Kalas Györgyi : Sandwich grófja és a nápolyi pizza
Gondoltál már arra, hogy minden ételnek megvan a maga története? Valaki egyszer rájött, hogyan lehet kenyeret sütni kemencében, és hogy tojásból, tejből és lisztből palacsinta lesz. Magyarországon sem ettek mindig paprikás krumplit, sokáig azt sem tudták, mi fán terem a krumpli és a paprika.Az ételek hosszú és izgalmas utat tettek meg, mielőtt a mai formájukban a tányérunkra értek. Kalas Györgyi régóta foglalkozik gasztronómiával, ebben a könyvben a gyerekek kedvenc ételeinek legérdekesebb történeteit gyűjtötte össze. Kiderül, hogyan sütik a nápolyi pizzát, hányféle tészta van Olaszországban, mi köze a sült krumplinak a belga halászokhoz, milyen a kakaó termése, és miért készítettek először szusit. De a könyvben a csoki, a chips és a ketchup történetét is megismerheted!Horváth Ildi gyönyörű rajzaitól pedig biztosan megéhezel, így a könyv végén néhány receptet is találsz, amit jó szórakozás lesz otthon elkészíteni.
Hasonló könyvek
Tilda és a kövér macska
Szerző: Kalas Györgyi
Tilda egyedül unatkozik anyukája éttermében, a Bodzásban. Pedig a barátai jobbnál jobbhelyeken nyaralnak. Csak neki kell otthon ülnie, míg az anyukája a híres vendégekre főz!Ám beüt a k
Tilda és a kövér macska
Szerző: Kalas Györgyi
Tilda egyedül unatkozik anyukája éttermében, a Bodzásban. Pedig a barátai jobbnál jobbhelyeken nyaralnak. Csak neki kell otthon ülnie, míg az anyukája a híres vendégekre főz!Ám beüt a k
Magyar tengeri gasztrokönyv - ükh 2018
Szerző: Kalas Györgyi
A balatoni gasztronómia már régen túlmutat a hekk-lángos-főtt kukorica hármasán, az utóbbi időben a tó környékén számos, jó minőségű standételt kínáló hely nyílt. Kalas György
Anyakönyv - terhesség, szülés, abigél
Szerző: Kalas Györgyi
Részlet az előszóból:"Ezt a naplót két éve, terhességem elején, Mother Mary néven kezdtem el írni a Porontyon, (www.velvet.hu/poronty) Terhesnapló címmel. Minden héten lelkesen beszámol