Könyv kategóriák
A halálos négyes
Szerző: Pados Gyula-audikovszky M.dr.-kötelesné
A neves táplálkozástudományi orvosprofesszor diétás és fogyókúrás tanácsokkal illusztrált könyve, amely orvosok kedvenc ételreceptjeit tartalmazza, részletesen szól a halálos négyes komponenseirÅ‘l: a magas vérnyomásról, a magas vérzsÃrszintrÅ‘l, a cukorbetegségrÅ‘l, valamint az elhÃzásról. Nagyon sok falusi háziorvostól érkezte
Mindennapi diétás vacsorák
A neves szerzÅ‘k kitűnÅ‘ recepteket válogattak könyveikhez. Ezek mindegyikénél fontos szempont volt, hogy olyan könnyen elkészÃthetÅ‘ ételeket tartalmazzanak, amelyek szÃnesebbé, Ãzletesebbé tehetik a mindennapok étkezéseit. A sorozatban eddig megjelent könyvek: Mindennapi gyors vacsorák, Mindennapi diétás vacsorák, Mindennapi sütés-fÅ‘
Inyencek szakácskönyve
Szerző: Frank Júlia
E szakácskönyvben lévÅ‘ ételek receptjei kissé eltérnek a szokásos leÃrásoktól, mert az alapanyagok és az ÃzesÃtÅ‘k zamata sem mindennapi. Torma, gyömbér, mustár, olajbogyó, grépfrút, citrom- és narancshéj, endÃvÃa, retek, zeller, spárga, padlizsán, cékla, mandula, kávé, kakaó, sör, hogy csak a leggyakoribbakat emlÃtsem. A köz
Római tál - új receptek és ötletek -
Szerző: Oetker Dr.
Nem tudjuk pontosan, hogy Lucullus volt-e az, aki dús lakomáihoz az ételt cserépedényben készÃttette el, de tény, hogy a zseniális ötlet - hogy az ételt a saját levében, zsiradék nélkül fÅ‘zzük - a római korból származik, ezért a mutatós cserépedényt a mai napig római tálnak nevezik. Ebben az elkészÃtés egyszerű, mivel a párolÃ
Kis magyar szakácskönyv - magyar
Szerző: Gundel Károly
A szerzo neve ma is jól ismert az egész világon, a hazánkba látogató turisták nagy része biztosan felkeresi az 1910-ben alapÃtott hÃrneves vendéglot, a Gundelt. Könyvünk a magyar szakácsmuvészet legnagyobb példányszámban, legtöbb nyelven megjelent receptgyujteménye, elso kiadása óta több mint negyven kiadást ért meg. A receptgyujtemÃ
Ünnepek - vendégvárás -
Ünnepel, akinek oka van az örvendezésre, és örömét szeretné megosztani a családjával, a barátaival, a vendégeivel. S mivel egy ünnepség mindig a vendégeknek is szánt ajándék, ezért ebben az ünnepi kivitelű kötetben 17 különbözÅ‘ ünnepségre összeállÃtott ételsort ajándékozunk az olvasóknak, a hozzájuk illÅ‘ italokkal és ter
Grill - raclette - fondü
A közös sütésnek-fÅ‘zésnek mindig különös varázsa van, mert összekapcsol két élvezetet: a játékot és az étkezést. A mulatság lehet nyÃlt parázson való grillezés a szabadban, fondü, raclette, wok, tűzfazék vagy asztali grill. A szabály egyszerű: a vendéglátók rendezik az elÅ‘adást, a vendégek a szereplÅ‘k. Ezúttal az olvasókn
Tökéletes étrend a karcsúságért
Szerző: Summ, Ursula
Ezt a diétáskönyvet azoknak ajánljuk, akik nem szÃvesen sanyargatják testüket-lelküket radikális fogyókúrával, de szeretnék jól érezni magukat a bÅ‘rükben. Nekik próbál segÃteni a szerzÅ‘, ismert dietetikus szakember, hogy lassú fogyással érjék el a vágyott testsúlyt, és szelektÃv táplálkozással megÅ‘rizhessék vonalaikat. Elmag
A mi szakácskönyvünk
Szerző: Péter Jánosné-nagy Sándorné
A mi szakácskönyvünk minden háziasszony hasznos segédeszköze. Leveseket, húsos, zöldséges ételek receptjeit tartalmazza. Hagyományos és új elkészÃtési módokkal ismerteti meg a kÃsérletezÅ‘ kedvű nÅ‘ket és férfiakat. Egy fárasztó munkanap után, a családunk aktÃv segÃtségével készülÅ‘ étel jelenthet aktÃv pihenést, kreatÃv t
Tészták olasz módra
Receptek - fortélyok - tippek a bevásárláshoz Zöldséges és sajtos tészták - Tészták hallal és a tenger gyümölcseivel - Tészták szárnyassal és hússal - Töltött tészták
Szakácskönyvek
Szakácskönyvek