BOOKS: 4827
0/9789630965064.jpg

Modern mediterrán konyha

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet kínálunk a népszerű mediterrán konyha különlegességeiből: ínycsiklandó előételeket, salátákat, ri

8/9771418503223.jpg

Wineguide 2010-2011

Szerző: Rohály Gábor – Mészáros Gabriella

A tizenhatodik éve megjelenő Borkalauz újabb angol kiadását tarthatjuk kezünkben. A Rohály-Mészáros szerzőpáros ebben az évben is végigkóstolta Magyarországot. A legizgalmasabb tételek, termelők és borvidékek sorakoznak könyvük lapjait, felkeltve mindazok érdeklődését, akiket nem hagy hidegen egy jó pohár bor!

1/9789631359350.jpg

Hungarian cookbook (kis magyar szakácskönyv - új borítóval!)

Szerző: Gundel Károly

E könyvecske 1934-ben jelent meg először. Jelen kiadvány ennek angol nyelvű, átdolgozott kiadása. A könyv eredetileg a magyar konyha iránt érdeklődő külföldi szakácsok és háziasszonyok részére íródott, s így lehetséges, hogy a mai hazai Olvasók számára talán csalódást okoz majd. De a külföldre szakadt hazánkfiainak a legegysze

2/9789632971094.jpg

Alain ducasse konyhaművészete - desszertek és cukrászat

Szerző: Robert, Frederic

Cukrász- és péksütemények, cukorkák, csokoládédesszertek, fagylaltok, szorbetek, gyümölcsök és aromák - semmi sem hiányzik ebből a hiánypótló kötetből. A könyvben olvasható klasszikus és alapreceptek elkészítése komoly figyelmet és alkotókészséget igényel. Az itt szereplő édes fogások tökéletes folytatásai a sós ételekn

3/9789633030288.jpg

108 finomenális vegetáriánus recept á la laár

Szerző: Laár András–laár Györgyi

Különleges szakácskönyvet szeretnénk ezúton az olvasók figyelmébe ajánlani.A szerző Laár András, a népszerű abszurd humorista és előadóművész, a közismerten elkötelezett vegetáriánus, aki remekül főz is. Ez a kötet mindkét arcát egyesíti, hiszen a hús- és tojásmentes ételleírások mellett ismert figurái (Besenyő Pista bá

5/97861550056.jpg

Omega-3 szakácskönyv

Szerző: Van Straten, Michael

Omega-3 zsírsavból az emberek többsége a szükséges mennyiség felét sem juttatja a szervezetébe, holott létfontosságú tápanyag. Csökkenti a szív-érrendszeri ésa cukorbetegség kialakulásának kockázatát, enyhíti a különböző gyulladásos betegségek, pl. az ízületi gyulladás tüneteit. Omaga-3-zsírsavhiány esetén hangulatzavar é

2/9789632972862.jpg

Nobu - a leghíresebb japán étterem fogásai európai alapanyagokból

Szerző: Matsuhisa, Nobu - Edwards, Mark

A népszerű japán sztárséf és étteremtulajdonos, Nobuyuki Matsuhisa szakácskönyvében, a Nobuban Mark Edwardsszal, a Nobu London díjnyertes főszakácsával együtt mutatja be legújabb ötleteit. A szakácskönyv kifejezetten a nyugati olvasóközönség részére készült, tartalmazza az összes új receptet, melyet Nobu és Mark együtt alkotott ..

0/9789630699631.jpg

Így főznek a borászok

Szerző: őszy-tóth Gábriel

A könyv szerzője hazai borászokat keresett föl, akik között a legnagyobb sztárok éppen úgy megtalálhatók, mint kisebb, kevésbé ismert pincészetek vezetői. Az interjúk mellé, melyek elsősorban gasztronómiai témában készültek, a borászok kedvenc ételének receptje, és az ajánlott bor rövid leírása társul.A könyv mellé Borászok ..

9/9789639985162.jpg

Tartsd jól a bestiát! - egy századfordulós "blog" története

Szerző: Dede Franciska

1901-ben A Hét című hetilapban Ignotus szerkesztő Emma asszony álnéven receptek beküldésére tett felhívást. A beérkező receptek mellett sok olvasói levél, hozzászólás, tanács is napvilágot látott a lap hasábjain, nem egyszer egymás véleményére reflektálva, vitatkozva – tehát egyfajta századfordulós gasztronómia „blog” jött

2/9789632973371.jpg

Vietnam - konyhaművészet és kultúra

Szerző: Bingemer, Susanna - Gerlach, Hans

Egy ország tele ellentétekkel - csúcsos kalapos rizstermelő asszonyok és öltönyt viselő üzletemberek; elegáns, gyarmati stílusú szállodák és kunyhók a vízen; mopedek seregei és vízi bivalyok a földeken. Lenyűgöző hely egyedülálló kulturális kincsekkel, szeretetre méltó emberekkel és egészen sajátos konyhaművészettel. A kifő

Szakácskönyvek

Szakácskönyvek