Gundel Károly : Kis magyar szakácskönyv - spanyol (la cocina húngara)
A szerző neve ma is jól ismert az egész világon, a hazánkba látogató turisták nagy része biztosan felkeresi az 1910-ben alapított hírneves vendéglőt, a Gundelt. Könyvünk a magyar szakácsművészet legnagyobb példányszámban, legtöbb nyelven megjelent receptgyűjteménye, első kiadása óta több mint negyven kiadást ért meg. A receptgyűjteményt a szerző fiai átdolgozták, modernizálták. A kis könyv előszava összefoglalja mindazt, amit e népszerű receptgyűjteményről tudni érdemes; második része Gundel Károly (1883-1956) élettörténetét tartalmazza; a harmadik fejezetben az olvasó Gundel Károly szellemes, jóízű írásaiból talál válogatást, míg a negyedik fejezet könnyen követhető tanácsokat ad a magyaros ízek megteremtéséhez. Ezután következnek az ételleírások, amelyeket számos színes ételfotó illusztrál.
Hasonló könyvek
Kis magyar szakácskönyv - orosz (új)
Szerző: Gundel Károly
E könyvecske 1934-ben először németül, majd angolul, később franciául jelent meg, sőt néhány receptje japánul is. Csak ezek után adták ki magyarul, majd a szerző halála után oroszul,
Kis magyar szakácskönyv - magyar
Szerző: Gundel Károly
A szerzo neve ma is jól ismert az egész világon, a hazánkba látogató turisták nagy része biztosan felkeresi az 1910-ben alapított hírneves vendéglot, a Gundelt. Könyvünk a magyar szakács