BOOKS: 5635
5/9786155342547.jpg

A karácsony misztikus értelmezése

Szerző: Max Heindel

Az emberiség történetében jelentős helyet foglal el a téli napforduló időszaka. Erre az időpontra teszik a Naphős, a Naphérosz születésének idejét, ami a keresztény hagyomány szerint Krisztus születésének idejét jelzi, így a karácsonyi időszakot jelenti a keresztény ember számára. Max Heindel ennek az időszaknak a spirituális-mis

2/9789632518763.jpg

Horváth ilona szakácskönyv - fűzött /kék/

Szerző: Horváth Ilona

Horváth Ilona szakácskönyve a magyar gasztronómia alapművévé vált. Generációk tanultak belőle sütni-főzni, s egy időben szinte minden háztartásban fellelhető volt egy-egy féltve őrzött példánya. Az évek hosszú sora alatt aztán eltűnt a szemünk elöl. Most végre újra kezünkben foghatjuk ezt a különleges könyvet, melynek segít

2/9789632518770.jpg

Horváth ilona szakácskönyv - kötött /kék/

Szerző: Horváth Ilona

Horváth Ilona szakácskönyve a magyar gasztronómia alapművévé vált. Generációk tanultak belőle sütni-főzni, s egy időben szinte minden háztartásban fellelhető volt egy-egy féltve őrzött példánya. Az évek hosszú sora alatt aztán eltűnt a szemünk elöl. Most végre újra kezünkben foghatjuk ezt a különleges könyvet, melynek segít

3/9789633412046.jpg

99 mákos-diós édesség - 33 színes ételfotóval

Szerző: HemzŐ kÁroly Lajos Mari

Élénken él emlékezetemben egy valahai fiatalember töredelmes vallomása, mely szerint számára az a legnagyobb karácsonyi ajándék, ha egy nagy tepsinyi „egyszemélyes” mákos bejglit kap. Hogy az milyen? Olyan, mint az „igazi”, csak sokkal kisebb, és marokra fogva, apró harapásokkal lehet bekebelezni. A fiatalember azóta már ifjú nagypapa, ..

8/9786158057202.jpg

How to cook in hungary - food & wine

Szerző: Gabriel & Violet

Borászok, hírességek, sportolók, művészek és séfek szerepelnek az „Így főznek…” sorozat legújabb kötetében, amely ez év novemberében jelent meg „How to Cook in Hungary – Food & Wine” címmel angolul, ez az „Így főz Magyarország” kötet angol nyelvű változata. A szerző és egyben kiadó, Őszy-Tóth Gábriel az elmúlt 15 évben m

0/9789630986267.jpg

Legyél te is a konyhád mestere

Szerző: Bernáth József

"Idén ősszel Bernáth József séf újra egy felnőtteknek szóló szakácskönyvvel készül, melyben hónapról hónapra mutat be az olvasóknak szezonális alapanyagokat (minden hónapban hármat), és ezek alapján 3 izgalmas ételt. Az ételfotók mellett ebből a könyvből most sem hiányozhatnak majd a fázisfotók, hiszen József továbbra is nagy

5/9786155334825.jpg

Amikor isten inkognitóban jár

Szerző: Laurent Gounelle

A szerencsétlen fiatalember, Alan szó szerint az öngyilkosság szélén áll, amikor egy férfi (Dubreuil) észreveszi és megpróbálja rávenni, hogy álljon el az elhatározásától. A férfi egy üzletet ajánl neki: ha Alan az életben maradás mellett dönt, a férfi mindent meg fog tenni, hogy segítségére legyen problémái megoldásában. Visz

1/9789631364224.jpg

A magyar zsidó konyha

Szerző: Körner András

Kultúrtörténetet akartam írni, nem pedig a mindennapi főzést-sütést segítő praktikus szakácskönyvet, hiszen olyanból van éppen elég. Ez a kötet a magyarországi zsidó konyha történetén, a regionális és a kulturális különbségeken, a hétköznapok és az ünnepek ételrepertoárján kívül az étkezéskultúra szinte minden más font

8/9786158027083.jpg

Tésztaműhely - az otthoni tésztakészítés titkai

Szerző: Kereki Noémi

A boltban kapható és legkedveltebb tésztafélék ezentúl otthon is könnyedén elkészíthetők. Ebből a könyvből ugyanis kiderül, hogyan lehet több mint 40 olasz és magyar tésztát kézzel megformázni, és a hozzájuk illő mártásokat összeállítani. A részletes fázisfotók segítenek elsajátítani a házi tésztakészítés minden csínj

5/9786155417269.jpg

édesem süteményei

Szerző: Márk Szonja

Torták, sajttorták, brownie-k, péksütemények, kekszek és jégkrémek –60 csupa háziasan modern édesség, néha egy kis csavarral. Csuroga karamell, olvad a csokoládé, lágyan leomlik a tejszínhab, a süteményszaftos, a habcsók roppan.Érzed az otthon melegét, mintha a nagymamád konyhájába lépnél,a jól ismert illatok, ízek… vagyis várj

4/9789634330219.jpg

Romani gastro - 50 recept hagyományosan. másképp.

Szerző: TontÉ barbara Budai Zsanett

Szeretünk enni, etetni. Szeretjük a bennünk rejlő kreativitást és alkotóvágyat a főzésben kiteljesíteni. Főzünk a családunknak, főzünk a barátainknak, étellel békítjük meg a másikat, és ha valami jó történik, az tökéletes alkalom arra, hogy együnk valamit.Az elsődleges célunk, hogy megismertessük és újraértelmezzük a cigá

0/9789630667234.jpg

Belső forrás kártya - önismereti kártya (fémbobozban)

Szerző: Sheniell

Miben más ez a kártya, mint a többi önismereti kártya?Már maga a csomagolása eltér a megszokottól. Az ezüst fémdoboz, ami magában rejti a lapokat, a női, az intuitív minőségeket helyezi előtérbe. Az ezüstszín a Hold energiájával analóg.Vizualitás- jobb agyféltekeAmíg a hagyományos kártyák lényege a szöveg, látványviláguk csa

5/9786155331756.jpg

100% disznó (szakácskönyv)

Szerző: Pálinkás Norbert

A sertés az amatőr és profi szakácsok számára egyaránt csodálatos állat: minden felhasználható belőle, ami a bőrén belül és a belén kívül van. A Kárpát-medencében máig divatos – sőt újra egyre divatosabb – házi disznóvágásokon a tökéletességig fejlesztették ennek különböző módozatait. Hiszen nem mindegy, melyik alkatr

4/9789634330448.jpg

Energiafalatok - fehérjedús, egészséges receptek a kirobbanó életerőért

Lejárt a müzliszeletek ideje, az energiafalat az új szupernasi! A csodás tápanyagokat rejtő falatok mindenki egészségére válnak.Edzés utáni gyorssegélyre vagy tartós immunvédelemre vágysz? Jó közérzetre, magas energiaszintre mindennap? A könyvben található 15 recept mindegyike fehérjedús, kizárólag alacsony GI-indexű szénhidrátot

2/9789632785066.jpg

Vadételek - házi praktikák

Szerző: Halmos Monika

A vadhús egészséges, biológiai és élvezeti értéke kiváló. Fehérjében gazdag, zsírtartalma pedig jóval kisebb a hizlalt, tenyésztett háziállatokénál. A vadhús nagyobb mértékben tartalmaz nélkülözhetetlen vitaminokat és ásványi anyagokat, rendkívül gazdag íz- és aromaanyagokban. A jellegzetes, karakteres „vadhúsíz” megfelel

Életmód

Életemód, gasztronómiai könyvek