Majthényi László : Anyáink főztje
"Ez pont olyan, ahogy anyám/nagyanyám is főzte! Hallhatunk-e ennél nagyobb dicséretet egy vendégtől otthonunkban, a családi asztalnál vacsora után? Ma, amikor teljesen kitágult/összeszűkült világunkban szinte a világon mindenhol minden alapanyag elérhető, függetlenül attól, hogy milyen évszak van felértékelődnek a régi, hagyományos dolgok, gyermekkorunk ízei- és ízélményei. Anyáink, nagyanyáink receptjeit még régi, megsárgult lapú füzetek és egykori naplók őrzik. Bonyolult és áttekinthetetlen világunkban egyre jobban vágyunk az egyszerű ételekre, a jó alapanyagokra és a tiszta ízekre. Amit eszel, azzá leszel! tartja a slow food divatos mondása. De ezek az egyszerű és természetes alapanyagokból építkező hagyományos ételek azt az életmódot is kívánják, amelyet elődeink éltek: fizikai munkát, mozgást és a mainál lényegesen több inaktív időszakot: nyugodt, pihentető alvást.Több képzeletbeli és valós dédi, nagyi és anya ennek a könyvnek az inspirálói abból az időszakból, amelyben
Hasonló könyvek
Vad- és halételek a nyugati végeken
Szerző: Majthényi László
A kötetben a nyugati végek, elsősorban Vas megye hal- és vadgasztronómiai értékeit szeretnénk bemutatni az érdeklődőknek. Bízunk abban, hogy forgatva a kiadványt, és egy-egy hétvégi c
Nagy kolbászkönyv
Szerző: Boda László, Majthényi László, Dr. Nagy
E méretében is nagy, színes könyv ízig-vérig modern szemléletű, amely korunk követelményeinek megfelelően a vizualitásra épít, tehát látványos és hangsúlyos az illusztrációs a
Édesanyám főztje
A kötet híres férfiak képekkel kísért vallomásait tartalmazza a gyermekkorról, a szülői házról, az örökre felejthetetlen otthoni ízekről. 35 édes-bús visszaemlékezést olvashatunk,
Hagyományos disznótoros ételek - receptekkel
Szerző: Majthényi László - Nagy Zoltán
A magyarság életében a mai napig sok szempontból rendkívül fontos esemény a disznóvágás, a disznótor, a disznótoros ételek készítése. A könyv érdekfeszítően és rendkívül széles
Az ember főztje
Szerző: Patay László
Az ételkészítés elsősorban kultúra, másodsorban filozófia, harmadsorban szakmai tudás, negyedsorban konyhaeszköz kérdése, és csak ötödsorban,... ha nem még hátrébb az ételek rendje. ..