a közérthetőségre, de arra is, hogy némileg a külföldi ízléshez igazítsa az ételeket, mégis megőrizze a magyarországi kiránduláson megismert ízeket. A recept
Diétáskönyv
Szerző: Zajkás Gábor Dr.-gaálné Póda Bernadette
Cukorbetegek, máj- és epebetegek, gyomor- és bélbetegek, vesebetegek, magas vérnyomásos, érelmeszesedéses, infarktusos, köszvényes, vérszegény, lázas, leromlott, elhízott betegek, valamint gyermeket váró és szoptató anyák számára.
Az ínyesmester szakácskönyve
Szerző: Magyar Elek
A szerző hajdani ajánlása ma is helytálló: `Kezdők és haladók, hagyománytisztelők és forradalmárok, szegények és gazdagok, egészségesek és diétások mind nagy haszonnal forgathatják e kötet lapjait s kellemes ismeretséget köthetnek a konyhaművészet legmodernebb újdonságaival is.` Ínyesmester néven lett Magyar Elek, a fehér asztal ..
Ünnepi ételek
Az Évszakok konyhája címû sorozatunk záródarabjából megtudhatjuk, mi az, ami a szép ünnepléshez, egy csodálatos ünnepi ebéd vagy vacsora elkészítéséhez szükséges. A kellemes környezetben és jó társaságban elköltött ünnepi vacsora felejthetetlen élményt nyújt vendégeinknek vagy családtagjainknak. A kötet a különböző ünne
Tavaszi ételek
A rügyfakadás, a természet tavaszi ébredése konyhánkban is újabb, friss ízek elővarázslására ad lehetőséget, ha követjük e könyv receptjeit. A világ minden tájáról válogathatunk a könnyű, üde, zöld fogások, a csábító nyalánkságok között. A kötetben megtalálhatóak a hamvazószerdától úrnapjáig tartó időszak hagyomán
Laci bácsi receptgyűjteményéből - szent györgy, pünkösd és szent iván hava -
Jeles ünnepek, szokások, népi hagyományok és hagyományos ételek, amiket a mai rohanó világ konyháin is el lehet készíteni. Noszatlgia, hagyományörzés? Felidézve gyerekkori ízeket, az asztali örömökélvezetét nyújtva emlékkönyv is lehetne, nem a teljesség igényével, hanem ízelítő jelleggel, az évet négy időszakra bontva.Benke
Saláták
A régi görögök a salátát az „istenek eledelének” nevezték. Hippokratész, az ókor leghíresebb orvosa, a táplálkozás fontos elemeként említi és dicséri a saláta egészségjavító hatását. Ez a színes fotókkal gazdagon illusztrált kötet a világ minden tájáról összegyűjtött ínycsiklandozó, ugyanakkor egészségmegő
Fűszerek és gyógyfüvek
A fűszerek ínycsiklandó zamatukkal, kellemes illatukkal jelentős mértékben javítják ételeink élvezeti értékét. Egy jól eltalált ízesítéssel még a legegyszerűbb étel is gasztronómiai élménnyé varázsolható. Azonban ahhoz, hogy az ételek ízesítése „művészetté” váljon, szükség van a fűszerek széles választéká
Szakácskönyvek
Szakácskönyvek