Kádas Lajos : 60 világhíres ember - 60 világhíres étel
Az étlapokon, a receptkönyvekben és a gasztronómia különböző területein gyakran találkozhatunk olyan ételekkel, amelyek híres emberek nevét viselik. Akár megálmodói voltak, akár a tiszteletükre nevezték el a finom leveseket, húsételeket, salátákat vagy desszerteket, a világ az ő nevükhöz köti ezeket. Hatvan híres uralkodó, politikus, hadvezér, művész, író, tudós többek közt XVI. Lajos, Napoleon, Garibaldi, Nelson, Josephine Baker, Balzac, Sarah Bernhardt, Hemingway, Victor Hugo, Matisse, Caruso vagy Puccini életrajzával, továbbá ételkölteményeinek képével és receptjével találkozhat az olvasó az album lapjain.
Hasonló könyvek
60 híres színész - 60 híres koktél
Szerző: Kádas Lajos
A könyv 60 világhírű filmszínész rövid portréját és pályaképét tartalmazza Lauren Bacalltól Orson Wellesig, Greta Garbótól Paul Newmanig és mellettük közreadja a hozzájuk kapcso
60 híres színész - 60 híres koktél
Szerző: Kádas Lajos
A könyv 60 világhírű filmszínész rövid portréját és pályaképét tartalmazza Lauren Bacalltól Orson Wellesig, Greta Garbótól Paul Newmanig és mellettük közreadja a hozzájuk kapcso
Nélkülözhetetlen italok a gasztronómiában
Szerző: Kádas Lajos
A nagy sikerű 60 híres ember, 60 híres étel c. kötet, valamint a Déligyümölcsök a konyhában című műve után Kádas Lajos ezúttal a gasztronómiában leggyakrabban használt italok világ
Déligyümölcsök a konyhában
Szerző: Kádas Lajos
Ez a szakácskönyv olyan ételeket leveseket, húsételeket, köreteket, desszerteket mutat be, amelyek déligyümölcsökből készülnek. Ismert és kevéssé ismert trópusi gyümölcsök ..