BOOKS: 5635
8/9789638623706.jpg

A halálos négyes

Szerző: Pados Gyula-audikovszky M.dr.-kötelesné

A neves táplálkozástudományi orvosprofesszor diétás és fogyókúrás tanácsokkal illusztrált könyve, amely orvosok kedvenc ételreceptjeit tartalmazza, részletesen szól a halálos négyes komponenseiről: a magas vérnyomásról, a magas vérzsírszintről, a cukorbetegségről, valamint az elhízásról. Nagyon sok falusi háziorvostól érkezte

4/9638624718.jpg

Mindennapi diétás vacsorák

A neves szerzők kitűnő recepteket válogattak könyveikhez. Ezek mindegyikénél fontos szempont volt, hogy olyan könnyen elkészíthető ételeket tartalmazzanak, amelyek színesebbé, ízletesebbé tehetik a mindennapok étkezéseit. A sorozatban eddig megjelent könyvek: Mindennapi gyors vacsorák, Mindennapi diétás vacsorák, Mindennapi sütés-fő

nopic.jpg9/9638379172.jpg

Inyencek szakácskönyve

Szerző: Frank Júlia

E szakácskönyvben lévő ételek receptjei kissé eltérnek a szokásos leírásoktól, mert az alapanyagok és az ízesítők zamata sem mindennapi. Torma, gyömbér, mustár, olajbogyó, grépfrút, citrom- és narancshéj, endívía, retek, zeller, spárga, padlizsán, cékla, mandula, kávé, kakaó, sör, hogy csak a leggyakoribbakat említsem. A köz

0/9638280943.jpg

Római tál - új receptek és ötletek -

Szerző: Oetker Dr.

Nem tudjuk pontosan, hogy Lucullus volt-e az, aki dús lakomáihoz az ételt cserépedényben készíttette el, de tény, hogy a zseniális ötlet - hogy az ételt a saját levében, zsiradék nélkül főzzük - a római korból származik, ezért a mutatós cserépedényt a mai napig római tálnak nevezik. Ebben az elkészítés egyszerű, mivel a párol

1/9631351633.jpg

Kis magyar szakácskönyv - magyar

Szerző: Gundel Károly

A szerzo neve ma is jól ismert az egész világon, a hazánkba látogató turisták nagy része biztosan felkeresi az 1910-ben alapított hírneves vendéglot, a Gundelt. Könyvünk a magyar szakácsmuvészet legnagyobb példányszámban, legtöbb nyelven megjelent receptgyujteménye, elso kiadása óta több mint negyven kiadást ért meg. A receptgyujtem

3/9630943183.jpg

Ünnepek - vendégvárás -

Ünnepel, akinek oka van az örvendezésre, és örömét szeretné megosztani a családjával, a barátaival, a vendégeivel. S mivel egy ünnepség mindig a vendégeknek is szánt ajándék, ezért ebben az ünnepi kivitelű kötetben 17 különböző ünnepségre összeállított ételsort ajándékozunk az olvasóknak, a hozzájuk illő italokkal és ter

3/9630943112.jpg

Grill - raclette - fondü

A közös sütésnek-főzésnek mindig különös varázsa van, mert összekapcsol két élvezetet: a játékot és az étkezést. A mulatság lehet nyílt parázson való grillezés a szabadban, fondü, raclette, wok, tűzfazék vagy asztali grill. A szabály egyszerű: a vendéglátók rendezik az előadást, a vendégek a szereplők. Ezúttal az olvasókn

5/9635475710.jpg

Tökéletes étrend a karcsúságért

Szerző: Summ, Ursula

Ezt a diétáskönyvet azoknak ajánljuk, akik nem szívesen sanyargatják testüket-lelküket radikális fogyókúrával, de szeretnék jól érezni magukat a bőrükben. Nekik próbál segíteni a szerző, ismert dietetikus szakember, hogy lassú fogyással érjék el a vágyott testsúlyt, és szelektív táplálkozással megőrizhessék vonalaikat. Elmag

8/963039857X.jpg

A mi szakácskönyvünk

Szerző: Péter Jánosné-nagy Sándorné

A mi szakácskönyvünk minden háziasszony hasznos segédeszköze. Leveseket, húsos, zöldséges ételek receptjeit tartalmazza. Hagyományos és új elkészítési módokkal ismerteti meg a kísérletező kedvű nőket és férfiakat. Egy fárasztó munkanap után, a családunk aktív segítségével készülő étel jelenthet aktív pihenést, kreatív t

5/9635475870.jpg

Tészták olasz módra

Receptek - fortélyok - tippek a bevásárláshoz Zöldséges és sajtos tészták - Tészták hallal és a tenger gyümölcseivel - Tészták szárnyassal és hússal - Töltött tészták

nopic.jpg7/9639147472.jpg

Vegetáriánus konyha indiában

Szerző: Rosta Erzsébet

Nemcsak az indiai vegetárius konyha mesterfogásaiból adunk Ízelítot, hanem olyan érdekes témákat is tárgyalunk, mint a vegetáriusok részaránya, az ahimszá kialakulása, a kasztokra vonatkozó étkezési szokások.

Életmód

Életemód, gasztronómiai könyvek