BOOKS: 5635
5/9786155901089.jpg

Angóóól! - történetek a brit labdarúgás világából

Szerző: Berei Dániel

Sztorik a futball szülőhazájából – játékosokról, csapatokról, menedzserekről és meccsekről – a kezdetektől napjainkig. Botrányosak, mint George Best nőügyei, viccesek, mint Paul Gascoigne, amikor Les Ferdinand „micsodájáról” beszélt, brutálisak, mint Éric Cantona, ha egy Crystal Palace-szurkoló került az útjába, és tragikusak,

2/9789632912561.jpg

Nyersen és egyszerűen

Szerző: Wignall, Judita

A friss és élő ételek táplálják a testünket, csillapítják az éhségrohamainkat és feltöltenek energiával. A nyers étrend tisztít, erősíti az immunrendszert és segít, ha fogyni szeretnénk. Már az is jelentős változást hozhat a mindennapjainkban, ha napi egy nyers étkezést – például a reggeli zöldturmixot – iktatunk be az étren

2/9789632912585.jpg

Házi aszalás - aszalógéppel készíthető finomságok

Szerző: Michelle Keogh

Gondolta volna, hogy aszalógéppel nem csak almát, banánt és paradicsomot aszalhatunk, de készíthetünk nyers pizzalapot, száraztésztát, müzliszeletet, palacsintát és levendulás-rózsás bőrradírt is?Az aszalás kiváló módszer arra, hogy mindig legyen a kezünk ügyében egészséges és finom ennivaló. Az eljárás rendkívül egyszerű:

1/9789631363234.jpg

Házisáfrány szakácskönyv - főzni szexi

Szerző: Déri Szilvia

„Ez a könyv neked szól, aki mindig rohansz, és ha megéhezel, rendelsz valami szörnyűséget egy ételkiszállító cégtől, ám a főzéshez még mindig nem jött meg a kedved. Neked, aki városban élsz és talán épp szingli vagy, de ha nem, az ebédet és a vacsorát akkor is a laptop mellett eszed meg, mert ugye a határidők. Neked, akinek tele

3/9789633030684.jpg

Desszertek

Szerző: Berry, Mary

Mary Berry, Nagy-Britannia talán legismertebbszakácskönyvírója, a „torták királynője”, akit a hazaiközönség mostanában a Sütimester című TV-műsorbanláthat újra képernyőn.Ebből az immáron klasszikussá vált könyvéből olyanédességek receptjét ismerhetjük meg, melyek fi nomak,gyönyörűek és legtöbbjük gyorsan és viszonylage

5/9786155492785.jpg

A bizarr valóság - kulináris kalandozások szerte a világban

Szerző: Zimmern, Andrew

ANDREW ZIMMERN a világhírű séf és gasztronómiai szakíró, a Bizarr ételek című nagy sikerű televíziós sorozat házigazdája szó szerint körbeette már az egész világot – szinte nincs olyan különleges étel és helyi specialitás, amit ne kóstolt volna meg. Zimmernt azonban nem csupán a megszokottól eltérő ízek, a különleges össz

3/5999033928953.jpg

Goodfood - világkonyha iv. évf. - 2015/10.

"Milliók kedvenc ­gasztro­magazinja megérkezett Magyarországra!Ízek a világ minden tájáról, gasztronómiai kalandok hónapról hónapra:• „Ízpompás”, könnyen elkészíthető receptek• Remek ötletek, fantasztikus fotók• Hazai receptek, érdekes írások• BBC-hitelesség és -minőség 108 oldalon• Ha valami finomra vágyik, de nem szeret

8/9786158033107.jpg

Állati finom növényi ízek - vegán receptek

Szerző: Hémangi Dévi Dászi

A vegetáriánus étkezés egészséges és hasznos, az egyetlen feltétele, hogy követőjének okosan összeállított és változatos ételeket kell fogyasztania. Az ilyen menü táplálja a testet, és elősegíti az elme működését és békéjét. Hosszú távon csak úgy tudjuk fenntartani, ha magunk is megtanulunk ízletes és laktató ételeket k

3/9789633105856.jpg

50 édesség - amit el kell készítened

Szerző: Kárai Dávid

Kárai Dávid az ízHUSZÁR blog alapító szerzője és az ország legnépszerűbb receptoldalának ésgasztromagazinjának, a NoSaltynak a főszerkesztője. Könyve emblematikus receptek gyűjteménye. Olyandesszerteké, amelyeket legalább egyszer otthon is el kell készíteni – a klasszikusoktól kezdve, mint a zserbó,a mézeskalács vagy a palacsinta, ..

2/9789632517537.jpg

Paleo reggelik

Szerző: Korpádi Péter - Paty Árpád

A nagysikerű Paleokonyha cimű kiadványunk után most új könyvel kedveskedünk olvasóinknak, a Paleo reggelikkel. A paleo étrend követőinek gyakran okoz gondot, hogy mit reggelizzenek, mit vigyenek magukkal a munkahelyükre vagy milyen tízórait csomagoljanak a gyereknek az iskolába. Mivel a reggeli a nap legfontosabb étkezése, ezért nagyon font

2/9789632517636.jpg

Makaron - a szivárvány minden színében

Szerző: Korpási Péter - Patyi Árpád

A szivárvány minden színében pompázó, apró sütemények mindenki tekintetét azonnal megfogják, ha a cukrászda kínálójában sorakoznak. Ezzel a receptgyűjteménnyel szeretnénk mindenkit biztatni, hogy nemcsak a nagyszerű cukrászok kiváltsága makaront készíteni, hanem otthon is boldogulunk vele. Vendégváró falatkáknak, desszertnek, tea

3/9789633105788.jpg

Lakoma 2. - az itáliai konyhák legfinomabb ételeiből

Szerző: Váncsa István

Váncsa István nagy sikert aratott szakácskönyve, a Lakoma második része az olasz konyha remekeit veszisorra – a szerzőtől már megszokott módon, szórakoztató, irodalmi, anekdotázó stílusban.A komoly kutatómunkával összeállított gasztronómiai vallomás a tradicionális olasz étkezés tagolásáhozigazodva négy nagyobb részből áll: An

3/9789633106143.jpg

Leves minden napra

Szerző: Fűszeres Eszter

A leves igazi házias fogás, amibe belefőzzük szívünket-lelkünket. Pár évtizede gyakran megesett, hogy reggelegy kiadós levessel indították a napot. Később veszített a népszerűségéből, de manapság újra a reneszánszátéli, és az egyik legfontosabb ételünk lett.A világ nagyvárosaiban sorra nyílnak a levesező kis éttermek, ahol j

1/9789631363241.jpg

Az életem ízei

Szerző: Frank Júlia

„A kötet, amelyet most a kezében tart, kissé rendhagyó, mert nem szakácskönyv, bár van benne sok recept is. Főként olyan utazási élményeimről mesélek, amelyek érdekesek, szokatlanok, közük van a gasztronómiához, néhányuk az életem különleges fordulataihoz, élményeihez kapcsolódik. Amolyan ťízes élet – ízes ételŤ, annál is

3/9789633411476.jpg

Szuperételek - a természet növényi erőtartalékai

Szerző: Bingemer, Susanna

Közérzetünket nagymértékben befolyásolja az, amit megeszünk. De pontosan milyen is az egészséges táplálék? Ebben a kérdésben sokszor megoszlanak a nézetek. Újabbnál újabb tanulmányok, vélemények és irányzatok látnak napvilágot. Szerencsére mindegy, melyik irányzathoz tartozunk, ugyanis a szuperételekkel csak nyerhetünk: ezek a ko

3/9789633105870.jpg

Főzelékes feri - a zöldségeken innen és túl

Szerző: Szatmári Ferenc

Szatmári Ferenc agrármérnökből lett szakács és blogger. Régi álma teljesült be huszonhat év után: minden napja a főzésről szól. Első, nagy sikerű szakácskönyve után Feri, a főzelékes azt is bemutatja, mi mindent főz a zöldségeken túl…

Életmód

Életemód, gasztronómiai könyvek