
Teetz, Petra : Ecetek és olajok - házi praktikák -
A tartalomból:Kultikus cseppekEcet – az ezerarcúA bor savanyú testvéreAz ecet színes világaHázi készítésû ecetEcetízesítésA test és a lélek ápolása ecettelAz ecet mint ételízesítõHús és hal pácolásaZöldség és gyümölcs tartósításaFûszeres mártások és ételízesítõ krémekOlaj – a Nap gyermekeA folyékony aranyHidegen sajtolt vagy finomítottAz olajfajták ábécéjeOlaj a konyhábanSzépségápolás olajjalOlajfûszerezésÍnyencfalatok olajjalPesto és krémOlajban tartósított kincsekSütés olajjalEcet és olaj – az álompárosA konyha alapelemeiVinaigrette és majonézMártások és szószok – könnyed hozzávalókTermészetes szépség – hajápolás ecettel és olajjalSaláták a négy évszakraGyümölcs és zöldség finom öntettelKiadós pácolt ínyencségekNagy ötlet kicsiknek
Hasonló könyvek
Vadételek - házi praktikák
Szerző: Halmos Monika
A vadhús egészséges, biológiai és élvezeti értéke kiváló. Fehérjében gazdag, zsírtartalma pedig jóval kisebb a hizlalt, tenyésztett háziállatokénál. A vadhús nagyobb mértékben ta
Vadételek - házi praktikák
Szerző: Halmos Monika
A vadhús egészséges, biológiai és élvezeti értéke kiváló. Fehérjében gazdag, zsírtartalma pedig jóval kisebb a hizlalt, tenyésztett háziállatokénál. A vadhús nagyobb mértékben ta
Zöldfűszerek a konyhában - házi praktikák
Szerző: Volk, Renate És Fridhelm
A tartalomból:A fűszernövények felhasználásaFűszerek A-tól Z-ig Fontosabb fűszerek részletes bemutatásaA ritkábban használatos fűszerek rövid leírásaA fűszerek áttekintéseReceptekL
A savanyú káposzta - házi praktikák -
Szerző: Martin, Susanne
A tartalomból:A káposzta történeteA sokoldalú és közkedvelt káposzta A nyers káposztától a savanyú káposztáigKáposztaünnepekA savanyú káposzta házi készítése Savanyú káposzta
Gyümölcslevek házi készitése - házi praktikák -
Szerző: Zeni, Ulrich Jakob
Gyümölcslevek házi készítése
Saláták
A régi görögök a salátát az „istenek eledelének” nevezték. Hippokratész, az ókor leghíresebb orvosa, a táplálkozás fontos elemeként említi és dicséri a saláta egészség