Bogos Zsuzsanna : Fejedelmi lakomák - régi magyar étkek
A főúri udvarok varázslatos konyhájába léphetünk be, s fejedelmi lakomák részesei lehetünk Bogos Zsuzsanna könyvét olvasva. Kappan mézelt tésztával, narancslével locsolt menyhalmáj, sült császármadár, mandulás pávasült, fánk gyümölcsös lével, fügetorta, birslekvár ez is a magyar konyha része volt egykor.Négyszáz éve a paprika helyett zöldfűszereket használtak, gyümölcsös mártással kínálták a húsokat, kóstolták a hattyút, sőt a teknősbékából is ételt készítettek. A böjti napokat sokféle hallal, zöldséges ételekkel, aszalt gyümölcsökkel vészelték át. A Fejedelmi lakomákat olvasva ízelítőt kapunk a magyar konyha múltjából, és ha kedvünk tartja, akkor a régi receptek alapján ki is próbálhatjuk, hogy mit ettek elődeink.
Hasonló könyvek
Paleo sósak
Paleo Sósak"A paleolit életmód nem a nélkülőzésről és a folyamatos hiányérzetről szól. Ellenkezőleg: remek lehetőséget nyújt a fiatal, szárnyaikat próbálgató háziasszonyoknak...
Bulizzunk!
Sorozatunkban különböző ételféleségeket válogattunk össze. A belső oldalak színes, látványos fotóival, a részletes leírással a háziasszonyoknak szeretnénk segíteni, hogy finom, vá
Vegetáriánus ételek
Több mint 40 könnyen elkészíthető és kipróbált recept. Klasszikus vegetáriánus ételleírások a világ minden tájáról. Izgalmas, különleges receptek fűszeres előételekhez, falatokho
Igazi magyar ételek
Régi, ősi ételeink ma is jóízűen fogyaszthatóak
Fejedelmi lakomák - régi magyar étkek
Szerző: Bogos Zsuzsanna
A főúri udvarok varázslatos konyhájába léphetünk be, s fejedelmi lakomák részesei lehetünk Bogos Zsuzsanna könyvét olvasva. Kappan mézelt tésztával, narancslével locsolt menyhalmáj, s
A 100 legjobb magyar étel
Ha egy nemzetről el lehet mondani, hogy szereti a hasát, hát a magyarról bizonyosan. De nemcsak a magáét, hanem másokét is! Mert hiszen a magyar köztudottan kiváló vendéglátó, éppen ez