Könyv kategóriák
Koktélok new yorkból
A világ legjobb italait még mindig New York legendás bárjaiban szolgálják fel. Ez a koktélkönyv, a maga 1300 receptjével bevezet minket a híres Odeon bárba vagy a Hudson River Clubba, ahol láthatjuk, miként lesz a profik kezében tökéletes mestermű a Bloody Maryből vagy a Cuba Libréből. Az Eye Opener vagy a Mai Tai és még sok más egzoti
A 100 legjobb recept darálthúsból
A vándorló, nomád életmódot folytató népeknél kialakult egy húsfeldolgozási szokás: a nyárson, egészben megsütött állatok húsát lefejtették a csontokról, és kisebb darabokban, illetve vékony szeletekre vágva, tűz mellett vagy a tűző napon megszárították. A szárításhoz nagy, lapos kövekre terítették a húst, vagy alkalmilag
A 100 legjobb fokhagymás recept
A fokhagyma eredeti hazája valószínűleg Közép-Ázsia volt, de igen ősi kultúrnövény Indiában, Kínában és Japánban is. Európában az olasz, a francia, a spanyol és a görög konyha is régóta használja (hozzánk Itáliából került, Mátyás király második felesége, Aragóniai Beatrix révén, a vöröshagymával együtt), de Csehorszá
A 100 legjobb falusi étel
A vidéki ízekről, a falusi konyháról kinek-kinek más jut az eszébe: van, akinek az egyes ünnepi alkalmak -- eljegyzés, menyegző, keresztelő, húsvét, karácsony stb. kapcsán rendezett nagy lakomák, közös családi étkezések, netán halotti torok; gazdag húslevessel, sült- és főtt húsokkal, töltött káposztával, lucskos káposztával, ..
Palacsinták és gofrik - könnyen, gyorsan, finomat -
Szerző: Kührt, Christiane
A gofrik és palacsinták villámgyorsan elkészíthetők, a változatok számának pedig csak az egyéni ízlés szabhat határt. Az alapvető hozzávalók minden konyhában megtalálható, így a több mint ötven recept közül bármikor süthetünk friss gofrit, vagy ízletes töltelékkel készített palacsintát desszertnek.
1 serpenyő - 50 recept
Szerző: Kittler, Martina
A serpenyő mint hagyományos konyhai eszköz felülmúlhatatlan sütési tulajdonságokkal rendelkezik, sokoldalúan használható. A benne készített ételek nagyon ízletesek, nem igényelnek túl sok időt és munkát. Több mint 50 receptet ajánlunk ínyenceknek és a hagyományos konyha kedvelőinek egyaránt, a mindennapi étkezéshez. A vegetáriá
Kenyérsütés otthon
Van-e fenségesebb egy reggelinél vagy vacsoránál, ahol a kenyér a főszereplő?Mégpedig nem a szokványos, boltokban vásárolt tucatáru, hanem az igazi, magos, eredeti ízét visszanyer házikenyér. Amit otthon megsütni - bár olykor kissé időigényes - nem is olyan nagy ördöngősség. Süthetünk kenyeret kerámiaedényben, római tálban, a
Házi cukrászat
Christian Teubner és Anette Wolter brilliáns színes fotókkal szemléltetett, legjobb receptjei.A kiadó minden egyes receptet kétszeresen ellenőrzött.
Babakonyha
Szerző: Bodnár Péterné
Egy hézagpótló, praktikus, új konyharótechnikát is alkalmazó, modern bébi-recepteskönyvet atrt a kezében a kismama. Ez a könyv segít abban, hogyan készítsük el egyszerűen, gyorsan, gusztusosan és olcsón azokat az ételeket, amelyekre a babának szüksége van. Ne sajnáljuk rá az időt, megéri.
A falusi turizmus gyakorlata - magyarország népi ételei
Szerző: Pethő Mária Dr.
Dr. Pethő Mária A turizmus egyik leggyorsabban fejlődő ágazata a falusi turizmus. A hagyományos falusi településkép eddig megszokott megismertetése mellett üdítő színfolt lehet a tradicionális konyha élményszerű bemutatása a helyi vendéglőkben, éttermekben vagy a falusi vendéglátók asztalánál.
Szakácskönyvek
Szakácskönyvek