
Eisenstock Ildikó : Az alma - a növény és receptek
Az alma, a Paradicsom tiltott gyümölcse, a több ezer éves történet szerint Éva kezében a csábítás eszköze, az egyik legfontosabb gyümölcsünk. Szinte mindenütt megterem, termesztik is évszázadok óta, azaz szinte mindig kéznél van, mindennapi, állandó élelmiszerünk. A könyvben feltárjuk az alma történetét, botanikáját, gyógyhatásait, különféle felhasználási területeit.Ezt követően olyan ételek receptjeinek gyűjteménye következik, amelyekben az almáé a főszerep, kezdve a pompás salátákkal, levesekkel, húsételekkel, eljutva a mesés almás süteményekig.
Hasonló könyvek
Befőzés
Szerző: Eisenstock Ildikó
A tartalomból: Zöldségek, gyümölcsök ábécésorrendben * Alma * Birsalma és birskörte * Bodza, bodzavirág * Cékla * Citrom * Cukkini * Cseresznye * Csipkebogyó * Dióbél, zöld dió * Egr
Maradéktalanul
Szerző: Eisenstock Ildikó
Ötletek, tippek a maradék alapanyagok és elkészült ételek felhasználására.
A gesztenye - házi praktikák, növények és receptek
Szerző: Eisenstock Ildikó
A gesztenye gazdag ásványi anyagokban, vitaminokban, és sok jótékony hatása van a házi gyógyászatban is.A szelídgesztenye származásáról, fajtáiról, élettani hatásáról, tápanyagair