Filep Kata : Nagy csokoládé könyv (a cook/ta bemutatja)
A csokoládé csoda, örök kedvenc, sokan vagyunk a megszállottjai. Néha egyetlen kocka is elég belőle a boldogsághoz. Könyvünkben arra vállalkozunk, hogy bemutassuk a kakaó kalandos útját az ültetvényektől a csokoládékészítő műhelyekig, az ősi maja kultúrától a spanyol hódítókon át napjainkig. Utánajártunk, hogyan tevődött át a mai termelés jelentős része az amerikai kontinensről Afrikába, és hogyan változott az idők során az egykor kizárólag italként ismert csokoládé, amely mára számtalan formában és textúrában elérhető. Szeretnénk bebizonyítani azt is, hogy otthon sem ördöngösség nekifogni a csokoládékészítésnek, ezért a vállalkozó kedvűeknek ehhez is segítséget nyújtunk, legyen szó csokoládétemperálásról, házi bonbonkészítésről, vagy éppen csokoládédíszítésről. Igyekeztünk egyszerű és ötletes, valamint rafinált és ínyenc recepteket is bemutatni. Lehetünk kíváncsiak és kísérletezők, vagy épp a klasszikus vonal kedvelői - a kötetben biztosan megtaláljuk a nekünk való csokoládés receptet
Hasonló könyvek
A csokoládé kis könyve
Fedezd fel a csokoládé történetét és kultúráját e varázslatos könyv segítségével! A kis kötet számos érdekes adatot ismertet, és a fenségesen finom receptekkel édes kísértésbe v
A csokoládé kis könyve
Fedezd fel a csokoládé történetét és kultúráját e varázslatos könyv segítségével! A kis kötet számos érdekes adatot ismertet, és a fenségesen finom receptekkel édes kísértésbe v
Gofri
Legyen szó kedélyes, családi körben eltöltött délutáni kávézgatásról vagy gyermekünk szülinapi zsúrjáról, a gofri mindig sikert arat. Igazi kedvence nemcsak a fiatal, de az idősebb k
Nagy csokoládékönyv
A csokoládé története * A kakaó * A csokoládé * Csokoládépraktikák * Cukrászat * Bonbonkészítés * Desszertek * Italok * Különlegességek * Szakszerűen a csokoládéról
Wok
Több mint 40 könnyen elkészíthető és kipróbált recept. Ismert és kedvelt fogások a világ minden részéről. Nagyszerű receptek frissensültekhez, előételekhez, de a mindennapi étkezés
Csokoládé
Szerző: Ferrandi
A FERRANDI GASZTRONÓMIAI ISKOLA RECEPTJEI ÉS TECHNIKÁIMinden, amit a csokoládés desszertek készítéséről tudni érdemesÍnycsiklandó remekek a francia cukrászművészet konyhájábólA Csok