Könyv kategóriák
Lakoma - első rész
Szerző: Váncsa István
Váncsa István keresett, különleges szakácskönyve, a Lakoma című sorozat első darabja most új kiadásban, változatlan tartalommal jelenik meg: a Mediterráneumból a görög, török, ciprusi, libanoni, egyiptomi, marokkói, tunéziai és máltai konyhákat fogja át, hatszázötven kivételesen finom recepttel. A kötet nem csupán jól használha
Sacher szakácskönyv - osztrák konyhaművészet
Az osztrák konyhaművészet kiemelkedő képviselője a Sacher. A bécsi és salzburgi Hotel Sacher étterme, valamint a bécsi, salzburgi, grazi és innsbrucki Café Sacher a legnemesebb osztrák gasztronómiai hagyományok őrzője, de egyben az újításokra is nyitott.Az OsztrákMagyar Monarchia világát idéző klasszikus ételek, a táfelspicc, a b
Kávé - csészével a világ körül
Szerző: Szuna Noémi
A kávé története évezredes múltra nyúlik vissza a Közel-Keleten, s több mint ötszáz éve nyíltak az első kávéházak Európában. Mára a kávé az egyik legfontosabb kereskedelmi termék, de annál jóval több is: kontinensek ízei, pörkölési hagyományok, elkészítési technológiák határozzák meg, mi kerül a csészébe. A gasztronó
A paleolit csoda - receptek egy tudatos étrendhez - a gyógyító szakács
A mai kor emberének életmódja drasztikusan megváltozott az elmúlt években, és ez a tény nagymértékben kihat a táplálkozásra is. A paleolit étrend célja, hogy az ebből következő káros hatásokat kiküszöbölje, méghozzá oly módon, hogy hátat fordít a nyugati típusú étrendnek, és visszatér az őskori táplálkozáshoz. Egyes kutat
Az én kamrám - frank júlia tanácsaival (kétféle borítóval)
Frank Júlia több tucat szakácskönyv szerzője, a magyar gasztronómiai irodalom kiemelt képviselője ebben a könyvben a tartósítással kapcsolatos alaptudnivalókat pl. befőzés, savanyítás foglalja össze. Minden könyvhöz 84 öntapadós címke tartozik, kétféle méretben.
33 kemencében és parázson sült finomság - lépésről lépésre
A szalonnasütés és bográcsozás mellett egyre nagyobb népszerűségnek örvend a szabadtéri ételkészítés egy másik módja, a grillezés. A grillezett húsok, zöldségek különösen ízletesek, ám sok múlik az alapanyagok előkészítésén, a sütési időn és a sütés módján is. Könyvsorozatunk legújabb részében kipróbált recepteken ..
Finoman liszt nélkül - 1x1 konyha
Szerző: Dr. Balogh-Bóna Klára
A táplálék allergia egyre nagyobb tömegeket érintő probléma, amely végleges életviteli változásokat tesz szükségesség. A kellemetlen egészségügyi tüneteket csakis egy életen át tartó szigorú diétával tudjuk kiküszöbölni és gyógyítani, amely diéta az adott allergizáló összetevőt, adott esetben a glutént, teljes mértékben
A nagy paleolit csokoládékönyv
Szerző: Mezei Elmira
Melyik az az étel, amelyik először roppan a szájban, majd lágyan olvad; amelyik éppúgy képes mosolyt csalni egy afrikai kisgyerek arcára, mint egy bostoni nagyvállalat vezérigazgatójáéra; és ami a nehéz pillanatokban beszédesebben fejezi ki az érzéseinket, mint mi magunk? Ez bizony a csokoládé.Az utóbbi időben nagy divat lett a kézmű
Fogyjunk könnyedén - 1x1 konyha
Az 1x1 Konyha egy olyan színes szakácskönyv sorozat, amely fotókkal illusztrálva segít ötleteket meríteni a kezdőknek és a konyhában már otthonosan mozgóknak egyaránt. Legújabb 4 kötetünkben tojásos finomságok, ízletes levesek receptjeivel, szendvicsötletekkel szolgálunk, valamint ötleteket meríthetnek a tavaszi diétába fogó olvas
Paleo receptek - 1x1 konyha -
Szerző: Dr. Balogh-Bóna Klára
A paleolit étrend legfőbb célja, hogy megelőzze a civilizációs betegségek kialakulását, melyet úgy próbál elérni, hogy az ugyanezen a néven létező korszak étrendjének főbb alkotóelemeire építi a fogásait. Azonban a ma embere a paleolit korszakhoz képest dúskál az élelmiszerekben, így a paleolit étkezést modernizálva jött létr
A paleo jó neked
Szerző: Kalmár Erzsébet
A szakácskönyvet egy Norvégiában élő magyar gasztroblogger írta, akinek évek óta tartó autoimmun betegsége van, ehhez társul még több ételallergia is. Interentes kutakodás után és orvosi javaslatra áttért Paleo étrendre, ezzel elkezdődött egy izgalmas gasztro kaland. Rájött, hogy a Paleo étrend nem olyan unalmas, mint ahogy gondolt
őrülten csábos ételek
Szerző: Kris - sarno Carr
Az Őrülten csábos ételek ragyogó könyv! Véleményem szerint egészen fantasztikus Krisnek az a nézete, hogy minden egyes étkezéssel magad írod a jövőd könyvét. Frappáns megfogalmazása ez annak az igazságnak, hogy amilyen ételeket választunk, aszerint éljük életünket és őrizhetjük meg jó egészségünket. Kris hozzásegít bennü
Bologna - ízek városa
A XIII. század elején francia egyetemi körökben alakult ki először a zsíros és a tudós Bologna mítosza. Tudós, mert itt született meg 1088-ban az első európai egyetem, és mert itt virágzott a glossatoréknak, a római jog értelmezőinek az iskolája, amelynek köszönhetjük a római jog elterjesztését. Zsíros - azaz bővelkedő, ..
Szakácskönyvek
Szakácskönyvek