Halmos Monika : Vadételek - házi praktikák
A vadhús egészséges, biológiai és élvezeti értéke kiváló. Fehérjében gazdag, zsírtartalma pedig jóval kisebb a hizlalt, tenyésztett háziállatokénál. A vadhús nagyobb mértékben tartalmaz nélkülözhetetlen vitaminokat és ásványi anyagokat, rendkívül gazdag íz- és aromaanyagokban. A jellegzetes, karakteres vadhúsíz megfelelő előkészítéssel, fondorlatos fűszerezéssel még jobban kiemelhető, vagy éppenséggel szelídíthető.Mivel a vadon élő állatok változatos növényi táplálékot fogyasztanak, sokat mozognak, és egész életüket a szabadban töltik, húsuknak nemcsak kisebb a zsírtartalma, de rostosabb és keményebb is, mint a tenyésztett házi állatoké. Ezért a megfelelően omlós végeredmény eléréséhez alapos előkészítést igényelnek.A recepteket az erdő ihlette, a merész fűszerezés különleges ízekkel fog örvendeztetni. Rusztikus fogásokat, karakteres vadételeket, stílusos erdei desszerteket kínál a kötet a Rousseau-i gondolat jegyében: Vissza a természethez!A tartalombólA vadhúsrólA páclevekrőlA gomb
Hasonló könyvek
Levendula, rózsa, ibolya - a legnemesebb ehető virágok
Szerző: Halmos Monika
75 recept színes ételfotókkal!Legtöbbször az egészen pici dolgok teszik nagyszerűvé a világot az aprócska ibolyavirág, a tündérillatú levendula vagy az örök virág, a rózsa pedig a ..
Gasztroajándékok
Szerző: Halmos Mónika
Aki gondosan tervez, jó előre elkészíthet egy-egy finomságot, ami a későbbiekben lehet jó ajándék - augusztusban paradicsom csatnit főz, nyáridőn virágecetet érlel vagy citromfű szörp
Vadételek - házi praktikák
Szerző: Halmos Monika
A vadhús egészséges, biológiai és élvezeti értéke kiváló. Fehérjében gazdag, zsírtartalma pedig jóval kisebb a hizlalt, tenyésztett háziállatokénál. A vadhús nagyobb mértékben ta
Levendula, rózsa, ibolya - a legnemesebb ehető virágok
Szerző: Halmos Monika
75 recept színes ételfotókkal!Legtöbbször az egészen pici dolgok teszik nagyszerűvé a világot az aprócska ibolyavirág, a tündérillatú levendula vagy az örök virág, a rózsa pedig a ..
Gasztroajándékok
Szerző: Halmos Mónika
Aki gondosan tervez, jó előre elkészíthet egy-egy finomságot, ami a későbbiekben lehet jó ajándék - augusztusban paradicsom csatnit főz, nyáridőn virágecetet érlel vagy citromfű szörp
Terített asztalok - barkácsműhely 8.
Szerző: Halmos Mónika
Ügyeskezű háziasszonyoknak, barkácsoló kedvűeknek szóló sorozatunk rengeteg témát és ötletet kínál a foltvarrástól az asztaldíszítésen át a gyöngyfűzésig, ízléses kivitelben,
Varázslatos virágizek
Szerző: Halmos Mónika
Szakácskönyv ínyenceknek. Különleges ízek otthon termesztheto és vadon termo, eheto virágokból. Igazán különleges ajándék a fozocskét kedveloknek, 80 oldalon 70 gyönyöru színes étel ..