Eisenstock Ildikó : A gesztenye - házi praktikák, növények és receptek
A gesztenye gazdag ásványi anyagokban, vitaminokban, és sok jótékony hatása van a házi gyógyászatban is.A szelídgesztenye származásáról, fajtáiról, élettani hatásáról, tápanyagairól és felhasználási lehetőségeiről olvashatunk a könyvben, és persze legkedveltebb oldaláról, a konyhai szerepéről is.Közel 60 ételreceptet tartalmaz a kötet a levesektől, sültektől a süteményekig, tortákig.A tartalombólA gesztenye származása, történeteA gesztenye növénytani leírásaA gesztenye éghajlati, környezeti gényeiA gesztenye szüreteléseHazai termőterületek és fajták Szentiványi professzor által kiszelektált fajtákNagymarosi 22Nagymarosi 37Nagymarosi 38Kőszegszerdahelyi 29Iharosberényi 2Iharosberényi 57Iharosberényi 29A szelídgesztenye kincsei: ásványi anyagok, vitaminokA gesztenye a házi patikábanTárolási, vásárlási tanácsokÉrdekességek a gesztenyérőlA gesztenye felhasználása a konyhán kívülReceptek gesztenyévelElőételek, saláták, falatokLevesekSzárnyashús-ételekBorjú- és marhahúsételekSertéshúsételekV
Hasonló könyvek
Az alma - a növény és receptek
Szerző: Eisenstock Ildikó
Az alma, a Paradicsom tiltott gyümölcse, a több ezer éves történet szerint Éva kezében a csábítás eszköze, az egyik legfontosabb gyümölcsünk. Szinte mindenütt megterem, termesztik is
Befőzés
Szerző: Eisenstock Ildikó
A tartalomból: Zöldségek, gyümölcsök ábécésorrendben * Alma * Birsalma és birskörte * Bodza, bodzavirág * Cékla * Citrom * Cukkini * Cseresznye * Csipkebogyó * Dióbél, zöld dió * Egr
Maradéktalanul
Szerző: Eisenstock Ildikó
Ötletek, tippek a maradék alapanyagok és elkészült ételek felhasználására.