
Oetker Dr. : Római tál - új receptek és ötletek -
Nem tudjuk pontosan, hogy Lucullus volt-e az, aki dús lakomáihoz az ételt cserépedényben készíttette el, de tény, hogy a zseniális ötlet - hogy az ételt a saját levében, zsiradék nélkül főzzük - a római korból származik, ezért a mutatós cserépedényt a mai napig római tálnak nevezik. Ebben az elkészítés egyszerű, mivel a párolás folyamatát nem kell ellenőrizni és a tűzhely is tiszta marad. Nem ég le semmi és a létfontosságú anyagok, vitaminok az ételben megmaradnak. Az új mikrohullámú cseréptál használatával ezek az előnyök a mai idők legkorszerűbb főzési eljárásainál is alkalmazhatók. Éppenséggel nem kell régi rómainak lenni ahhoz, hogy a fotók láttán örülhessünk az ínycsiklandó falatoknak.
Hasonló könyvek
Muffin
Szerző: Oetker Dr.
Nem is olyan régen, ha a muffinokról érdeklődtünk, válasz helyett csak csodálkozó szemekkel találkoztunk.Napjainkban ezek a `minikuglófok` már süteménykínálatunk szinte állandó szerep
Wok 3.
Szerző: Oetker Dr.
Nem csoda, hogy a kínai konyha nálunk is egyre kedveltebb lesz. Hiszen a sütés, párolás, gőzölés a wokban, ebben az univerzális serpenyőben nemcsak egyszerű és gyors, de vitaminkímélő
Spárga
Szerző: Oetker Dr.
Aki nagyon szereti, ma már szinte egész éven át fogyaszthat spárgát, hiszen kapható konzervbe vagy mélyhűtve is - legyen az fehér, zöld vagy vad spárga. Az igazi ínyencek viszont alig vá
Pizzák
Szerző: Oetker Dr.
Legyen az hússal, hallal vagy zöldséggel elkészítve, a receptekből megtudhatjuk, hogy a számtalan pizzafélén kívül még mi minden varázsolható elő a forró sütőből. Póréhagymás és ..
Gombák
Szerző: Oetker Dr.
Ez az ötletekben gazdag könyv azoknak a hobbiszakácsoknak szól, akik örömmel főznek, és főztjüket élvezettel is fogyasztják, ám néhány ehető gombáért nem barangolnak az erdőben. Tö
Fondü
Szerző: Oetker Dr.
A fondü - a szó már önmagában is étvágygerjeszto - baráti körben eltöltött élvezetes estét is jelent. Az ízletes falatok a közös tálból, a fuszeres sajtból, a forró zsiradékból v