Bogos Zsuzsanna : Fejedelmi lakomák - régi magyar étkek

ID: 0316380100
Értékelés:

0 / 5

ISBN: 9789639659964
Megjelenés éve: 2012
Állapot: Új könyv
Ezt a terméket jelenleg nem lehet rendelni. Rendelési szándékát emailben jelezheti.
CART: Amennyiben nem találja a keresett könyvet az oldal alján található email címre küldje el a könyv címét, szerzőjét, esetleg a megjelenés évét, mi válaszban megküldjük árajánlatunkat, milyen áron, időn belül tudjuk a könyvet küldeni.

A főúri udvarok varázslatos konyhájába léphetünk be, s fejedelmi lakomák részesei lehetünk Bogos Zsuzsanna könyvét olvasva. Kappan mézelt tésztával, narancslével locsolt menyhalmáj, sült császármadár, mandulás pávasült, fánk gyümölcsös lével, fügetorta, birslekvár – ez is a magyar konyha része volt egykor.Négyszáz éve a paprika helyett zöldfűszereket használtak, gyümölcsös mártással kínálták a húsokat, kóstolták a hattyút, sőt a teknősbékából is ételt készítettek. A böjti napokat sokféle hallal, zöldséges ételekkel, aszalt gyümölcsökkel vészelték át. A Fejedelmi lakomákat olvasva ízelítőt kapunk a magyar konyha múltjából, és ha kedvünk tartja, akkor a régi receptek alapján ki is próbálhatjuk, hogy mit ettek elődeink.

Hasonló könyvek

0/9789630889292.jpg

Paleo sósak

Paleo Sósak"A paleolit életmód nem a nélkülőzésről és a folyamatos hiányérzetről szól. Ellenkezőleg: remek lehetőséget nyújt a fiatal, szárnyaikat próbálgató háziasszonyoknak...

9/9789639952584.jpg

Bulizzunk!

Sorozatunkban különböző ételféleségeket válogattunk össze. A belső oldalak színes, látványos fotóival, a részletes leírással a háziasszonyoknak szeretnénk segíteni, hogy finom, vá

9/9789639237643.jpg

Vegetáriánus ételek

Több mint 40 könnyen elkészíthető és kipróbált recept. Klasszikus vegetáriánus ételleírások a világ minden tájáról. Izgalmas, különleges receptek fűszeres előételekhez, falatokho

7/9789637095634.jpg

Igazi magyar ételek

Régi, ősi ételeink ma is jóízűen fogyaszthatóak

9/9789639659964.jpg

Fejedelmi lakomák - régi magyar étkek

Szerző: Bogos Zsuzsanna

A főúri udvarok varázslatos konyhájába léphetünk be, s fejedelmi lakomák részesei lehetünk Bogos Zsuzsanna könyvét olvasva. Kappan mézelt tésztával, narancslével locsolt menyhalmáj, s

nopic.jpg2/9789632490229.jpg
6/9639266341.jpg

A 100 legjobb magyar étel

Ha egy nemzetről el lehet mondani, hogy szereti a hasát, hát a magyarról bizonyosan. De nemcsak a magáét, hanem másokét is! Mert hiszen a magyar köztudottan kiváló vendéglátó, éppen ez