BOOKS: 4827
9/9789639659964.jpg

Fejedelmi lakomák - régi magyar étkek

Szerző: Bogos Zsuzsanna

A főúri udvarok varázslatos konyhájába léphetünk be, s fejedelmi lakomák részesei lehetünk Bogos Zsuzsanna könyvét olvasva. Kappan mézelt tésztával, narancslével locsolt menyhalmáj, sült császármadár, mandulás pávasült, fánk gyümölcsös lével, fügetorta, birslekvár – ez is a magyar konyha része volt egykor.Négyszáz éve a pa

5/9786155113598.jpg

Főzz évszakok szerint!

Szerző: Szepesi Dóra

"Szepesi Dóra, újságíró, életmód-tanácsadó és terapeuta vagyok. Szakterületem: főzőtanfolyamok, szakácsképzés, tanácsadás, szakcikkek írása. A makrobiotikát Horváth Éva berlini főzőiskolájában ismertem meg. Közösen írtunk három életmód- és receptkönyvet, amelyek 1991 óta folyamatosan fellelhetők a piacon. Cím szerint eze

0/9789630968751.jpg

Nagyi ünnepi ételei

Szerző: Papp Katalin

A sikeres Nagyi szakácskönyvének szerzője ezúttal abban segít, hogyan készüljünk felazokra az eseményekre, amelyek egy gyakorlott háziasszonynak is fejtörést okozhatnak.Nemcsak megtanít az évszak alapanyagaiból álló, ízletes menüsor összeállításáraés elkészítésére, de beavat azokba a nagyanyáink tapasztalatait ötvöző konyhai

9/9789639910959.jpg

A mi kubánk, a mi konyhánk

Szerző: Alberto Gombos Edina-Costafreda

„A leggyönyörűbb vidék, amit ember valaha látott!” – írta elragadtatva hajónaplójába Kolumbusz, amikor földet ért Kuba partjainál. Több száz évvel később a nagy amerikai író, Hemingway ugyanilyen csodálattal írt a karibi szigetről, ahol élete utolsó éveit töltötte. Sorsszerű, hogy itt ismerkedtünk meg: a magyar riporterlány

0/9789630975803.jpg

222 könnyű recept - olasz konyha

Az olasz gasztronómia legjavából válogatva 222 gyorsan és könnyedén elkészíthető receptet gyűjtöttünk össze. Itália és az olasz ízek szerelmesei saját otthonaikban ízlelhetikmeg a gazdag, változatos hagyományos olasz konyha zseniálisan egyszerű, nemzedékről nemzedékre örökített fogásait.Mario Batali előszavaAz olasz konyhát ne

2/9789632911595.jpg

Nyersreceptek ínyenceknek

Szerző: Teresa-maria Sura

„Hagyd, hogy Teresa-Maria Sura elcsábítson vitálínyencségeinek csodálatos világába! Tapasztald meg, milyen érzés minden egyes étkezéssel szeretetet venni magadhoz és úgy készíteni el az ételt, hogy az egyaránt gyönyörködtessen szemet és ízlelőbimbót. Bátran vidd bele az ételkészítés folyamatába a saját kreativitásodat is, é

0/9789630975476.jpg

Sütivarázs 17. - szilikon sütőformával

A Kossuth Kiadó új, 20 részes receptmagazinja ajándék szilikon sütőformákkal A magazinban a leghíresebb, legkedveltebb édes és sós süteményeket találja az olvasó a világ minden tájárólSzilikon: forradalom a sütésbenBiztosan nem ragad le és nem ég oda a sütemény!A finomság egyetlen mozdulattal kifordítható a formából.Színpompá

3/9789633410677.jpg

160 grammos szénhidrátdiéta - finom falatok, lemondás nélkül

Attól még, hogy vigyázunk az egészségünkre és törekszünk minél változatosabban étkezni még nem kell megtartóztatnunk magunkat a finom falatoktól! Vrábel Kriszta szakácskönyvre remek példa erre, gyűjteménye csupa változatos, ízletes és nem utolsó sorban egészséges reggelinek, húsételnek, és még desszerteknek is! A Nők Lapja Kon

9/9789639633995.jpg

Fűszeres szakácskönyv

Szerző: John Gregory-Smith

Ez a szakácskönyv több mint 100 ínycsiklandó receptet gyűjt egybe a világ különböző szegletéből, és olyan országok jellegzetes ételeit mutatja be, mint Kína, Kambodzsa, Vietnam, Thaiföld, Indonézia, Malajzia, Mexikó, Srí Lanka, Marokkó, Törökország és a fűszerek őshazája, India.John Gregory-Smith fiatal, lelkes szakács, s bár n

5/9786155060144.jpg

Borgasztro

Szerző: L. Kelemen Gábor

Utazási és borturisztikai könyv – gasztro ajánlatokkal!Fedezze fel a világ 6 országának legkülönlegesebb tájait, borászatait, s gasztronómiai különlegességeit!

5/9786155257001.jpg

Gazdasszonynak szükséges könyv

Szerző: Wesselényi Kata

A kötetben egy egyedi ritkaság, a XVIII. századi erdélyi nemesasszony, Wesselényi Kata házi kéziratos szakácskönyve található, korabeli receptekkel, ételkülönlegességekkel, a már elfeledett régi magyar világ ebédlőasztalára került fogások elkészítésének csínja-bínja. A kötetet szószedet és utószó teszik teljessé.

5/9786155242656.jpg

A magyar nemzeti szakácskönyv

Szerző: Toronyay Rákóczy Karolina

Egy nemzetet nem csak történelme, művészete és kultúrája határoz meg, hanem ételei, azaz kulináris tudománya is. Milyen ételeket eszünk, azok hogyan készülnek, milyen fűszereket használunk, mit és mivel fogyasztunk – tehát a gasztronómia együttesen alkotja mindezt –, nem beszélve a tálalásról. A szerező így foglalja össze konyha

3/9789633541258.jpg

Diós ételek - darunyak és a többiek

Szerző: Róka Ildikó

A tizedik kötetben összegyűjtöttük a diós ételeket. Egészséges, és sokoldalúan felhasználható, kiváltképp süteményekben. Az Ízőrzők forgatása során sok különlegességgel találkoztunk, ezek legjavát nyújtjuk most át Önöknek. Prósza, málé, aprósütemény, pogácsa, gombóc, kelt kalács, vagy rétes, mindegyik készülhet dió

2/9789632932880.jpg

Receptek a két cica konyhájából - szakácskönyv -

Szerző: Bezselics Ildikó

A Két cica konyhája népszerű gasztrobloggerének első, rendhagyó szakácskönyve anyáknak és lányaiknak, azoknak, akik most ismerkednek a gasztronómia alapjaival, és persze haladó konyhaművészeknek is. Szakácskönyv az ünnepekre és a hétköznapokra, benne a ropogós malaccsülöktől a normandiai almatortáig szinte minden. Örömfőzés a

5/9786155418051.jpg

Paleolit sütemények

Szerző: Mezei Elmira

A házi sütemények különleges hangulatot teremtenek. Narancshéj, vanília, fűszerek édes illata száll a levegőben. Már előre örülünk, pedig még meg sem kóstoltuk a készülő finomságot. Az otthonosság érzése azonban már eltölti szívünket. A sütés öröm és kényeztetés. Egy kicsit mindig ünnepélyes. Nem véletlen, hogy a csalá

Szakácskönyvek

Szakácskönyvek