Tóth Endre : A magyar szent korona és a koronázási jelvények
Tóth Endre régész professzor nagymonográfiája a magyar Szent Koronáról és a koronázási jelvényekről több évtizedes kutatómunka eredményeként született meg. Az impozáns képanyaggal rendelkező, egyszerre tudományos igényű és olvasmányos kötet több mint száz, eddig még nem publikált, újonnan készített fotóval bővült. A számos részletfotót, ábrát, magyarázatot, kiegészítő táblázatot is tartalmazó könyv a magyar királyság megalapításától a koronázási szertartásokon keresztül a közelmúltig terjedően, több aspektusban és számos európai kitekintéssel tárgyalja a Szent Korona keletkezésének rejtélyeit, valamint a jogar, az országalma, a palást és a koronázási kard történetét. A témában évtizedek óta nem látott napvilágot ilyen nagy volumenű tudományos kiadvány, mint Tóth Endre összegző munkája, amelyet a szerző néhai mesterének, a magyar őstörténet neves kutatójának, László Gyulának ajánl. A kötet az Országház Könyvkiadó Nemzet Főtere Kézikönyvek sorozatának első része.
Hasonló könyvek
A magyar szent korona és a koronázási jelvények
Szerző: Tóth Endre
Tóth Endre régész professzor nagymonográfiája a magyar Szent Koronáról és a koronázási jelvényekről több évtizedes kutatómunka eredményeként született meg. Az impozáns képanyaggal
Salátaötletek - nem csak nyárra
Szerző: Tóth Endre
A saláta elég zárt fogalommá vált a közelmúltban a magyar gasztronómiában, pedig rengeteg kitűnő alapanyagunk van. Azt hiszem, itt az ideje, hogy használjuk is őket, a friss zöldsalátá
Grillezzünk otthon vagy a szabadban
Szerző: Tóth Endre
Nálunk is egyre inkább divatba jön, hogy egy-egy kerti vidámság alkalmával nem feltétlen bográcsos ételeket készítünk, hanem sütünk. Barbecue, grill, ahogy tetszik. Persze a nyár rövid
Vargánya, rókagomba, füge, medvehagyma - és a sültek!
Szerző: Tóth Endre
Bécsi szelet, párizsi szelet, natúr szelet - ezeken is lehet lenni, sőt! Szomszédasszonyom olyan bécsit, vagy ahogy ő mondja, rántott húst készít, hogy azt bizony mindennap meg lehetne enni
Kedvenc halaim kompromisszum nélkül!
Szerző: Tóth Endre
Az első nekifutás a halak világának, Endre szavával, kicsit másképp. Szó se róla, a receptek jók (ez egy minority report, nem a kincstári optimizmus...:), lássuk, mennyi érdekességet tal
Mit főzzünk ma?
Szerző: Tóth Endre
Együtt főzni, társaságban, ráadásul sok ember előtt úgy, hogy senki nincs ott, csak a kamera, amiről tudjuk, hogy az optikája mögött nemcsak az operatőr bújuk meg, hanem a nézők is: h