BOOKS: 5635
9/9789639731103.jpg

Olasz konyha - főzőiskola ínyenceknek - le cordon blue

Az itáliai konyha nem nevezhető egységes egésznek, hiszen a hatalmas, csizma alakú ország számtalan különböző tájegységre tagolódik, s mindegyik nagyon sajátos gasztronómiai különlegességekkel szolgál. Aki átlapozza ezt a kötetet, remek toscanai ételekkel éppúgy találkozhat, mint szicíliai finomságokkal. Megtanulhatjuk elkészíte

9/9789639731097.jpg

Nyári ételek - főzőiskola ínyenceknek - le cordon bleu -

A nyár forró napjaival és langyos estéivel a szabadban elköltött, könnyű étkezésekre csábít. Friss zöld- és más fűszerekkel a legegyszerűbb ételeket is zamatossá és különlegessé tehetjük, anélkül hogy órákat töltenénk a konyhában. A maláj saláta vagy a finom nyársak, amelyeket laza bogyósgyümölcs-gratinnal koronázunk meg

9/9789639731059.jpg

Halak és a tenger gyümölcsei - főzőiskola ínyenceknek - le cordon blue

Tenger adta kulináris örömök! A halak és a tenger gyümölcsei nemcsak ízletesek, hanem könnyen emészthető és egészséges ételek is. Legyen az egy bouillabaisse, spanyol paella vagy kicsit fantáziadúsabban: nyelvhal burgonyapogácsán. Ebben a könyvecskében minden alkalomra találni megfelelő receptet. A függelék praktikus tanácsai a gyak

1/9639731089.jpg

Csokoládé - főzőiskola ínyenceknek

Finom csokoládés süteménnyel, vagy inkább a krémes csokoládéfelfújttal lehetne önt elcsábítani? Kedveli a trüffeltortát és a csokoládéhabot? Ez a kötet egyszerű, könnyen követhető lépésekben mutatja be miként varázsolhatja az asztalra ezeket az ínyencségeket. A számtalan ínycsiklandó ajánlat között minden csokoládérajongó ..

1/9639731139.jpg

Csirke - főzőiskola ínyenceknek

Egyszerű, de jól ízesített sült csirkére vágyik? Vagy kíváncsi az angol királynő koronázási lakomájára készített pecsenyére? Ebben a gyönyörű képekkel illusztrált könyvben meleg és hideg csirkehúsos ételek sorát találja: leveseket, salátákat, sülteket, egytálételeket. A receptek bizonyítják,, hogy a világ minden táján r

9/9789639731066.jpg

Francia konyha - főzőiskola ínyenceknek - le cordon blue

Amilyen sokszínű a francia táj, ugyanolyan a francia konyha is. A laktató elzászi specialitásoktól a mediterrán konyháig megtalálható benne szinte minden. Ebben a kis kötetben ínycsiklandó regionális ételeket talál, amilyen például a languedoc-i sólet, a burgundiai marhasült, a nizzai saláta vagy a kiadós elzászi savanyú káposzta. A ..

9/9789639731127.jpg

Burgonya - főzőiskola ínyenceknek - le cordon blue

Legnépszerűbb ételeink között is dobogós hely jut a burgonyának. Érdemes azt is megtanulni, hogy milyen sokoldalú alapélelmiszerről van szó, amiből nemcsak levest vagy változatos köretet, salátát készíthetünk, de sokféle főfogást is, ami éppúgy lehet egytálétel, mint különleges lepényféle is. Ízesítéséhez pedig szinte minde

9/9789639552975.jpg

Olasz kulinária

A fantáziadús olasz konyha éppen úgy vonzza az idelátogatókat, mint a gazdag itáliai kultúra, a művészeti emlékek és a változatos tájak. Az olvasót kulináris körutazásra hívja a kötet. Ez a nagy területű és nagyon hosszúra nyúló ország északról délre egyetlen hatalmas ívet ír le,az utazó az Alpok peremétől a csizma orráig

9/9789639552982.jpg

Görög kulinária

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeketettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-„fellegvára”?Mi jellemzi a mai görögök étkezési szokásait? A sok különleges receptet tartalmazó kötetélvezetes stílusban kalauzolja olvasóját a görög ..

6/9631356242.jpg

Utazás kulináriába

Szerző: Halász Zoltán

Amit Halász Zoltán (Zoli bácsi) tud, azt így nem tudja senki más. Van, aki az irodalomhoz ért, más a történelemhez, van, aki a gasztronómiához, van, aki utazni tud, van, aki művelt. Ő ezt együtt hozza, elegánsan és tárgyszerűen és mindig érdekesen: mesél, mesél. Aki ételről, étteremről, ízekről (satöbbi!) ír, az mindenki Halász

9/9639729316.jpg

Kölyök - kaják - izvarázs füzetek -

Folyamatos küzdelmet vívunk a gyorséttermi és az előcsomagolt, egészségtelen ételek kínálatával szemben? A Kölyök-kaják segítséget nyújt abban, hogy csábító, tápláló és zamatos ételeket kínáljunk csemetéinknek, minden alkalomra.

9/9639759366.jpg

Tök-ételek - fajták termesztés - receptek

Szerző: Strobl, Heidi

A tartalomból:A tök körül(belül)HalloweenTöktörténelemA magvetéstől a betakarításigBotanika: a tök és atyafiságaLopótökökOlajtök és tökmagolajA tök mint táplálékA tök a konyhábanTökreceptekElőételek – Levesek – Főételek és köretek – Desszertek, édességekA tök mint dísztárgyTökünnepek Magyarországon

8/9638728414.jpg

A legjobb menük 30 perc alatt - mesterszakácskönyvek -

Szerző: Hargitai György

A Mesterszakácskönyvek sorozat 6. darabja egészen rendhagyó felépítés az évszaknakmegfelelő 30 perc alatt elkészíthető komplett menüket mutat be úgy, hhogy percről-percre haladva ismerteti atennivalókat.A könyv kivitele a megszokott remek minőség, a műnyomó lapokon található sok-sok fotóval.

5/9637435821.jpg

A 100 legjobb mexikói recept -

Nekünk magyaroknak nem nehéz a mexikói konyhával megbarátkoznunk. Jóféle húsok, erősen fűszeres ételek színes ízkavalkádja teszi jellegzetessé ezt, a világ egyik legrégebbi gasztronómiai múltra visszavezethető kultúráját. Számos nép, hódító és bennszülött alakította, formálta, tette egyedivé az évezredek folyamán, sikerese

5/9637435942.jpg

A 100 legjobb indiai recept

Nehéz feladat az indiai konyháról szép, kerek, egységesképet adni, mert ezen a kontinensnyi területen nagyonsokfajta nép, vallás, szokás uralkodik, ami mindmeghatározza az étkezés hozzávalóit, mikéntjét, azétkek kombinálását. India népessége túlnyomó többségbenhindu, de szép számmal vannak muzulmánok, és néhányszázalékban k

Életmód

Életemód, gasztronómiai könyvek