Lénárt Gitta : Él? növényi sajtok, tejek - nyers finomságok, nemcsak laktózérzékenyeknek!
A teljes értékű növényi táplálkozás a legtermészetesebb, az emberi szervezethez legközelebb álló étrend. Az utóbbi 200 év során azonban az élelmiszeripar olyan mértékben írta át étkezési szokásainkat, hogy azt már az emberi szervezet genetikailag képtelen követni. Egyre több mesterséges anyagot, számunkra feldolgozhatatlan összetevőt viszünk be szervezetünkbe, és miközben vitamin- és ásványianyag-hiánnyal küzdünk, a rengeteg üres kalóriának köszönhetően túlsúlyosak vagyunk. Civilizált világunkban még soha nem volt ennyi táplálékallergiás! Akár egészségügyi okból (laktózérzékenység), akár etikai megfontolásból mondunk le az állati tejek és tejtermékek fogyasztásáról, a megvalósítás ötlet hiányában gyakran nehézségekbe ütközik. Pedig van megoldás: diófélékből néhány egyszerű alapanyag hozzáadásával nagyon finom növényi tejeket, sajtokat készíthetünk, ráadásul igen egyszerűen.Lénárt Gitta, a nyers táplálkozás szakértőjének új élő könyve ezúttal a növényi tejek, sajtok és túrófélék
Hasonló könyvek
élő édességek ii.
Szerző: Lénárt Gitta
Avokádós lime-torta? Kesujoghurt? Citromos mákgolyó?Csupa nyersből?De hát ez finom! Persze, hogy finom!Lénárt Gittát aligha kell bemutatni az olvasóknak, hisz szinte minden évben újabb ..
élő aszalványok könyve
Szerző: Lénárt Gitta
A nyerskonyha menükínálatában talán az aszalás útján készített ételek a legizgalmasabbak. Ez a titka azoknak a ropogós, ízes kekszeknek, kenyereknek, gyümölcs és tortalapoknak, amiket
Él? édességek ii.
Szerző: Lénárt Gitta
Avokádós lime-torta? Kesujoghurt? Citromos mákgolyó?Csupa nyersből?De hát ez finom! Persze, hogy finom!Lénárt Gittát aligha kell bemutatni az olvasóknak, hisz szinte minden évben újabb ..
Él? ételek ünnepnapokra - öröknaptár
Szerző: Lénárt Gitta
A naptárhoz csúszkát adunk ajándékba.A nyerskonyha színek, formák és ízek olyan hihetetlen sokszínűségét rejti, hogy akár mindennapra juthatna ünnepi fogás az asztalunkra. A természet ..
Él? ételek ünnepnapokra
Szerző: Lénárt Gitta
Jó, hogy vannak ünnepeink. Megszakítják a hétköznapok egyhangúságát, ilyenkor megpihenünk kicsit, többet vagyunk szeretteinkkel, és lelkileg is átadjuk magunkat az ünnepi hangulatnak. L
Szivárvány szakácskönyv
Szerző: Lénárt Gitta
A nyers, azaz élő táplálkozás nagy előnye, hogy kíméli és takarékoskodik az enzimkészletünkkel. A főtt, feldolgozott élelmiszerek emésztése, hasznosítása igen nagy megterhelést jele
Él? aszalványok könyve
Szerző: Lénárt Gitta
A nyerskonyha menükínálatában talán az aszalás útján készített ételek a legizgalmasabbak. Ez a titka azoknak a ropogós, ízes kekszeknek, kenyereknek, gyümölcs és tortalapoknak, amiket
Él? édességek könyve - átdolg. kiadás
Szerző: Lénárt Gitta
Lénárt Gitta a 2010-ben megjelent első, nagy sikerű kötete, az Élő ételek könyve néhány hét alatt a toplisták élére került, a szerzőt kiállításokra, bemutatókra és televíziós s