
Robert, Frederic : Alain ducasse konyhaművészete - desszertek és cukrászat
Cukrász- és péksütemények, cukorkák, csokoládédesszertek, fagylaltok, szorbetek, gyümölcsök és aromák - semmi sem hiányzik ebből a hiánypótló kötetből. A könyvben olvasható klasszikus és alapreceptek elkészítése komoly figyelmet és alkotókészséget igényel. Az itt szereplő édes fogások tökéletes folytatásai a sós ételeknek. A jó étel öröm, s a harmóniát nem törheti meg a desszert sem. Könyvünk egyszerre konyhatechnikai ismertetés, enciklopédia, ugyanakkor a világ ízeire nyitott mű is, mivel számtalan desszertet ajánl Olaszországból és az angolszász világból is. Alain Ducasse desszertreceptjei tükrözik a világhírű séf alkotói filozófiáját, miszerint a technika nem lehet uralkodó, a terméknek saját erényei által kell érvényesülnie. A receptek olvasása közben betekintést nyerhetünk a régi és mai technikákba, megismerhetjük az arányok tudományát s vele az eredeti aromákat. Nincs cukor túladagolás, fontos az íz, a textúra, a könnyedség, valamint hogy a termék gyorsan elkészíthető legyen. A c
Hasonló könyvek
Alain ducasse konyhaművészete - desszertek és cukrászat
Szerző: Frederic Robert
Cukrász- és péksütemények, cukorkák, csokoládédesszertek, fagylaltok, szorbetek, gyümölcsök és aromák - semmi sem hiányzik ebből a hiánypótló kötetből. A könyvben olvasható klass
A befőzés művészete
A zamatos dzsemektől a zseléken és a pikáns savanyúságokon át a relishekig számtalan módja van a friss gyümölcsökés zöldségek tartósításának. A könyv több mint 130 receptje lépé
Alain ducasse konyhaművészete - húsételek
Alain Ducasse konyhaművészeti sorozatának "Desszertek és cukrászat" című kötete után most a "Húsételek" című részét veheti kézbe a magyar olvasó. A mű valódi szintézise annak, amir
Magyar konyhaművészet
Könyvünk a Magyar konyhát mutatja be egy új formában receptekkel és csodálatos képekkel. Minden recepthez megtalálható a kész étel fotója. A könyv magyar és olasz nyelvű egy könyvön
Jégkrémdesszertek 2.
Napjainkban a jégkrémet már olyan édességként tartjuk számon, amelyet bármely fôétkezés után fogyasztunk desszertként - vagy csak bármikor a nap folyamán, amikor megkívánjuk, hiszen a ..
Jégkrémdesszertek
A gyönyörű fotókkal illusztrált Jégkrémdesszertek segítségével még többet hozhat ki a Carte dOr. jégkrémek ízéből, mediterrán receptjeinkkel gyönyörű fagylaltkelyheket kínálhat
Házi cukrászat
Christian Teubner és Anette Wolter brilliáns színes fotókkal szemléltetett, legjobb receptjei.A kiadó minden egyes receptet kétszeresen ellenőrzött.