BOOKS: 5635
2/9639552289.jpg

Grill - nagy kerti grillkalauz -

Szerző: Raichlen, Steven

A kerti grillezés alapkönyve!A szerző a barbeceu-partik hagyományait követve mutatja be különleges, de könnyen elkészíthető receptjeit - az alapoktól a tálalásig.Látványos és meglepő ízhatások, számtalan fogásban.Közvetlen sütésKözvetett sütésFüstölésForgónyársas sütés

1/9636841210.jpg

Varázslatos torták - egyszerűen finom - (akciós)

Szerző: Köhler, Monika

Van-e nagyobb boldogság a csokoládénál, amely lassan szétolvad a nyelvünkön? Az igazi tortarajongók számára elképzelhetetlen az ünnepi asztal ezek nélkül a mámorító finomságok nélkül, akár tejszínes, csokoládés, gyümölcsös vagy krémes. A könyvben található 90 eredeti tortarecept közül mindenki minden alkalomra - legyen az sz

9/9789639560475.jpg

A csodálatos oliva - receptekkel

Szerző: Banziger, Erica

A tartalomból:Az olajfa - A fák királynőjeAz olívaolaj - A gyümölcstől az olajigReceptek saláták, előételek, vegetáriánus ételek, szárnyasok, tészták, sütemények, szószok, krémekAz olajbogyó mint gyógynövény

7/9630367588.jpg

A 100 legjobb erdélyi jó falat

Ajánlom e könyvet mindazoknak, akik szívesen bekukkantanak más népek háza tájékára, akik szívesen kísérleteznek szokatlan ízekkel, módszerekkel, nyersanyagokkal. Az erdélyi konyha ízei oly változatosak, mint maga a táj, amelyben született -- a táj, ahol szeszélyesen váltja egymást a pisztrángos hegyi patak és a hömpölygő dús foly

6/9639266341.jpg

A 100 legjobb magyar étel

Ha egy nemzetről el lehet mondani, hogy szereti a hasát, hát a magyarról bizonyosan. De nemcsak a magáét, hanem másokét is! Mert hiszen a magyar köztudottan kiváló vendéglátó, éppen ezért szívesen járnak hozzánk más nemzetek, népek fiai -- étkezni! Határ menti településeink és fővárosunk, valamint más városok, sőt egyes tájegy

9/9789639266605.jpg

A 100 legjobb befőtt és lekvár

Tavaszutó, nyárelő, a májusi cseresznye mire jó? Íze nem sok még, de szép piros és ropogós, a magját messzire lehet pöckölni, és párosával mutatós fülbevaló! Azután elröppen egy-két hét (alig vesszük észre), és a májusi cseresznyét felváltják a tulipiros, kissé már teltebb, kissé már ízesebb, de még mindig ropogós húsú

4/9639384756.jpg

Fritőz

A Fondü falatok, A varázslatos wok, a Kenyérsütés otthon, a Rakletpari, a Kuktakonyha, a Sütögetés lávakövön után a gyorsfőző edényről szóló könyv jelenik meg a nagyon népszerűvé vált -Kátay-féle sorozatban. A fritőzt a legtöbben acsak a mélysütés -gyorsítására- használják, holott e különleges, zárt edényben egészen ú

0/9635490872.jpg

Gombakalauz inyenceknek

Szerző: Volk, Renate És Fridhelm

Vargányaragu, gombatorta, ázsiai serpenyős gomba-igazi ínyencségek! De mielőtt élvezzük az ízeket, az a kérdés: hogyan ismerjük fel az ehető gombákat? És hogyan lehet ezeket elkészíteni?Gombák biztonságos felismerése: a száz legfontosabb étkezési gomba és részben veszélyes -hasonmásuk-pontos leírása. Külön ehhez a könyvhöz k

1/9789631353273.jpg

Almás szakácskönyv

Az alma az egyik legismertebb, legkedveltebb gyümölcs, majdnem mindenütt megterem. Sokféle almát ismerünk, a savanykástól az édesig, a lédústól a kemény húsú, omlós, porhanyósig. Éppen ilyen sokféle elkészítési módja van ennek a paradicsomi gyümölcsnek. Számtalan fogáshoz használhatjuk, előételekhez, salátákhoz épp

Életmód

Életemód, gasztronómiai könyvek