Csizmadia András - Niksz Gyula : Sütés-főzés a szabadban
Mióta Prométheusz ellopta a tüzet az Olymposzról, és átadta azt az embereknek, elkezdődött a sütés és a főzés. Ráadásul jó ideig mindez a szabadban történt, jobb esetben a barlang előtt. Az elektromos és a gáz sütő-főző készülékek csak a 20. század második felének termékei, nem is szólva a még modernebb találmányokról. Mindez a fejlődés velejárója, de mégis az ember génjeibe vagy kollektív tudatalattijába van kódolva a szabad ég alatti sütés-főzés. A közelmúlt pár évtizedében valóságos forradalom zajlik e téren. A tábortüzek varázsa, legyen az erdőn-mezőn, vízparton vagy éppen a kertben, az azon sütögetett, főzött ételek mindig nagy élményt jelentenek, s annál nagyobbat, minél messzebbre kerül a modern ember a természettől.
Hasonló könyvek
Kerti sütés-főzés - 1x1 konyha
Az 1x1 konyha sorozat a legegyszerűbb ételektől a különlegesebb fogásokig számos étel receptjét mutatja be, kiegészítve az elkészítésüket segítő útmutatókkal, a konyhai munkát megk
Kerti sütés-főzés - 1x1 konyha
Az 1x1 konyha sorozat a legegyszerűbb ételektől a különlegesebb fogásokig számos étel receptjét mutatja be, kiegészítve az elkészítésüket segítő útmutatókkal, a konyhai munkát megk
Burgerek
Szerző: Csizmadia András - Niksz Gyula
A hamburger története a messzi múltba, a tatárok aprított húsáig vezethető vissza (lásd a mai napig népszerű tatár bifszteket), mely orosz kereskedők révén jutott el a névadó Hamburgb
Sütés-főzés a szabadban
Szerző: Korpádi Péter-patyi Árpád
Egy kerti barbecue-parti vagy egy bográcsozás kiváló alkalom a vidám feltöltődésre. Ilyenkor az éttermekhez képest szabadabban élvezhetjük barátaink társaságát, egy kis zenével és so
Receptvarázs a szabadban motorosoknak
RECEPTVARÁZS A SZABADBAN-MOTOROSOKNAK
Túró a sütés-főzéshez
Szerző: Oetker Dr.
A túrót kedvelők kis könyve tele van fortélyos, finom receptekkel, amelyek mindig sikerülnek is. Négy fejezetben ismerteti a túróból készült ínyencfalatokat, könnyű önteteket, ebédre