
Ambrus Gizella-kútvölgyi Mihály : Izes erdély
Nem szokványos szakácskönyvet tart a kezében a tisztelt Olvasó. Olyan kiadványt lapozhat át, amely Erdélyországból ad nem akármilyen ízelítőt. Megidézi a gyönyörűszép erdélyi tájakat és településeket, bepillantást nyújt népi hagyományaink gazdag világába, s kóstolót is kínál az erdélyi konyha legízletesebb fogásaiból.
Hasonló könyvek
Zöldséges ételek a kárpát-medencéből
Szerző: Kútvölgyi Mihály
Azt írják a régi kertészeti könyvek, hogy minden jóravaló birtoknak és gazdaságnak nélkülözhetetlen kelléke a konyhakert ennek kell adnia a mindennapi fogyasztásra való, háztart
Bioételek gabonából
Szerző: Kútvölgyi Mihály
Jó fél évszázada gyerekkoromban Üllőn a Berkes utcában még csépeltek a gazdáknál. Pajtásaimmal ott lábatlankodtunk a gépeknél, a kezünkkel szeleltük a magokat és úgy ettük.
Bioételek gabonából
Szerző: Kútvölgyi Mihály
Jó fél évszázada gyerekkoromban Üllőn a Berkes utcában még csépeltek a gazdáknál. Pajtásaimmal ott lábatlankodtunk a gépeknél, a kezünkkel szeleltük a magokat és úgy ettük.
Kenyér és bor - napsütötte izek
Szerző: Kútvölgyi Mihály
Az új sorozat megismerteti olvasóit azzal a móddal,ahogy eleink sütöttek, foztek, ettek és ittak, olyanalapanyagok felhasználásával, melyek ma isrendelkezésünkre állnak. A kenyér és a bo
Vadételek - megőrzött ízek -
Szerző: Kútvölgyi Mihály
A Megőrzött ízek néprajzi szakácskönyv sorozat befejező kötete. A Kárpát-medencei vadgazdálkodás története,az ételkészítés néprajza, az ételek elkészítőinek történetei, gyöny
Ehető virágok
Szerző: Kútvölgyi Mihály
Az ember ősidők óta fogyaszt növényeket, virágokat. nagyanyáink megsárgult szakácskönyveiben számos ital és húsétel tartalmaz ehető virágokat. Az olvasó ebben a könyvben is megtalál
Juhételek - megőrzött izek -
Szerző: Kútvölgyi Mihály
A rackajuh jellgzetes magyar fajta-csak ott található, ahol magyarok laknak. Húsa rendkívül finom, zsírban szegény, energiaértéke és ásványianyag tartalma magas. Kútvölgyi Mihály fényk
A magyar szürkemarha - megőrzött izek -
Szerző: Bellon Tibor-kútvölgyi Mihály
Ma már bizonyított, hogy a természetes körülmények között tartott állat húsa vasban és vitaminokban gazdag, íze különleges. A belőle készített ételek évszázadok óta őrzött recep