Ambrus Gizella-kútvölgyi Mihály : Izes erdély

ID: 000078397
Értékelés:

0 / 5

ISBN: 9638667840
Megjelenés éve: 0
Állapot: Új könyv
Ezt a terméket jelenleg nem lehet rendelni. Rendelési szándékát emailben jelezheti.
CART: Amennyiben nem találja a keresett könyvet az oldal alján található email címre küldje el a könyv címét, szerzőjét, esetleg a megjelenés évét, mi válaszban megküldjük árajánlatunkat, milyen áron, időn belül tudjuk a könyvet küldeni.

Nem szokványos szakácskönyvet tart a kezében a tisztelt Olvasó. Olyan kiadványt lapozhat át, amely Erdélyországból ad nem akármilyen ízelítőt. Megidézi a gyönyörűszép erdélyi tájakat és településeket, bepillantást nyújt népi hagyományaink gazdag világába, s kóstolót is kínál az erdélyi konyha legízletesebb fogásaiból.

Hasonló könyvek

8/9786158028813.jpg

Zöldséges ételek a kárpát-medencéből

Szerző: Kútvölgyi Mihály

Azt írják a régi kertészeti könyvek, hogy „minden jóravaló birtoknak és gazdaságnak nélkülözhetetlen kelléke a konyhakert” – ennek kell adnia a mindennapi fogyasztásra való, háztart

9/9789639614710.jpg

Bioételek gabonából

Szerző: Kútvölgyi Mihály

Jó fél évszázada – gyerekkoromban – Üllőn a Berkes utcában még csépeltek a gazdáknál. Pajtásaimmal ott lábatlankodtunk a gépeknél, a kezünkkel szeleltük a magokat és úgy ettük.

9/9789639614710.jpg

Bioételek gabonából

Szerző: Kútvölgyi Mihály

Jó fél évszázada – gyerekkoromban – Üllőn a Berkes utcában még csépeltek a gazdáknál. Pajtásaimmal ott lábatlankodtunk a gépeknél, a kezünkkel szeleltük a magokat és úgy ettük.

nopic.jpg4/9639614488.jpg

Kenyér és bor - napsütötte izek

Szerző: Kútvölgyi Mihály

Az új sorozat megismerteti olvasóit azzal a móddal,ahogy eleink sütöttek, foztek, ettek és ittak, olyanalapanyagok felhasználásával, melyek ma isrendelkezésünkre állnak. A kenyér és a bo

8/9789638667861.jpg

Vadételek - megőrzött ízek -

Szerző: Kútvölgyi Mihály

A Megőrzött ízek néprajzi szakácskönyv sorozat befejező kötete. A Kárpát-medencei vadgazdálkodás története,az ételkészítés néprajza, az ételek elkészítőinek történetei, gyöny

7/9638667819.jpg

Ehető virágok

Szerző: Kútvölgyi Mihály

Az ember ősidők óta fogyaszt növényeket, virágokat. nagyanyáink megsárgult szakácskönyveiben számos ital és húsétel tartalmaz ehető virágokat. Az olvasó ebben a könyvben is megtalál

0/9632100534.jpg

Juhételek - megőrzött izek -

Szerző: Kútvölgyi Mihály

A rackajuh jellgzetes magyar fajta-csak ott található, ahol magyarok laknak. Húsa rendkívül finom, zsírban szegény, energiaértéke és ásványianyag tartalma magas. Kútvölgyi Mihály fényk

7/9630077617.jpg

A magyar szürkemarha - megőrzött izek -

Szerző: Bellon Tibor-kútvölgyi Mihály

Ma már bizonyított, hogy a természetes körülmények között tartott állat húsa vasban és vitaminokban gazdag, íze különleges. A belőle készített ételek évszázadok óta őrzött recep