BOOKS: 5635
nopic.jpg6/9639476165.jpg

Hizókúra

Szerző: Török Katalin Dr.-tihanyi András-kiss Er

nopic.jpg6/9636796352.jpg

Magyaros ételek

Szerző: Jámbor Mariann

A magyar ételkülönlegességeket szinte az egész világonismerik, sőt ha minket, magyarokat kell bemutatni,nemegyszer az ízletes ételeinket veszik előre ajellemzésben. A magyar gasztronómia valóban kulturálisörökségünk része, melynek ízharmóniáit újra és újra felkell fedeznünk, hisz oly gazdag és változatos, éskiállják az idők pr

6/9631356705.jpg

Ünnepi asztal - 199 recept különleges alkalmakra

Szerző: Frank Júlia

Frank Júlia új szakácskönyve a hagyományos ünnepi étkezések összeállításához és elkészítéséhez nyújt segítséget ételsorok és kipróbált receptek formájában. A karácsonyi és húsvéti ünnepkör gasztronómiai kínálatán túl a hétköznapi élet ünnepi pillanatait, a névnapok, születésnapok, évfordulók, családi összejöv

8/9633688243.jpg

Klasszikus és közkedvelt koktélok

Szerző: Korpádi Péter-patyi Árpád

A koktélozás egyre kedveltebb élvezet. Sokan már nem csupán bárokban, hanem otthoni partikon is előszeretettel művelik, s ahhoz sem kell különleges ürügy, hogy este szűk baráti körben kikapcsolódásként elfogyasszunk egy-egy jól sikerült kompozíciót. Ön is szívesen vendégelné meg barátait otthonában egy-egy rafinált, profin dísz

9/963975952X.jpg

Aszalt gyümölcsök és zöldségek

Szerző: Günther, Sigrid - Lipp, Eva Maria

A tartalomból:1. Bevezetés: Tartósítás2. A szárítás és aszalás módszerei3. Saját kertünk gyümölcseinek szárítása és aszalása 3.1. Csonthéjas gyümölcsök 3.2. Bogyós gyümölcsök 3.3. Almás termésű gyümölcsök 3.4. Keményhéjú gyümölcsök4. Hazai vadon termő és kerti zöldségek szárítása és aszalása 4.1. Gombák és a

9/9789639485419.jpg

Tészták - spagetti, penne, cannelloni, lasagne...

Szerző: Oetker, Dr.

Mindenki szereti a tésztát? Nem tudjuk. Egy azonban biztos: azoknak, akik szeretik, ezek a receptek örömet szereznek. Kötetünk a különleges és hagyományos tésztafélék egész sorát kínálja, különös figyelemmel a mediterrán konyha ízeire és remekeire. Az egész családnak készíthetünk tésztát hússal, hallal, zöldségekkel, mártás

9/9789639729339.jpg

Csábító muffinok

Szerző: Clark, Pamela

Ha hirtelen a hatalmába kerít minket a kísértés egy könnyed, édes élvezetre, a frissen sütött, számtalan ízesítésű muffin lehet a megoldás. A muffinok gazdag ízkavalkádja, az ehhez választható habos-krémes díszítések időről időre elkápráztatják a mennyei ízekre vágyókat, vagyis mindannyiunkat.Egyszerű elkészíteni és nagys

9/9789639485358.jpg

Sütés lépésről lépésre - dr. oetker

Szerző: Dr Oetker

Hogyan nem szárad ki a piskóta? Mivel tölthetők a tejszínes torták? Hogyan kell könnyű túrótortát sütni? Mindez egyáltalán nem ördöngösség. Már ha tudja valaki, hogyan kell csinálni. A sorozat legújabb kötete a sütéshez ad praktikus tanácsokat. Kezdők és haladók egyaránt találnak benne jó ötleteket. A legegyszerűbb kérdések

6/9631356751.jpg

Tapas - spanyol inyencfalatok -

Szerző: Herrera, Carlos

Carlos Herrera Spanyolország egyik legnagyobb tekintélyű gasztronómusa, a La Alacena de Carlos Herrera klub alapítója, aki kiváló sherryket és fenséges olívaolajat termel, no meg pompás házi felvágottakat készít.Ebben a könyvében több mint száz hagyományos spanyol tapas receptjét adja közre – Magyarországon is beszerezhető hozz

9/9789639769007.jpg

Egészséges italok (doboz)

Szerző: Larner,catherine

Az egészséges italok még sosem voltak ennyire jóízűek!Kényeztessük magunkat a gyümölcs- és zöldséglevek e széles választékával, amely nagyszerű részévé válhat modern életstílusunknak.A változatosan friss, izgalmas ízű és sűrű, krémes állagú tisztító és méregtelenítő italok bármely ízlésnek megfelelnek- minden napra v

1/9633701961.jpg

Wokban készült ételek

Ázsia első számú konyhai eszközét immár nem lehet kihagyni a modern konyhából. A sokoldalú edény sütésnél, gőzölésnél, párolásnál, pirításnál és zsírban sütésnél egyaránt mesteri módon egyesíti a távol-keleti (konyha)filozófiát a gyors, könnyű és egészséges táplálkozással, miközben teljesen új horizontot nyit az

1/9639731114.jpg

Zöldségek - főzőiskola ínyenceknek - le cordon bleu -

A megszokott köreteken kívül szánjunk más szerepet is a zöldségeknek! Hiszen a felhasználható alapanyagok listája igazán impozáns, hogy csak néhányat soroljunk: cukkini, padlizsán, paprika, paradicsom, zöldbab, spárga, zeller. S nincs a világon senki, aki meg tudná mondani, hányféle variációban készíthetők el: párolva, grillezve, t

9/9789639731073.jpg

Tésztában sült finomságok - főzőiskola ínyenceknek

Bármilyen tésztát szeretnénk is készíteni, vajas omlós tésztát, levegős leveles tésztát vagy sima, fényes égetett tésztát, a könyv leírásai alapján könnyedén sikerül. Különböző ízletes töltelékekkel minden alkalomra pillanatok alatt elővarázsolhatjuk a megfelelő ételt: kényeztesse magát és vendégeit gombás vagy papriká

9/9789639731042.jpg

Partifalatok - főzőiskola ínyenceknek

Lepje meg vendégeit ízletes finomságokkal, melyek a szemet is gyönyörködtetik. Ázsiai tavaszi tekercsek vagy csirkenyárs, francia hagymatortácska vagy pástétomok, olasz előételek, mint a sárgadinnye pármai sonkával vagy a crostini: legyenek ezek az este fénypontjai a büféasztalon!

Életmód

Életemód, gasztronómiai könyvek