BOOKS: 5635
1/9789631359350.jpg

Hungarian cookbook (kis magyar szakácskönyv - új borítóval!)

Szerző: Gundel Károly

E könyvecske 1934-ben jelent meg először. Jelen kiadvány ennek angol nyelvű, átdolgozott kiadása. A könyv eredetileg a magyar konyha iránt érdeklődő külföldi szakácsok és háziasszonyok részére íródott, s így lehetséges, hogy a mai hazai Olvasók számára talán csalódást okoz majd. De a külföldre szakadt hazánkfiainak a legegysze

2/9789632971094.jpg

Alain ducasse konyhaművészete - desszertek és cukrászat

Szerző: Robert, Frederic

Cukrász- és péksütemények, cukorkák, csokoládédesszertek, fagylaltok, szorbetek, gyümölcsök és aromák - semmi sem hiányzik ebből a hiánypótló kötetből. A könyvben olvasható klasszikus és alapreceptek elkészítése komoly figyelmet és alkotókészséget igényel. Az itt szereplő édes fogások tökéletes folytatásai a sós ételekn

3/9789633030288.jpg

108 finomenális vegetáriánus recept á la laár

Szerző: Laár András–laár Györgyi

Különleges szakácskönyvet szeretnénk ezúton az olvasók figyelmébe ajánlani.A szerző Laár András, a népszerű abszurd humorista és előadóművész, a közismerten elkötelezett vegetáriánus, aki remekül főz is. Ez a kötet mindkét arcát egyesíti, hiszen a hús- és tojásmentes ételleírások mellett ismert figurái (Besenyő Pista bá

5/97861550056.jpg

Omega-3 szakácskönyv

Szerző: Van Straten, Michael

Omega-3 zsírsavból az emberek többsége a szükséges mennyiség felét sem juttatja a szervezetébe, holott létfontosságú tápanyag. Csökkenti a szív-érrendszeri ésa cukorbetegség kialakulásának kockázatát, enyhíti a különböző gyulladásos betegségek, pl. az ízületi gyulladás tüneteit. Omaga-3-zsírsavhiány esetén hangulatzavar é

2/9789632972862.jpg

Nobu - a leghíresebb japán étterem fogásai európai alapanyagokból

Szerző: Matsuhisa, Nobu - Edwards, Mark

A népszerű japán sztárséf és étteremtulajdonos, Nobuyuki Matsuhisa szakácskönyvében, a Nobuban Mark Edwardsszal, a Nobu London díjnyertes főszakácsával együtt mutatja be legújabb ötleteit. A szakácskönyv kifejezetten a nyugati olvasóközönség részére készült, tartalmazza az összes új receptet, melyet Nobu és Mark együtt alkotott ..

0/9789630699631.jpg

Így főznek a borászok

Szerző: őszy-tóth Gábriel

A könyv szerzője hazai borászokat keresett föl, akik között a legnagyobb sztárok éppen úgy megtalálhatók, mint kisebb, kevésbé ismert pincészetek vezetői. Az interjúk mellé, melyek elsősorban gasztronómiai témában készültek, a borászok kedvenc ételének receptje, és az ajánlott bor rövid leírása társul.A könyv mellé Borászok ..

9/9789639985162.jpg

Tartsd jól a bestiát! - egy századfordulós "blog" története

Szerző: Dede Franciska

1901-ben A Hét című hetilapban Ignotus szerkesztő Emma asszony álnéven receptek beküldésére tett felhívást. A beérkező receptek mellett sok olvasói levél, hozzászólás, tanács is napvilágot látott a lap hasábjain, nem egyszer egymás véleményére reflektálva, vitatkozva – tehát egyfajta századfordulós gasztronómia „blog” jött

2/9789632973371.jpg

Vietnam - konyhaművészet és kultúra

Szerző: Bingemer, Susanna - Gerlach, Hans

Egy ország tele ellentétekkel - csúcsos kalapos rizstermelő asszonyok és öltönyt viselő üzletemberek; elegáns, gyarmati stílusú szállodák és kunyhók a vízen; mopedek seregei és vízi bivalyok a földeken. Lenyűgöző hely egyedülálló kulturális kincsekkel, szeretetre méltó emberekkel és egészen sajátos konyhaművészettel. A kifő

0/9789630695268.jpg

Mennyei halételek

Szerző: Ramsay, Gordon

Gordon Ramsay a többszörös Michelin-csillagos sztárséf a különlegesen könnyű, mégis intenzív ízvilágú fogásairól ismert. Miután a Passion For Flavour (Ízek bűvöletében- T.bálint Kiadó, 2010) c. könyve elnyerte a Glenfiddich Év Könyve díjat, figyelmét most azokra a fogásokra irányítja, melyek a legkedvesebbek számára: a hala

Életmód

Életemód, gasztronómiai könyvek