BOOKS: 5635
0/9789630845175.jpg

Így főznek a hírességek

Szerző: őszy-tóth Gábriel

Így főznek a hírességek: egy könyv amely a bajnokok, a kiválóságok gasztronómiájáról, életéről szól. A kötetben több mint 60 híresség meséli el történeteit Őszy-Tóth Gábrielnek, a könyv szerzőjének. Többek között megtudhatjuk mit főz Béres Alexandra és Szekeres Adrien, mi a kedvenc étele Eperjes Károlynak és Gundel Tak�

3/9789633432174.jpg

Angry birds: a rosszcsont malacok tojásos receptjei

Szerző: 55781

Jó dolog malacnak lenni! Főleg, ha nincs miért aggódnod, nyugi van, a dühös madarak sem akarják lerombolni a házadat. A konyha csak a tiéd. Hiába, no, szép az élet szép! Úgyhogy gyerünk, ragadj meg egy tojást, vagy kettőt, és dobd be magad: íme hozzá néhány könnyű és - többnyire - zűrmentes recept. Egyből rászoksz, figyeld meg!

3/9789633040409.jpg

Török konyha lépésről lépésre - ízek és kultúrák 4.

A török konyhaművészet hatása az egykori Oszmán Birodalom egész területén jól érzékelhető. A törökök imádnak a konyhában serénykedni, mi több, főztjükkel másokat is szívesen elkápráztatnak. Ételük vagy csípős, vagy nagyon édes, de egy biztos: sohasem unalmas. A hozzávalók közül nem hiányozhatnak a zöldségfélék, a friss ..

3/9789633040416.jpg

Thai konyha lépésről lépésre - ízek és kultúrák 13.

Thaiföld egzotikus és kifinomult konyhaművészete könnyen rabul ejti az embert. Az ízek, az illatok és a szemet gyönyörködtető asztaldíszek mágikus varázsa a legkritikusabb ínyenceket is elvarázsolja. E távol-keleti konyha igen sokrétű, amely történelmi hagyományait és a külföldi tradíciók befolyását is híven tükrözi. A XVII. s

3/9789633040393.jpg

Spanyol konyha lépésről lépésre - ízek és kultúrák 8.

A spanyol konyhaművészet több hagyományból táplálkozik – galíciai, katalán és andalúz elemeket egyaránt felfedezhetünk benne –, s ezek mindegyike külön-külön is eltérő történelmi fejlődés és változatos földrajzi adottságok eredője. Közös vonásuk azonban a hagyományos ízek dominanciája, az olívaolaj szinte kizárólagos al

5/9786155992506.jpg

Újpesti sportkrónika i.

Szerző: Csapó Zoltán - Laszip Gábor

Az Újpesti sportkrónika című könyv célja, hogy a 135 éves egyesület egyik legsikeresebb időszakának emléket állítson, illetve, hogy a legfontosabb szervezeti kérdésekre (Milyen elgondolás alapján hozták létre? Miképpen változtatta a politika? Mi vezetett a jogutód általi felszámolásához?) választ adjon.Természetesen a játéktére

3/9789633040423.jpg

Orosz konyha lépésről lépésre - ízek és kultúrák

Az orosz konyhaművészet ötvözi az egyszerűséget a fantáziával, ami hűen tükrözi az ország soknemzetiségű társadalmának sokszínűségét is. Oroszföldön az idők folyamán különleges elegyet képezett az ázsiai és európai kultúra. A mai orosz konyha sok-sok különlegessége az ország hatalmas kiterjedésének, a változó, zord égh

3/9789633040355.jpg

Olasz konyha lépésről lépésre - ízek és kultúrák 5.

Minden recept legfontosabb hozzávalója a képzelőerő. S ezt az olasz konyhaművészet mesterei szinte mindenkinél jobban tudják, hiszen még egy adag lisztből is tésztacsodát képesek alkotni. És bűvölik a rizottókat, az antipastikat, a pastákat, a fagylaltokat, hogy csak a legismertebbeket említsük. Itália elévülhetetlen érdemeket szerze

3/9789633040317.jpg

Mexikói konyha lépésről lépésre - ízek és kultúrák 1.

A mexikói konyhaművészet gyökerei még a Kolumbusz előtti kultúrákból erednek. Máig megőrizte e régi korok étkezési szokásait, az ételek elkészítési módjait, és két legfontosabb alapanyagát: a kukoricát és a csilit. Az óvilágból – Spanyolországból, Franciaországból, Hollandiából és Közép- Európából – hozott konyhákka

3/9789633040379.jpg

Kínai konyha lépésről lépésre - ízek és kultúrák 7.

A rendkívül sokszínű kínai konyha jóval több, mint amit a nyugaton elterjedt kínai gyorséttermek sablonos étlapjai kínálnak. A receptek változatosak: a kantoni étkek kifinomultságától a hagyományosan csípős szecsuáni fogásokig széles a paletta, de mindegyikük közös jellemzője a kontrasztos ízvilág, a rizs- és tésztaalap kombin�

3/9789633040430.jpg

Japán konyha lépésről lépésre - ízek és kultúrák 12.

Az újra mindig fogékony japán konyhaművészet évezredes története során saját stílust teremtett, magába olvasztva olyan egymástól igen különböző kulináris hagyományokat is, mint a kínai vagy a portugál. A sintoizmus, a zen és Japán szigetország mivolta a helyi gasztronómiára is nagy hatással volt. A japán konyha felhasználja mind

3/9789633040324.jpg

Francia konyha lépésről lépésre - ízek és kultúrák 2.

Franciaország a gasztronómia hazája. Gazdag kulturális hagyományait sikerült lefordítania a konyhaművészet nyelvére. Izgalmas, ínyenc ételeikhez mindig olyan bort kínálnak, amely kiteljesíti az ízeket és illatokat. A francia konyha a minőség és az elegancia szimbóluma. Henri Gault és Christian Millau 1973-ban adta közre kiáltványát

3/9789633040331.jpg

Arab konyha lépésről lépésre - ízek és kultúrák 11.

Az arab konyha az egyik legősibb a világon: hatalmas területen hódít, és karakterét alapvetően meghatározzák az iszlám előírásai. Az arab országokban mindenütt tetten érhető jellemvonásai mellett felfedezhetünk helyi sajátosságokat is, amelyeket olyan változatos tájegységek ihlettek, mint az Arab-félsziget sivatagjai vagy a Földkö

3/9789633040348.jpg

Német-osztrák konyha lépésről lépésre - ízek és kultúrák 9.

Az Osztrák–Magyar Monarchia, az Oszmán Birodalom és az orosz fennhatóság egyaránt befolyással voltak Közép-Európa alapvető étkezési szokásaira. A térség sajátos éghajlata és a hajdanvolt nehéz életkörülmények a tápláló étkek – kiadós levesek, párolt húsok –, valamint a speciális tartósító eljárások elterjedésének ked

3/9789633040362.jpg

Indiai konyha lépésről lépésre - ízek és kultúrák 6.

Az autentikus indiai konyha a legnemesebb kulináris tradíciókkal büszkélkedhet. E gasztronómiai kaleidoszkóp India kulturális sokszínűségét tükrözi, s a legízletesebb és legegyszerűbb vegetáriánus ételeket éppúgy magában foglalja, mint a tucatnyi hozzávalóval készülő ínyencségeket. Minden tájegységnek megvannak a saját ételk

3/9789633040447.jpg

Görög konyha lépésről lépésre - ízek és kultúrák 10.

Úgy tartják, hogy a görög konyha – könnyed, vidám ízeivel – az egyik legfinomabb és legegészségesebb a világon. Ezt az ízvilágot kiváló minőségű alapanyagok kombinációja gazdagítja. S hogy honnan a jellegzetessége? Minden bizonnyal a buja növényzetet éltető szikrázó napsütésben, a sok-sok zöldségfélében, gyümölcsben és

Életmód

Életemód, gasztronómiai könyvek

Könyvesbolt