Csizmadia András - Niksz Gyula : Burgerek
A hamburger története a messzi múltba, a tatárok aprított húsáig vezethető vissza (lásd a mai napig népszerű tatár bifszteket), mely orosz kereskedők révén jutott el a névadó Hamburgba. Az Újvilágba már a kivándorló németek vitték magukkal, ahol a New York-i éttermekben hamburgi, azaz "hamburger steak"-ként került az étlapra, és jórészt nyersen vagy alig hőkezelten kínálták. Amerikában aztán olyan népszerű lett, hogy újra feltalálták. A húspogácsát kisütötték és két szelet kenyér közé tették, hogy a vásárban nézelődő emberek sétálgatás közben eszegethessék. Így született meg az első "street food", mely meghódította a földkerekséget...
Hasonló könyvek
A legjobb hamburgerek
Hosszú évek óta fogyasztják, és közkedveltségük egyre növekszik az ízletes, szaftos hamburgereknek. Nemrég még csak hamburgerzsemléből, húspogácsából és egy salátalevélből állta
Hamburgerek
A Formás szakácskönyvek a kezdő szakácsoknak is könnyen elkészíthető, egyszerű ételektől kezdve az ínyencek ízlésvilágának is megfelelő, különleges ételekig rengeteg receptet sora
Sütés-főzés a szabadban
Szerző: Csizmadia András - Niksz Gyula
Mióta Prométheusz ellopta a tüzet az Olymposzról, és átadta azt az embereknek, elkezdődött a sütés és a főzés. Ráadásul jó ideig mindez a szabadban történt, jobb esetben a barlang el
Halételek
A halak és a tenger gyümölcsei soha nem látott népszerűségnek örvendenek világszerte, hiszen manapság már a távoli vizeken halászott különlegességeket is meg lehet vásárolni a szakü
Gofri
Legyen szó kedélyes, családi körben eltöltött délutáni kávézgatásról vagy gyermekünk szülinapi zsúrjáról, a gofri mindig sikert arat. Igazi kedvence nemcsak a fiatal, de az idősebb k
Wok
Több mint 40 könnyen elkészíthető és kipróbált recept. Ismert és kedvelt fogások a világ minden részéről. Nagyszerű receptek frissensültekhez, előételekhez, de a mindennapi étkezés