Könyv kategóriák
Salátaötletek - nem csak nyárra
Szerző: Tóth Endre
A saláta elég zárt fogalommá vált a közelmúltban a magyar gasztronómiában, pedig rengeteg kitűnő alapanyagunk van. Azt hiszem, itt az ideje, hogy használjuk is őket, a friss zöldsalátákat, mert bizony remek dolgok, és roppant egészségesek. Főleg, ha megőrizzük a roppanós ízeket, és csak finomítunk rajtuk. Nos hát: salátára fel!
Grillezzünk otthon vagy a szabadban
Szerző: Tóth Endre
Nálunk is egyre inkább divatba jön, hogy egy-egy kerti vidámság alkalmával nem feltétlen bográcsos ételeket készítünk, hanem sütünk. Barbecue, grill, ahogy tetszik. Persze a nyár rövid, ezért úgy állítottam össze ezeket a recepteket, hogy akár a konyhában is neki tudjunk látni. Tudom én, hogy nem lesz ugyanolyan, de csak rajtunk múl
Egy falat ... thaiföld
A távol-keleti régió talán legérdekesebb és legizgalmasabb konyhaművészetét mutatjuk be, mégpedig bárki számára érthető és könnyen elkészíthető módon. Megismerheti a thai konyha titkait, ínycsiklandó fotókkal fűszerezve!
Még több új muffin - könnyen, gyorsan, finomat -
Szerző: Poziombka, S.-rademacker, B.
Mi az amit soha nem lehet megunni? A muffin! A könyvben szereplő receptek a legújabb változatok a közkedvelt süteményhez a mandulás-habos-málnás muffintól a ropogós karamellesen át az almás-túrós muffinig.
Római tál - aromás, praktikus, jó - könnyen, gyorsan, finomat -
Szerző: Ruschitzka, Gudrun
Pikáns báránycomb, omlós szalonnás haltekercs vagy tarka zöldséges rizs: mindez egyetlen edényben! Fedezze fel a klasszikus és új ételeket a csipőstől az édesig - aromájuk a római tálban különösebb fáradtság nélkül, összehasonlíthatatlan módon bontakozik ki.
Sütemények és torták - könnyen, gyorsan, finomat -
Szerző: Schmedes, Christa
Ezek a sütik mindenkinek sikerülnek, a profi sütőknek és a kezdőknek egyaránt. A saját készítésű, puha kevert sütemények, a könnyű fonott kalácsok vagy a ropogós torták biztosan a kávézóasztal sztárjai lesznek.
1 tészta - 50 sütemény - könnyen, gyorsan, finomat -
Szerző: Greifenstein, Gina
A csodatészta legfontosabb tulajdonsága a variálhatóság. Ugyanazokból az alapvető hozzávalókból a legkülönbözőbb sütemények varázsolhatók, amelyek ráadásul biztosan sikerülnek. Mindenkinek ajánljuk, aki egyszer lédús, gyümölcsös, máskor krémes, habos süteményt vagy éppen tortát kíván, de nem szeret hosszadalmasan új recept
Életmód
Életemód, gasztronómiai könyvek